Stiri

Despre lumea parfumată, violentă şi senzuală a Imperiului Otoman

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 8 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) alături de scriitorii Ana Barton şi Vlad Zografi, de traducătorul Marius Dobrescu şi editorul Denisa Comanescu pentru lansarea volumului de nuvele istorice „Firmanul orb” de Ismail Kadare, recent publicat la Editura Humanitas Fiction în colecţia Raftul Denisei.

O lume deopotrivă parfumată, senzuală şi de o violenţă teribilă se descoperă treptat în cele cinci nuvele din acest volum, caracterizat prin tensiune dramatică, atmosferă de basm oriental şi erotism difuz. De la imaginea emblematică a Bisericii Sfintei Sofia, a cărei frumuseţe îi face pe cuceritorii Constantinopolului să nu o distrugă, până la un vis de sultan furat din palatul acestuia, o lume a cruzimii şi superstiţiei se dezvăluie cititorului. În puternicul Imperiu Otoman, teroarea e cuvântul de ordine, manifestată în toate formele sale – de la violenţa direct exercitată la variantele sale mai subtile, suspiciunea şi nesiguranţa, căci hotărârile sultanului sunt întotdeauna imprevizibile şi chiar şi cel mai aprig torţionar se poate converti pe neaşteptate în victimă. La graniţa dintre real şi fantastic, nuvelele din Firmanul orb îl confirmă pe Ismail Kadare din cele mai puternice naraţiuni ale sale.

„Firmanul orb” de Ismail Kadare, o carte recomandată de filme-carti.ro şi Radio România Cultural.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervari prealabile pe eventbook.ro

Eveniment: https://www.facebook.com/events/374627472901865/

Articole similare

Cu ochii-n 3,14. O antologie Dilema Veche

Jovi Ene

Noutăți săptămânale Netflix: The Night Agent, Murder Mystery 2

Jovi Ene

Concurs: Castiga cartea „In labirint sunt umbre si lumini”, de Codrut Constantinescu

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult