Editorial Recomandat

Eveniment: Warm Up NexT 2014

first fotoClubul Control a găzduit luni, 17 martie, un preview al Festivalului Internaţional de Film NexT (3 – 7 aprilie), care se află anul acesta la a opta ediție, un festival de succes ce atrage tinerii din toată țara datorită unui program „încărcat” cu creații incitante, originale și avangardiste. Premiile festivalului vor fi disputate de 26 de pelicule din 22 de ţări. Coselecţionerii Irina Trocan şi Andrei Rus au ales special pentru publicul bucureștean dintre cele peste 1.000 de filme înscrise în festival câteva dintre cele mai provocatoare scurtmetraje recente.

foto 1Ca în fiecare an surprizele se țin lanț, programele speciale de anul acesta fiind NexT Is Love şi NexT Look. Primul program este dedicat poveştilor şi viziunilor surprinzătoare despre dragoste. O surpriză plăcută este oferită de Little Man/ Petit Bonhomme/ Micul cuceritor, în regia lui Victor Rodenbach, povestea lui Henri, un băieţel de 9 ani care hotărăşte într-o după-amiază să urmeze sfatul tatălui său de a cuceri fata de care este îndrăgostit nebuneşte. Blur Blue, un film experimental regizat de Sonja Polligkeit este o poveste despre doi tineri care se îndrăgostesc într-un acvariu. Necunoscute sunt căile dragostei, am putea afirma noi, spectatorii!

Inventive, excentrice sau tenebroase, filmele din NexT Look vor fi cu siguranţă memorabile. În The Ill-Mannered Milkman/ Lăptarul prost-crescut (r. Willehad Eilers), un motociclist transpiră lapte şi are vedenii cu copii îmbrăcaţi în tricouri cu literele alfabetului.

foto 2

Iar dacă dragostea și viitorul, căci cele două sunt sortite unei urmăriri ca-n filme de-a lungul vieții,  ne-au fost prezentate, trebuie să continuăm cu ceva serios de data aceasta, un masterclass la București susținut de un regizor renumit în juriu, Peter Webber. De unde îl cunoaștem? Nu personal, deocamdată, ci prin prisma unor filme ca Girl with a Pearl Earring, cu Scarlett Johansson şi Colin Firth, nominalizat la trei premii Oscar şi zece premii BAFTA, şi Hannibal Rising. Doamne, ce rezonanță au aceste nume!

Pentru prima dată, NexT va avea şi o competiţie românească, secțiunea propunând nu mai puțin de 14 filme, listă prezentată pe siteul festivalului. Iar competiția națională beneficiază și ea de un teaser. Totuși, două nume româneşti se regăsesc și în competiţia internaţională, acestea fiind producţiile Mâine, Bach…, în regia lui Mihnea Andrei Ciorică, şi Idle, de Raia Al Souliman.

O inițiativă frumoasă este cea propusă de organizatorii care vă invită să găzduiți un invitat la voi acasă pe perioada festivalului. Și cine nu vrea să aibă un artist acasă? Mai multe aflați pe siteul celor de la Next.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Iar noi vom avea ocazia să ne întâlnim la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPro, Ceainăria Cărturești, Club Control şi J’ai Bistrot.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ErVQ2S73New’]

Articole similare

Mai/May în filme și muzică

Delia Marc

„Pe malurile Mediteranei” castiga Trofeul NexT IFF 2012

Jovi Ene

Arsă de vie – Souad împreună cu Marie-Therese Cuny

Andreea Andrusca

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult