Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Morgen, de Marian Crișan, laureatul Palme d’Or, pe CINEPUB

Articol publicat de Jovi pe 4 Februarie 2016
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

morgenÎncepând cu joi, 4 februarie, de la 20:30, “Morgen”, de Marian Crișan, poate fi vizionat online, gratis și legal, pe CINEPUB!

Marian Crișan, ”vocea distinctă a cinemaului românesc” (Variety), câștigătorul trofeului Palme d’Or la Cannes pentru scurtmetrajul “Megatron”, ajunge pe CINEPUB cu lungmetrajul său de debut, “Morgen”.

Considerat “o satiră bine jucată, subtil executată și care vorbește un limbaj universal” (The Hollywood Reporter), “Morgen” a fost recompensat cu patru trofee la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, premiul de regie la Wiesbaden și cu peste alte 15 importante distincții.

Morgen” spune povestea lui Nelu, care trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp în afara oraşului. Lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orăşel de la graniţa româno-ungară. Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă.

Într-o zi, Nelu ”pescuieşte” ceva neobişnuit: un emigrant care vrea sa treacă graniţa ilegal… Fugarul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să evadeze. Fără să înţeleagă exact ce îi comunică emigrantul, Nelu ia banii şi îi promite că îl va ajuta să treacă granite: ”mâine”… Morgen…

“Morgen” are premiera pe CINEPUB joi, 4 februarie, ora 20:30.

Filmul este disponibil online, gratuit și legal, pe CINEPUB.

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

morgen-play

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)

Etichete: ,

« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium