Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Cât costă să fii Marele Gatsby?

Articol publicat de Jovi pe 11 Mai 2013
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

mareleSe apropie lansarea filmului Marele Gatsby în România, eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, pe 17 mai 2013. Informaţii multe, campanie mare, distribuţie de excepţie… În SUA, lansarea a avut loc pe 10 mai, iar notele au început să se adune pe IMDb.

Nu trebuie să uităm că editurile s-au mişcat repede şi există oferte interesante pentru cartea lui Francis Scott Fitzgerald: Editura Polirom a reeditat în această perioadă, în ediţie limitată, cartea ”Marele Gatsby”, în colecția ”Hors Collection” (de altfel, trei exemplare ale cărţii vor face obiectul unui concurs pe Filme-carti.ro, începând de luni).

Ce se mai poate discuta despre acest film/această carte înainte de premieră? Azi vă prezentăm un infografic foarte interesant despre “cât de mult ar costa ca să fii Marele Gatsby”. Cu această ocazie, aflăm şi lucruri noi despre lumea (bogată) imaginată de Francis Scott Fitzgerald:

  • o casă de 20 de milioane de dolari;
  • un Rolls-Royce de aproape 400 de milioane de dolari, galben, reprezentativ pentru personalitatea, ego-ul şi nevoia lui Gatsby de a fi recunoscut oriunde;
  • un gradinar plătit cu 20.000 de dolari;
  • petreceri de 250.000 de dolari;
  • etc.

Cine este aşadar Gatsby de poate să îşi permită cheltuieli de aproape 35 de milioane de dolari? Răspunsul îl puteţi afla din carte şi/sau din film.

Great Gatsby Final

Sursa: Visual.ly.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium