Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Două lozuri la Cinepub.ro

Articol publicat de Jovi pe 17 Martie 2017
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

În această săptămână, CINEPUB propune pasionaților de film românesc comedia anului 2016 în România: Două lozuri, regia Paul Negoescu.

Cu 5 nominalizări la Premiile Gopo (inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu), comedia Două lozuri introduce spectatorii în săptămâna dedicată Premiilor Gopo pe CINEPUB, eveniment care va fi transmis online pe platformă marți, 21 martie, începând cu ora 20:00.   

„Dacă ar vedea Două Lozuri, Caragiale ar cere un procent din încasări”, declara Dragoş Bucur (Life.ro).

Două lozuri, regia Paul Negoescu, un proiect independent low-budget, cu Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță în dublu rol, de actori și producători, este filmul săptămânii pe CINEPUB.

Filmul are un scenariu inspirat de nuvela ”Două loturi” de I.L.Caragiale și este produs de Actoriedefilm.ro, astfel că pasionații de film românesc îi pot urmări la lucru pe cursanții deja celebrei școli de actorie din România, care se află la producția celui de-al treilea lungmetraj (după Love Building și Alt Love Building).

Un film aproape unic în peisajul cinematografic românesc, comedia Două lozuri (http://www.imdb.com/title/tt5700224/) a reprezentat un succes de public, de critică și de festivaluri. Două lozuri a bătut recordul de spectatori și încasări pentru un film românesc în primul weekend de la lansarea în cinematografe, fiind văzut de 27.182 de persoane. A avut premiera internațională la Festivalul de la Zurich, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Monte Carlo, a fost selectat la TIFF, Namur și Sao Paolo, iar criticii de film din România l-au considerat ”o comedie cu parfum de Caragiale, cu o certă personalizare a prelucrării schemei dramaturgice” (Magda Mihăilescu, aarc.ro), iar Cristian Tudor Popescu a notat: ”Tânărul regizor Paul Negoescu nu face studiu de moravuri, critică socială, cum se căznesc mulți, nu urmărește satira, ci un graal mai greu de atins: umorul. Și, nu de puține ori, îl nimerește” (Republica.ro).

Filmul spune povestea lui Dinel, Sile și Pompiliu, trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie, care câștigă marele premiu la loto. Nu după mult timp biletul nu mai e de găsit, așa că cei trei pornesc într-o călătorie pentru a-l recupera.

Vizioneaza online filmul romanesc Doua Lozuri aici:

Săptămâna dedicată Galei Premiilor Gopo continuă pe CINEPUB cu transmisia live a evenimentului care recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent. Marți, 21 martie, începând cu ora 20.00, pe cinepub.ro publicul online va putea urmări sosirea invitaților pe covorul roșu, iar de la ora 20:40 ceremonia de decernare a premiilor.

Cinepub.ro este singurul portal de filme românești online (www.cinepub.ro), distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)

Etichete: ,

« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium