Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Irlanda, istorie şi cultură

Articol publicat de Codrut pe 11 Martie 2011
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)

Biblioteca Municipala Dr. C. Istrati din Campina in colaborare cu cercul literar Geo Bogza al Casei Municipale de Cultura organizeaza joi, 17 martie 2011 la ora 13 conferinta “Irlanda, istorie si cultura” prilejuita de sarbatorirea zilei nationale a Republicii Irlanda, Saint Patrick’s Day. Cu aceasta ocazie vor avea loc prelegerile lui Codrut ConstantinescuLocuire si emigratie si Florin Dochia- Asteptandu-l pe…Beckett care vor fi urmate de un recital de poezie din opera lui William Butler Yeats (Premiul Nobel pentru Literatura in 1923) si Seamus Heaney (Premiul Nobel pentru Literatura 1995).

Va putea fi admirata si o colectie de carte tratand problematica irlandeza.

Dar cine a fost Sfantul Patrick (Patricius)?

S-a născut în Britannia, în jurul anului 385 fiind briton romanizat. La 16 ani a fost prins de pirati, vândut slav în Irlanda, unde a fost trimis să pască oile. Recâștigându-și libertatea după 6 ani, s-a întors în Britania. A intrat în rândul clericilor, iar în 432 s-a întors în Irlanda, devenind marele apostol al Irlandei. Sfințit episcop al Irlandei, a evanghelizat cu râvnă poporul din acea insulă, a convertit multi irlandezi la credinta crestina, organizand Biserica locală, în ciuda unor mari dificultăți. În jurul anului 444 a întemeiat episcopia Armagh, în apropiere de Belfast. A murit lângă orasul Down în anul 461, în Irlanda de Nord. Este sfântul patron al Irlandei si Islandei.

Este sărbătorit de Biserica Catolică la 17 martie.


« »

2 Raspunsuri la “Irlanda, istorie şi cultură”

 1. Artur says:

  As vrea sa cumpar aceasta carte se poate

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. O puteti comanda de pe adresa de internet a Editurii Ins. European din Iasi:
  http://www.euroinst.ro/titlu.php?id=771
  sau, daca sunteti din Bucuresti, se poate cumpara direct de la Libraria Mihail Sadoveanu (de langa Fac de Istorie), subsol, pret 30 de lei.
  codrut constantinescu a scris recent..Despre rezistenţa balamalelor

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium