Stiri

Întâlniri vizuale. Prelegeri pe marginea unei expoziții de fotografie

18 Iulie, Ora 18:00, Sediul ICR Tel Aviv.

Participă:
Prof. Andrei Strihan: „Estetica Străzii”

Autorul unor numeroase și importante studii de istoria și teoria teatrului, publicate în Israel, Franța, Germania, Britania, Brazilia, Chile, România. Remarcabile sunt cele două volume apărute sub semnătura sa,  „The same play, different masks”, rezultatul unei activitați profunde, o colecție de studii dedicate teatrului din Romania și din Israel. Născut la Roman, a urmat studii în România, unde a obținut un doctorat în Estetică. Între anii 1950-1976 a fost profesor de estetică la Institutul de Teatru și Film I.L. Caragiale din București și, între anii 1977-1992, profesor de istoria teatrului  la Universitatea din Tel Aviv. Este Doctor Honoris Causa a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București. Este cronicar de teatru la Jurnalul Săptămânii, o prezență activă în cultura teatrului din Israel.

Dr. Ruth Oren: „Întâlniri prin viziunea fotografică”. Prezentare bazată pe imagini din expoziţie si din surse diferite cu explicaţii despre limbajul vizual al fotografiei: semnificaţia cadrului, a momentului fotografiat, a compoziţiei, luminii, culorii şi un răspuns la întrebarea „De ce şi cum Bucureşti – Yaffo – Haifa?”

Expoziția „Întâlniri: București – Yaffo / București – Haifa”, fotografii realizate de prof. Ruth Oren în cele trei orașe (București, Yaffo, Haifa) pe parcursul mai multor ani, este prezentată  la sediul  ICR Tel Aviv (5 mai – 15 octombrie 2012). Inițiate din analogii vizuale, fotografiile au ca temă  diferite imagini urbane, prin care Ruth Oren încearcă să creeze un spaţiu unitar pentru identitatea ei spirituală, definită pe două coordonate: română și israeliană.

În prezent conferențiar despre cultură vizuală la Universitatea din Haifa şi la colegiile academice Wizo Haifa și Gordon, precum și invitată la Universitatea din București si Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj. Dr. Ruth Oren îmbină activitatea artistică și cea academică, în domeniul fotografiei și al comunicării vizuale. S-a născut la București în anul 1949 și a emigrat în Israel în 1961. Este licențiată în istoria teatrului, precum și în Limba și Literatura Ebraică la Universitatea Ebraică din Ierusalim, are un masterat în media și jurnalism și a obținut titlul de doctor de la Universitatea din Haifa cu o lucrare despre tematici și aspecte ale peisajului israelian în fotografia anilor 1945 – 1963. Este cercetătoare în domeniul fotografiei israeliene și curatoare de expoziții în cadrul unor muzee.

Articole similare

E Vremea lansărilor de carte – Gaudeamus 2018

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (27 noiembrie – 3 decembrie 2017)

Jovi Ene

Nou la Editura Meteor Press: Esenţa vitalităţii, de Anat Baniel

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult