Stiri

Premierele lunii august – ICR Tel Aviv

Poza1. Daniela Vartic în Programul ”International Exposure” din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Păpuși din Ierusalim, 4 – 8 august 2013

Festivalul Internaţional de Teatru de Papuşi va avea loc în perioada 04-08 august 2013, atât la Teatrul de Păpuşi „Train”, cât şi în alte şcoli şi teatre din Ierusalim.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, la ediţia din acest an a Festivalului va fi invitată Daniela Vartic în cadrul programului „International Exposure” organizat de Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi, sub egida  Ministerului de Externe Israelian. La această ediţie a programului vor participa directori artistici din peste 10 ţări (Franţa, Germania, Canada, Grecia, Spania, Turcia,Olanda etc.). Daniela Vartic este director literar şi coordonator al Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete organizat de Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj.

Festivalul Internaţional de Teatru de Păpuşi din Ierusalim, înfiinţat în 1983, este cel mai important eveniment internaţional de acest profil din Israel. Programul cuprinde cinci secţiuni: Spectacole Israeliene, Pandora-evenimente educaţionale pentru studenţi, Producţii Internaţionale, International Exposure Program şi Reprezentaţii Stradale. Anul acesta, vor fi prezentate spectacole pentru copii din Franţa, Austria, Taiwan, Thailanda, Belgia, Rusia, Spania, Israel şi Italia.

Detalii aici.

tARGUL DE MESTESUGURI2. Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim. 5 -17 august 2013

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv vă invită, în perioada 5 – 17 august 2013, la a 38-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim.

Pentru ediţia din acest an, România a pregătit un stand cu obiecte de artă populară specifice pentru Valea Prahovei. Meșterii prezenți la stand vor oferi workshop-uri ad-hoc și explicații detaliate despre meșteșugurile, tradițiile și turismul rural din această zonă. Grupul este format din 3 artiste populare, specializate în creația pieselor de port popular: Anca-Mihaela Vitaliş, Alina-Andreea Moraru, Georgiana Cristina Bălăşescu. Publicul va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti „ii”, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă și alte obiecte de artizanat lucrate manual, cu materiale tradiționale.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaționale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare ediție de aproximativ 100.000 de persoane.

La ediția de anul trecut, participarea României s-a bucurat de foarte mare succes, fiind prezentă cu un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei și un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori ”Dorna Dorului”. Standul României a fost vizitat de primarul Ierusalimului, dl. Nir Barkat, care s-a arătat deosebit de interesat de tradițiile și meșteșugurile din România. La invitația acestuia, grupul de dansatori „Dorna Dorului” a oferit un scurt spectacol în cadrul Primăriei din Ierusalim.

Locaţie: Ierusalim, o zonă de 5.000 m2 lângă oraşul vechi, în zona turistică: Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool”, Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser”. Programul de vizitare al târgului este cuprins între orele 18:00 – 23:00 de duminică până joi şi între orele 20:00 – 24:00 sîmbăta.

Mai multe informaţii aici.

VIOLONIST ROMAN3. Tânăr violonist român în cadrul ”Programului Internațional de Vioară și Instrumente cu Corzi” de la Keshet Eilon Music Center, Kibbutz Eilon. 21 iulie – 8 august 2013

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv în colaborare cu Keshet Eilon Music Center şi Israeli Opera din Tel Aviv anunţă participarea tânărului violonist român, Răzvan-Ionuţ Anemţoaei la Programul Internaţional de Vioară şi instrumente cu corzi (Keshet Eilon Music Center, 21 iulie-8 august 2013). Răzvan-Ionuţ Anemţoaei este student în cadrul Universităţii Naționale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secția Vioară la clasa prof. conf .univ. dr. Luminiţa V. Burcă.

Stagiul de pregătire se va încheia cu un concert extraordinar susţinut de toţi participanţii, împreună cu Israeli Symphony Orchestra la Opera din Tel Aviv, în data de 31 iulie 2013, ora 20:00. Bilete şi informaţii suplimentare legate de concert: 0523738887 (Shosh Shmueli Amsalem).

Participarea violonistului român a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român, Fundației ”Principesa Margareta a României”, precum și prin sponsorizări oferite de Bruno Landesberg (Tel Aviv) și Paul Goldberg (Naharyia).

Keshet Eilon Music Center (KEMC) a fost înfiinţat în anul 1990 în Kibbutzul Eilon, aflat la graniţa de nord a Israelului. KEMC are ca scop principal instruirea şi promovarea tinerilor violonişti israelieni şi străini, care doresc să-şi perfecţioneze talentul şi educaţia muzicală. Iniţial, KEMC a fost conceput ca un experiment de integrare a 12 tineri violonişti din fosta Uniune Sovietică şi a reuşit, în cei 21 de ani de activitate, să-şi construiască un renume de excepţie în  mediul muzical internaţional. La ediţia din acest an, vor participa peste 50 de tineri violonişti talentaţi din întreaga lume, mulţi dintre ei fiind câştigători a numeroase premii internaţionale de profil. Cursurile sunt susţinute de maeştri în domeniu şi de artişti din întreaga lume: Silvia Marcovici, Petru Munteanu, Gilad Karni, Shmuel Ashkenasi, Florian Leonhardt, Gilles Apap, Tanja Becker-Bender, Patinka Kopec, Zhou Qian, Alexandre Vinnitski

Detalii aici.

SAPANTA4. „Portrete de la Săpânța” – Expoziție a artistului Haim Maor, la sediul ICR Tel Aviv, 10 iunie – 15 septembrie 2013.

În perioada 10 iunie – 15 septembrie 2013, sediul ICR Tel Aviv găzduiește expoziția „Portrete de la Săpânța”, prezentând lucrări ale artistului și istoricului de artă prof. Haim Maor. Expoziția este o continuare a proiectului româno-israelian de artă contemporană „Spiritul Sapânței”, prezentat în galerii de artă contemporană din Israel în perioada 16 februarie – 1 iunie 2013.

Proiectul se înscrie în seria expozițiilor dedicate spațiului cultural românesc de către artiști, curatori și istorici de artă israelieni.

Prof. Haim Maor va prezenta Săpânța din perspectiva artei contemporane profesioniste, va argumenta legătura dintre folclorul autentic și omul contemporan și va explica valorile folclorului românesc pentru publicul israelian.

Vernisajul a avut loc joi, 4 iulie 2013, ora 17:00, la sediul ICR Tel Aviv, cu participarea d-lui Zeev Schwartz, președintele Hitachdut Olei Romania (H.O.R.). Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Expoziția poate fi vizionată în perioada 10 iunie – 15 septembrie 2013, de luni până joi între orele 10:00 – 15:00, la sediul ICR Tel Aviv, B-dul Shaul Hamelech 8, etaj 6.

Articole similare

Festivalul Cinemascop ajunge la a cincea ediție

Jovi Ene

Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Dezvăluirile lui Snowden. Povestea neştiută a celui mai căutat om din lume”, de Luke Harding! – ÎNCHEIAT!

Jovi Ene

Peste 6000 de participanți la cea de-a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, desfășurată între 22 și 29 iulie, la 2 Mai

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult