Prima parte aici.
Aflam de la Berile de aur ca <<Allan Pease este un foarte mare om. Şi ca orice om foarte mare, el a scris o carte de imens succes: ”De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă” (bine, a scris el multe alte cărţi, dar p-asta am citit-o eu). V-o recomand, este genială. Şi dacă n-o recomand eu, se recomandă singură, că s-a vândut în zeci de milioane de exemplare, făcându-l pe Allan al nostru un om foarte bogat (nu suspinaţi, suflete milostive: el era deja un om foarte bogat şi înainte de a publica acest volum).>>
„Cît, cum şi unde am greşit în ultimii 500 de ani“– interviu cu Bogdan MURGESCU – Rar mi-e dat să aflu dintr-o carte atît de multe lucruri despre un domeniu despre care îmi place să cred că ştiu, totuşi, destul de multe.
Aflam ca “Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”, scrisa de Marius Ghenea, va fi lansata in cadrul School for Startups Romania, pe 21 martie 2011, la Hotel Intercontinental (Sala Ronda), la ora 18:00. Lansarea va fi urmata de un open-class pe teme de antreprenoriat, cu tema “Cum ajungi de la o idee la o initiativa antreprenoriala de succes” si de o sesiune de autografe.
La lansare vor participa, alaturi de autor, Doug Richard – Fondator, School for Startups, si Radu Georgescu – Antreprenor. Pentru a va rezerva un loc la evenimentul de lansare accesati acest link. Via ujmag.ro: Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care ma bucur sa reusesc sa il finalizez acum. Informatiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gandesc sa urmeze in viitor aceasta cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicati in orice alt mod in activitatile antreprenoriale din Romania. Documentarea pentru carte a implicat atat cursurile de entrepreneurship pe care le predau la scoli de business executive MBA (CEU Business School si acum la Maastricht School of Management) cat si experienta acumulata in Arena Leilor sau mai recent in Schoolforstartups dar mai ales experienta din ultimii aproape 20 ani de activitate antreprenoriala personala.
In cadrul festivalului de filmdocumentar „Drepturile Omului”. One World Romania la Noul Cinema al Regizorului Roman de la Muzeul Taranului Roman, va recomandam:
17 martie ora 19.00 – Schimbare pentru Bogota – Danemarca
Antanas Mockus si Enrique Penalosa sunt initiatorii unei spectaculoase cruciade urbane, iar ce pare la inceput o lupta cu morile de vant se dovedeste a fi un incapatanat si eficient razboi cu un sistem politic corupt si cu o mentalitate obosita si sastisita. In final, populatia din Bogota isi ia in serios rolul de actor principal al acestei uluitoare metamorfoze. Cei doi primari independenti politic, cu metode nepopulare si controversate, reusesc in cativa ani sa schimbe nu numai fata unuia dintre cele mai periculoase si neprietenoase orase din lume, ci si sa-i faca pe locuitorii sai mai angajati si mai responsabili civic.
18 martie ora 19.00 – Soldatul Birman – US, Irlanda
„In Birmania, de aproape 50 de ani, regimul militar omoara mii de oameni si distruge orice forma de manifestare democratica. Fost soldat in armata birmaneza, Myo Myint a participat la ororile unui razboi intern crud si fara sens, a ramas fara un picior si fara o mana, s-a alaturat miscarii democratice condusa de Aung San Suu Kyi (laureata a Premiului Nobel pentru Pace, in 1991), iar regimul militar in care nu a mai crezut l-a aruncat in inchisoare unde a fost chinuit timp de 15 ani. Dupa atata suferinta, cu carisma si cu zambetul unui om liber, soldatul birman isi spune incredibila poveste cu indoiala ca Birmania va deveni stat democratic prea curand.
19 martie ora 19.00 – William Kunstler – Tulburand universul – SUA
William Kunstler, “cel mai iubit si cel mai urat avocat al Americii”, cum l-a numit New York Times, a fost aparatorul drepturilor civile ale grupului de activisti impotriva razboiului din Vietnam, cunoscut sub numele Chicago 8, si al indienilor americani in conflictul de la Wounded Knee, sau negociatorul detinutilor in revoltele de la inchisoarea Attica.
20 martie ora 19.00 – Valea Corlatului – Romania
In judetul Brasov, 87% dintre locuitori sunt romani. In judetul Covasna, 76% dintre locuitori sunt maghiari. Intre Brasov si Covasna, o vale ingusta intesata de case, formeaza un sat care nu exista pe nicio harta, un sat fara nume caruia i se refuza dreptul la identitate. Pentru ca majoritatea locuitorilor sunt romi, i se spune “In tiganie”. Romii isi numesc asezarea “dincolo de pod”, iar autoritatile se refera la ea vorbind de “satul din valea Corlatului”.
21 martie ora 20.30- Odessa – Romania
In 2009 Florin Iepan si-a lansat campania personala de “denazificare” a Romaniei. Pornind de la cel mai intunecat moment din istoria recenta a tarii, masacrul din octombrie 1941 cand Armata Romana, fara sprijin german, a ars de vii peste 22.000 de civili – majoritatea evrei – in orasul ocupat Odessa, Iepan lanseaza prima dezbatere publica despre trecutul fascist al Romaniei. Aceasta se dovedeste a fi o adevarata provocare pentru o tara membra NATO si UE care si-a ascuns cu grija crimele impotriva evreilor si romilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial si unde astazi Maresalul Antonescu este considerat inca de majoritatea romanilor un mare patriot si luptator anticomunist. « Odessa » va urmari, cu o anumita doza de autoironie, procesul dureros si complex prin care Iepan descopera complicitatile si conexiunile care au condus la purificarea etnica executata de Romania in timpul razboiului si afla in ce masura acele prejudecati si mecanisme de gandire sunt valabile in Romania de astazi.
(Delia)
Contributori: Dan, Delia, Jovi
1 comment
Oau, ce complet e 🙂 Ai avut o săptămână citicioasă! 🙂