Stiri

Ultima premiera CINEPUB: Caravana cinematografica, de Titus Muntean

Kino_poster70x100.inddCu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania, platforma online CINEPUB (www.cinepub.ro) a lansat “Caravana cinematografică”, un film prezentat la TIFF în 2009, care face o incursiune în istoria politică și cinematografică a țării.

Un film pe care criticul Cristina Corciovescu l-a prezentat astfel: “O comedie gravă, fără stridenţe, cu o remarcabilă preocupare pentru reconstituirea atmosferei de epocă”.

”Caravana cinematgrafică” este inspirat din nuvela cu același titlu de Ioan Groșan. Mircea Diaconu, Dorian Boguță și Iulia Lumânare sunt actorii din rolurile principale.   

Acțiunea filmului are loc într-un sat izolat din Transilvania, la începutul anilor ’60, unde sătenii duc vieţi liniştite sub îndrumarea lui Tanasie, preşedintele Consiliului Local. O caravană cinematografică, de care este răspunzător tânărul şi ambiţiosul activist de partid Tavi, ajunge în sat avînd misiunea să proiecteze filme de propagandă. E prima sarcină importantă a lui Tavi şi tînărul vrea să obţină rezultate cât mai bune, doar că ploaia cade fără oprire, iar inerţia sătenilor îi sabotează încontinuu planurile…

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

2iun play

Articole similare

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți din colecția Autobiografia, oferite de Editura Herald! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele cinci cărți ”Documentele secrete Parvus”, de Elisabeth Heresch! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Târg suprarealist de cărți, găzduit de Editura Seneca

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult