Stiri

Miine vor fi decernate premiile de excelenta ale industriei de carte din Romania, in cadrul Galei „Bun de Tipar”

afis gala bun de tiparJoi, 25 aprilie, la Biblioteca Națională, va avea loc decernarea premiilor de excelență ale industriei de carte din România, în cadrul Galei „Bun de Tipar”.

Competiția, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituții și peste 600 de proiecte – cu o treime mai multe decît la prima ediție –, a fost jurizată de o echipă formată din 9 specialiști, avîndu-l drept președinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck. Lista finaliștilor poate fi consultată pe www.galabundetipar.ro.

Spectacolul de decernare a premiilor celei de a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România va fi prezentat de Irina Păcurariu, una dintre cele mai credibile și mai carismatice jurnaliste de televiziune din România. Desfășurătorul ediției de anul acesta a „Bun de Tipar” include, pe lîngă momentele cunoscute de premiere a laureaților, și 4 scurte filme de prezentare a unor proiecte care au schimbat date în istoria pieței de carte autohtone.

Momentul artistic va fi asigurat de Trio Zamfirescu.

Televiziunea națională, unul dintre cei trei mari susținători ai evenimentului (alături de Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României), va înregistra întreg spectacolul, urmînd să dedice o emisiune Galei – sîmbătă, 27 aprilie, de la ora 14.30, pe TVR 1. De asemenea, Radio 3net „Florian Pitiș” va înregistra spectacolul, urmînd să îl posteze pe site în cel mai scurt timp posibil.

În direct, Gala va fi transmisă pe site-ul televiziunii online privesc.eu, începînd cu ora 19.00.

Accesul la Gală se face pe bază de invitație.

Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România este un proiect inițiat în mai 2012, de agenția Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România.

Ediția 2013:

Sponsori: Dacia, Petrom

Un eveniment susținut de: TVR, Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională a României

Cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Fairy’s Corner, Centrul de Librării București

Parteneri: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, ArCUB, GMP PR

Parteneri media: Europa FM, Cocor Media Channel, Hotnews.ro, Radio România Cultural, Radio 3 net, Observator cultural, Dilema Veche, 24-FUN, Modernism.ro, privesc.eu, infocarte.ro

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (27 martie – 2 aprilie 2017)

Jovi Ene

Scurt filmAT

Delia Marc

The Blue Room, un spectacol despre sex și putere în premieră la Teatrul În Culise

Jovi Ene

2 comments

Razvan van Firescu 25 aprilie 2013 at 11:43

Uhu, abia astept sa vad castigatorii!

Sper din toata inima sa fie macar o librarie din provincie si sa nu se incheie iar un biznis in capitala…

Tin pumnii stransi librariei mele favorite. 😀

Reply
Jovi 25 aprilie 2013 at 11:45

Atunci ii tinem si noi pumnii 🙂

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult