Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, pe Cinepub.ro

Articol publicat de Jovi pe 7 Ianuarie 2017
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

În această săptămână CINEPUB propune pasionaților de film românesc patru scurtmetraje independente, care au fost prezentate în cinematografele din România sub un generic comun: omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră. O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină) sunt propunerile săptămânii pe CINEPUB.

”Nici că se putea o colecție mai eclectică de scurtmetraje decât acest careu de ași care mizează totul pe o singură carte: moartea. Dincolo de tonul întunecat si nuanțele sumbre ale fiecărui film în parte, există un condiment de ludic și de inocență care transformă o experiență potențial alienantă într-una plină de emoție, umor negru și vitalitate”, Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, despre omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră.

Olimpia Melinte, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Rodica Lazăr sunt doar o parte dintre actorii din Scurt / 4: Istorii de inimă neagră. Iar Angela Similea are o apariție extraordinară, pentru prima dată pe marele ecran de la Rămășagul (1984).

Acțiunea filmului O lume nouă, regizat de Luiza Pârvu, are loc în Pennsylvania, în 1908. Petru o întâmpină cu afecțiune mută pe Ana, soția vărului său, în gospodăria lor din Lumea Nouă. Însă, înainte de a ajunge la inima ei, Petru trebuie să îi dea o veste care o va schimba pentru totdeauna. Filmul a făcut parte din selecția oficială a festivalului de la Brest 2014.

Distins cu o Mențiune specială la „Quinzaine des realisateurs”, Cannes 2014, scurtmetrajul Trece și prin perete, semnat de Radu Jude, este o adaptare liberă a povestirii “În magazie”, de A.P. Cehov.

Câștigător al premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj la festivalul de la Zagreb 2014, Kowalski, regizat de Andrei Crețulescu, spune povestea a trei bărbaţi care se întâlnesc într-un pub. Primul bărbat are prea multe întrebări. Al doilea bărbat are un plan perfect. Al treilea bărbat nu are nici o şansă.

Să mori de dragoste rănită, semnat de Iulia Rugină, îi prezintă pe Andrei şi Maria, doi tineri care decid că vor auzi pentru ultima oară cântecul Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De dragoste rănită. Filmul a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF 2014.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)

Etichete: ,

« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium