Stiri

Noutăţile editurii Nemira la Bookfest 2015 vin de la George R.R. Martin, Bear Grylls, George Banu şi mulţi alţii!!

noutati-la-BKFST-600p400Editura Nemira aduce la Târgul Internaţional de carte Bookfest, ediţia 2015, o mulţime de titluri noi, dintre cele mai alese şi diferite!

Cap de afiş este albumul cu ilustraţii Lumea de gheaţă şi foc, o nouă invitaţie în lumea magică a Westerosului, adresată de George R.R. Martin milioanelor de fani ai lumii din Urzeala Tronurilor.  În el cititorii vor descoperi imagini vii ale luptelor legendare, ale rivalităţilor şi revoltelor care au pus în mişcare întâmplări din Cântec de gheaţă şi foc si din celebra ecranizare de la HBO. În această carte s-au strâns toate cunoştinţele, toate speculaţiile cărturarilor, precum şi poveşti rămase de la maesteri şi septoni, vrăjitori şi menestreli, inclusiv ilustraţii şi hărţi color, cu peste 170 elemente originale; genealogia caselor Stark, Lannister şi Targaryen; incursiuni în istoria şi cultura tinutului Westeros, informaţii noi despre trecutul personajelor din Urzeala Tronurilor. Un festin pentru pasionaţii de seria Cântec de gheaţă şi foc, dar şi pentru iubitorii de lumi fantasy.

Un alt titlu-eveniment al editurii Nemira la Bookfest este autobiografia faimosului Bear GryllsNoroi, lacrimi şi transpiraţie.  Pasionat de aventurile extreme, cunoscut şi admirat de milioane de oameni ca protagonistul emisiunii TV Tehnici esențiale de supraviețuire, de pe canalul Discovery, Bear Grylls a supravieţuit în locuri şi situaţii în care mulţi nu s-ar aventura. El călătoreşte în cele mai inospitaliere locuri de pe glob şi se pune în cele mai dificile situaţii pentru a-şi demonstra abilităţile de supravieţuire. În această carte ne spune povestea emoţionantă a unei vieţi pline de curaj, îndrăzneală şi putere, de neratat pentru orice cititor pasionat de aventuri.

George Banu continuă fascinanta cartografie afectivă din Parisul personal cu volumul Casa cu daruri, care apare tot în colecţia Yorick. Trecând e la exterior la interiorul oraşului, eseul aliază cuvintele cu imaginile Mihaelei Marin în numele dorinței de a privi obiectele splendide fixate pe zidurile din jur şi totodată de a reînvia amintirea prietenilor care le-au oferit.

Colecţia Babel, de literatură universală, se îmbogăţeşte şi ea cu un roman cu totul special: Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry, de Gabrielle Zevin. Un roman ca o scrisoare de dragoste pentru cărţile şi librarii care ne schimbă viaţa prin poveştile pe care ni le spun. Tinereţea lui A.J. Fikry nu e deloc asa cum si-o imaginase, dar totul se schimbă odată ce găseşte un coş la uşa librăriei sale.

În colecţia de studii jungiene Philemon, noutatea editorială de la Bookfest este volumul clasic deja al faimoasei Marie-Louise von Franz, Visele şi moartea. Carteae explorează universul oniric al omului şi legăturile profunde ale visului cu lumile vizibile şi invizibile. Visul este o calauză şi asupra lui se apleacaăatent cercetătoarea, recurgând şi la instrumentele alchimiei şi antropologiei.

Pentru fanii serialului Cei 100, vestea bună e că la târg vor putea găsi primul volum din seria omonimă, semnată de Kass Morgan, în colecţia Young Adult a editurii Nemira – o poveste despre supravieţuirea speciei umane prin primii 100 de oameni, nişte tineri delincvenţi, aruncaţi înapoi pe un Pământ aparent toxic, după sute de ani de când omenirea îl părăsise.

Colecţia Damen Tango îşi schimbă look-ul! Şi primul titlu cu noul format este delicatul roman Colecţionara de parfumuri, de Kathleen Tessaro, ce explorează iubirea obsesivă dintre muză şi artist, dintre miros şi forta copleşitoare a amintirii.

Dava Sobel, autoare a numeroase bestselleruri, revine în colecţia Anticipaţia cu un nou titlu de excepţie: Planetele, o naraţiune în care autoarea îşi pune la lucru marele talent de a ţese concepte ştiinţifice complicate în urzeala unei poveşti captivante. Volumul dezvăluie trăsături, secrete, enigme şi legende despre planetele din Sistemul Solar.

Dintre autorii români cu volume în premieră la Bookfest îi amintim pe Liviu Radu, cu volumul de povestiri Între cer şi pământ, din colecţia Nautilus SF şi pe George Bacovia, în antologia 111 cele mai frumoase poezii, alcătuită de Marius Chivu.

Vă aşteptăm, deci, la Bookfest, între 20 şi 24 mai cu multe, mult mai multe noutăţi şi surprize!

Articole similare

Sweet Tooth | Pe Netflix din 4 iunie

Jovi Ene

TIFF la ediția a 11-a

Jovi Ene

Muzică de operă în pieţe: Sibiu şi Cluj află despre Transilvania Fest

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult