Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Trailerul zilei ”Little Favour” (2013)

Articol publicat de Deea pe 30 Septembrie 2013
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (5 votes cast)

Little FavourLittle Favour (2013)

Regia: Patrick Viktor Monroe
Scenariul: Patrick Viktor Monroe
Distribuția: Benedict Cumberbatch, Nick Moran, Colin Salmon
Durata: 22 de minute

Scurt metrajele sunt de obicei terenul de joacă al regizorilor la început de carieră. Formatul scurt și intens le permite atât nenumărate experiemente cu luminile, amplasarea camerei și scenarii controversate, cât și libertatea pe care ți-o oferă lipsa unei companii de producție și cerințele mai degrabă corporatiste decât creative sau artistice.

În Little Favour, Wallace, un fost spion în serviciul Maiestății Sale și veteran traumatizat al războiului din Irak, se vede pus față în față cu James, soldatul care, cu 10 ani în urmă, i-a salvat viața. Acesta îi cere un mic favor, momentan necunoscut, însă care îl va împinge pe personajul interpretat de superbul Benedict Cumberbatch până la limite.

IMG.2

Un film finanțat în totalitate de fani, prin intermediul platformei indiegogo.com (cine a spus că fanbase-ul nu are putere, nu a citit niciodată despre milioanele de lire ce sunt donate în fiecare an de către fani pentru acțiuni de caritate), el este descris drept un ”thriller psihologic”, iar teaserul ne-a izbit pe toți prin întunericul și brutalitatea scenelor. Ben este acoperit de un sânge extrem de realist, iar scurta replică ”Let me tell you how this works” deja a crescut pulsul la 70.000 de oameni și ne-a motivat pe toți să sunăm la Shorts să aflăm când va fi lansat.

Atât Ben, cât și faimosul Colin Salmon, au atras o mare parte din audiență, însă Nick Moran, un actor recent apărut pe scena mondială, pare a avea un cuvânt foarte puternic de spus atât în intriga scurt metrajului, cât și în lumea cinematografică, în viitor. Vor fi lupte, va fi mult sânge, însă cunoscându-l pe Ben, știu că nu a ales acest film doar pentru a-și susține abilitățile de badass, ci și pentru potențialul emoțional. Personajul său pare a fi un om bântuit de război și de moarte, care, aflându-se într-o relație stabilă, pare a fi pe drumul cel bun pentru a se vindeca. Tulburarea sa de stres post-traumatică a fost mereu ascunsă, însă sunt convinsă că va fi exploatată cu toate subtilitățile de interpretare pe care le implică.

IMG.3

Un thriller intens, o poveste complexă, un casting impecabil și un fanbase dedicat. Sau Cum să ai succes cu un scurtmetraj în 2013.


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium