Stiri

Marfa și banii, de Cristi Puiu: Premieră eveniment la un an de CINEPUB

marfa-banii-afisPe 26 februarie se împlinește un an de când CINEPUB s-a aventurat printre filmele românești! Cu ocazia aniversării platformei, CINEPUB propune o premieră eveniment: ”Marfa și banii”, filmul semnat de Cristi Puiu.

Nu întâmplător ”Marfa și banii” marchează aniversarea CINEPUB. Lansarea filmului în anii 2000 a însemnat un moment important din istoria foarte recentă a filmului românesc. CINEPUB propune publicului cinefil un film despre care Mihai Chirilov a scris: ”a scos cinematografia românească din gaura neagră în care s-a băgat de bună voie şi-a aruncat-o pe piaţa festivalieră internaţională”, (Re:Publik 2005, preluare de pe Aarc.ro).

”Marfa și banii” spune povestea unui tânăr din Constanța care deține propria afacere (vinde la geamul apartamentului) și își dorește să se extindă și să-și cumpere un chioșc, dar nu are deocamdată mijloace. Un grangur local îi oferă o sumă importantă de bani pentru un transport în aparență simplu: o geantă care trebuie dusă la București, la o adresă precisă. Se pare însă că geanta conține anumite lucruri care îi interesează și pe alții. Convins la început că și-a vândut doar serviciile, tânărul înțelege, când este prea târziu, că și-a vândut de fapt conștiința.

“Marfa și banii” a avut premiera pe CINEPUB joi, 25 februarie, ora 20:30.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

marfa-si-banii-play

Articole similare

Câteva știri din lumea culturală românească (20 – 26 martie 2017)

Jovi Ene

Louise Glück, laureata Nobelului literar din 2020, în curs de traducere în colecția ANANSI. World Fiction

Jovi Ene

PSIHOatelier: Echipați pentru călătorie în doi | cu psih. Zenobia Niculiță

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult