Stiri

”Toată lumea din familia noastră” pe Cinepub.ro

Toată lumea din familia noastră, de Radu Jude, este propunerea săptămânii pe CINEPUB pentru pasionații de film românesc: “o capodoperă a comediei negre și suspansului […] care întrunește tot ce este mai bun din cinema-ul românesc contemporan” (Indiewire).

Lungmetrajul a fost prezentat în premieră la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (secțiunea Forum) și recompensat cu Inima orașului Sarajevo, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo și îi are in rolurile principale pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.  

Toată lumea din familia noastră spune povestea lui Marius, care, la aproape 40 de ani, e divorţat. Fosta soţie, Otilia, s-a recăsătorit cu un contabil. Fiica lor de cinci ani, Sofia, locuieşte cu mama ei, ceea ce-i provoacă lui Marius o continuă frustrare. Legea a decis ca Marius să petreacă doar un timp limitat cu fiica lui. Când Marius vrea să o ia pe Sofia la mare pentru o scurtă vacanţă, află că fosta soţie nu este acasă şi că fetiţa e bolnavă. Nu crede ce i se spune şi vrea să o ia pe Sofia cu forţa…

”Beneficiind de interpretări memorabile – mai ales cea a lui Şerban Pavlu -, al doilea lungmetraj al regizorului înfăţişează în cheie tragi-comică nucleul bolnav al societăţii româneşti. Paradoxal, la fiecare nouă vizionare drama se topeşte într-o comedie tot mai (ne)bună”, consideră criticul de film Iulia Blaga (Hotnews.ro).

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Articole similare

Semnal TV filme: weekend 24-26 iunie 2011

Delia Marc

Serile Filmului Românesc 2016: Iașul a devenit capitala filmului românesc

Jovi Ene

Film laureat la César – Gainsbourg: vie héroique, vineri, în premieră la Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult