Recomandari

Recomandări cărți Black Friday 2015: Elefant.ro

La ora 22.00, începe festivalul de reduceri pe Elefant.ro. Chiar dacă acolo vor fi reduceri la ceasuri, parfumuri sau îmbrăcăminte, pe noi ne interesează strict reducerile la cărți. Hai să punem aici și filmele, dar și cărțile în formă electronică sau audiobooks-urile. Dacă ar fi după mine, aș căuta multe dintre cărțile care s-au lansat sau se vor lansa la Gaudeamus 2015. Sunt curios câte dintre ele vor fi prezente pe site și ce reducere își vor permite de așa curând (Gaudeamus-ul mai ține până duminică). Cât va fi oare ”Solenoid”-ul lui Mircea Cărtărescu? Nu trebuie lăsate la o parte celelalte cărți ale sale, toate prezente pe Elefant. (mai mult…)

Recomandări cărți Black Friday 2015: Libris.ro

Încă două zile până la Black Friday 2015 la Libris.ro Încă nu știm exact care vor fi reducerile în Vinerea Neagră din acest an, va fi o nebunie, iar faptul că se suprapune cu Târgul de carte Gaudeamus (unde vor fi alte reduceri, și ele substanțiale). Prilej, așadar, de sărbătoare pentru amatorii de lectură. Primele informații le-am primit de la Libris.ro, librăria noastră online preferată, de unde a sosit un titlu mare și spectaculos, alături de informația că vor fi 110.000 de titluri la promoție de Black Friday 2015 (cu 10.000 mai mult decât anul trecut: (mai mult…)

Recomandări cărți Black Friday 2014: Libris.ro

Black Friday 2014 la Libris.ro - cele mai bune cărți străine citite în 2014 La ora la care scriu acest articol, nu știu exact care vor fi reducerile la diferitele edituri și librării online, avem doar informații parțiale. La Libris.ro, librăria noastră online preferată, avem doar un titlu foarte mare: 100.000 de titluri la promoție de Black Friday 2014. Și, până când vom actualiza acest articol cu amănunte despre promoții, m-am gândit să vă sfătuiesc să urmăriți reducerile la anumite cărți. Așadar, m-am gândit la cititorii blogului și am făcut o selecție a celor mai bune cărți străine citite de mine în 2014, pe care vă recomand să le cumpărați de Black Friday de pe Libris.ro. Le-am ordonat în ordinea în care le-am citit, pentru a nu face topuri finale înainte să se termine anul. Urmăriți reducerile la aceste cărți: -”Hotel Iris”, de Yoko Ogawa: ”O carte proaspătă, care pune întrebări și care caută răspunsuri, care curge cursiv și este plăcută pentru cititor, care descoperă atât personaje complexe și contradictorii, cât și o parte frumoasă a lumii, fie că vorbim de farmecul Orientului Îndepărtat, fie că discutăm de acele orășele turistice de la malul mării, care sunt ticsite de turiști în timpul verii, dar a căror viață de toamnă-primăvară este ternă, plictisitoare, de nedorit. O autoare ce merită urmărită.” (mai mult…)

Recomandări cărți Black Friday 2014: Elefant.ro

Black Friday 2014 la Elefant.ro - cele mai bune cărți românești citite în 2014 Promoțiile nu sunt aproape niciodată comunicate cu mult timp înainte, ba chiar ele apar doar la ora 0.00 (sau spre dimineață) pe majoritatea site-urilor. La fel și pe Elefant.ro, unul dintre marile magazine online, care a apărut inițial doar ca librărie online. Pentru noi, poate pentru mulți, a rămas doar o librărie online, cea de pe care ne putem cumpăra cărțile favorite, fie în format de hârtie, fie în format de e-books. De Black Friday, Elefant.ro anunță reduceri de până la 80%, iar noi suntem gata să le urmărim. Dar până vom afla exact care sunt acestea, haideți să continuăm experimentul meu și să prezint recomandările mele pentru cele mai bune cărți românești citite în 2014. Desigur, vom actualiza acest articol cu amănunte despre promoții, dar până atunci urmăriți reducerile la aceste cărți: (mai mult…)

Recomandările cititorilor noștri pentru Târgul de Carte Gaudeamus 2013

Luni am încercat un mic sondaj pe pagina noastră de Facebook cu privire la recomandările cititorilor pentru lista de cumpărături de la Gaudeamus 2013. Am vrut să surprindem dorințele celor care ne citesc și listele pe care aceștia le-au făcut deja înaintea Târgului, dar și cărțile pe care le-au citit și le recomandă mai departe celorlalți. Am evitat așadar să extragem pur și simplu din comunicatele de presă de la edituri, dar am lăsat posibilitatea acestora să facă la rândul lor recomandări în sondajul nostru. Puțini reprezentanți de PR mai sunt acum pe Facebook, îi înțelegem, probabil sunt deja pe drum spre RomExpo sau aranjează rafturile de cărți. Comunicatele de presă ale editurilor le găsiti pe tag-ul Gaudeamus 2013, iată însă și recomandările noastre și ale cititorilor noștri: (mai mult…)

Top 10 cele mai bune cărți pentru copii

Demersul meu de a răsfoi cărțile pentru copii de la Editura Litera se apropie de sfârșit. Le-am răsfoit, am citit din ele, pe unele chiar integral, voi continua să îi citesc copilului meu, dar mă gândeam să finalizez această serie cu un articol care să le cuprindă pe toate, într-un top cu desăvârșire personal. Între criteriile pe care le-am folosit în alcătuirea top 10 cele mai bune cărți pentru copii, au existat unele precum creativitatea, uzabilitatea, calitatea informațiilor, design-ul, dar și altele pur subiective, precum utilitatea acelei cărți în dezvoltarea culturii generale a băiețelului meu. Așadar, Top 10 cele mai bune cărți pentru copii de la Editura Litera: 1. ”Marea Enciclopedie pentru Elevi”. O enciclopedie excepțională, care însă nu poate fi folosită decât tangențial pentru copiii aflați în primele clase ale învățământului primar. Dar informațiile pot fi adunate, pot fi împărtășite de către părinți, pot fi extrase din această carte (marca Google, de altfel) și apoi spuse pe înțelesul copiilor. Realizarea grafică este de excepţie: 448 de pagini format mare, cu imagini superbe, cu foi lucioase care mi-au luat ochii la fiecare răsfoire şi care m-au făcut şi pe mine, şi pe copilul meu să mă reîntorc de câte ori aveam nevoie la această enciclopedie completă. Fiecare imagine este explicată prin intermediul adnotărilor, iar la fiecare pagină se regăsesc întrebări şi răspunsuri ce oferă informaţii detaliată despre subiectul de interes. (mai mult…)

Recomandări cărţi Ziua Îndrăgostiţilor (2): cărţi de dragoste de la Editura Nemira

Dacă ieri vă prezentam cele mai frumoase cărţi de dragoste, astăzi a venit rândul cărţilor de dragoste de la Editura Nemira, care au făcut o promoţie specială pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Comunicatul venit de la Editura începe cu un frumos citat al lui Dostoievski despre dragoste şi fericire: "Ce frumos e omul cand e fericit! Toata fiinta ii da pe-afara de atata dragoste. De-abia asteapta sa-si reverse iubirea intr-o alta inima si isi doreste ca toti oamenii din jur sa zambeasca si sa fie veseli. Si fericirea ta e molipsitoare". (poveste Nopti albe, aparută in volumul Sapte povesti de dragoste) Astfel, în aşa-numita lună a iubirii, Nemira îşi invită cititorii să celebreze iubirea prin cărţi: "Iubeste si daruieste cele mai frumoase carti, ideale pentru a fi citite in doi." (mai mult…)

Recomandări cărţi Valentine’s Day (1): cele mai frumoase cărţi de dragoste

Unul dintre cadourile preferate de Ziua Îndrăgostiţilor s-au dovedit a fi cărţile de dragoste, drept pentru care am decis să vă facem şi noi câteva recomandări zilele acestea, pentru ca să aveţi timp să le comandaţi şi să ajungă până pe 14 februarie. Dar nici după această dată nu este prea târziu, cărţile sunt nişte cadouri care nu îşi pierd savoarea niciodată, ele putând fi oferite şi de ziua de naştere, şi de 8 martie, şi de Dragobete, dar şi aiurea, în fiecare zi a anului. Care sunt cele mai frumoase cărţi de dragoste? 1. "La răscruce de vânturi", de Emily Bronte. (mai mult…)

Recomandări cărţi Crăciun: Marea Carte a Crăciunului (IV)

Marea Carte a Crăciunului Editura Litera, Bucureşti, 2012 Povesti, colinde, retete, jocuri si activitati pentru intreaga familie Cine nu mai crede in Mos Craciun ar trebui sa-si reimprospateze doza de tinerete. Caci Mos Craciun este unul din miturile frumoase ale omenirii care produce bucurie intr-o lume care pare din ce in ce mai departata de acest sindrom placut, pentru care merita sa traiesti. Dar nu numai pentru a primi, ci si pentru a oferi. Iar Mos Craciun ofera surprize. “De mic copil, Mos Craciun a descoperit ce inseamna bucuria de a face pe altul fericit. Se strecura noaptea in casele oamenilor intocmai ca un hot. Dar nu ca sa fure, ci pentru a lasa ascuns cate un dar: paine, fructe, haine, pantofi iar mai apoi jucarii si dulciuri.” (mai mult…)

Recomandări cărți Crăciun (III)

Sărbătoarea Crăciunului este momentul ideal să ne amintim de valorile spirituale, să încercăm să înțelegem cu adevărat puterea rugăciunii, tainele bisericești și învățăturile duhovnicești. Din acest motiv, Editura Nemira vă oferă o promoție specială în acest weekend: 38% reducere pentru colecțiile Byzantivm, Porta Magica și Religio. Dăruiește-le celor dragi cărți ce hrănesc spiritul și sufletul. Byzantivm este o colecţie unică în spaţiul românesc ce îşi propune să ofere publicului lucrări de istorie, cultură, spiritualitate şi artă bizantine care să vină în întâmpinarea celor interesaţi de Imperiul care a gravitat timp de mai bine de o mie de ani în jurul oraşului lui Constantin cel Mare, faimosul Constantinopol. (mai mult…)