Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți ”Omul din castelul înalt”, de Philip K. Dick, oferite de Editura Nemira! – ÎNCHEIAT!

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 25 )
 • Ianolia

  Pentru ca sunt studenta la Istorie, mi-a placut intotdeauna sa imi pot inchipui cum ar arata istoria altfel. Probabil din acest motiv am devorat cartea Profetia familiei Romanov de Steve Berry.
  La Nemira am descoperit de mult cartea Pacatele familiei Borgia. Ma intriga imbinarea istoriei reale cu zvonurile acelor vremuri si as fi curioasa in privinta unui astfel de film plin de intrigi, pana spre secrete nemarginite care nu au fost prinse in cartile de istorie.

 • Alexandru-Marius TACHE

  O carte publicată recent de editura Nemira și pe care mi-aș dori să o văd pe marile ecrane este Hoțul cuantic, de Hannu Rajaniemi. Este o carte interesantă, îți captează atenția prin acțiunea inedită care se construiește în jurul unor elemente SF neexplorate de cititorul din mine, ceea ce m-a intrigat. O carte bună necesită un film pe măsură, deci consider că ar avea un mare succes ecranizarea acestui titlu și sunt sigur că se va întâmpla cât de curând. Văzând concursul, m-am gândit inițial la Omul pictat, dar, din câte am citit pe Wikipedia, este deja plănuită ecranizarea seriei de romane, ceea ce nu a putut decât să mă bucure și să mă îndemne la a doua opțiune, cea de mai sus.

 • Manea Andreea

  As vrea ca toate cartile seria Jocul lui Ender sa fie ecranizate deoarece sunt romanele mele preferate. In aceasta serie este ilustrata puterea sacrificiului unor oameni pentru protejarea unor specii extraterestre inca neintelese pe deplin si impactul razboiului asupra lumii.

 • Răzvan T. Coloja

  ”Ubik” de Philip K. Dick. Mi-ar plăcea să văd o ecranizare a acestui roman şi sunt singur că ar prinde la publicul din ziua de azi. Ambiguitatea şi misterul prind la noua generaţie de privitori. În plus, ”Ubik” e un roman puternic vizual care face uz de imaginistica mai multor perioade distincte de timp. Ar avea priză, de exemplu, atât la cei născuţi în anii 50-60, la cei care preferă atmosfera anilor 30 cât şi la cei care preferă futurismul.
  În plus, ”Ubik” ar putea exploata foarte bine tema consumerismului din ziua de azi şi-ar permite plasare de produse în peliculă.

 • Ovidiu Mihai

  Greg Bear – Eternitate, cartea mea preferata din perioada cand citeam SF.

 • Adrian Florin Cotutiu

  Sarah Bower – Borgia, pacatele familiei. Ar fi interesanta ecranizarea cartii….ar iesi un thriller istoric de succes

 • Ursu V.

  Omul obsedat de carti de Allison Hoover Bartlett intrucat sunt un obsedat declarat de cărti…

 • Armand Dascalu

  Socotesc ca ar fi potrivita ecranizarea seriei Saga arcului lung a lui Judson Roberts. Nu doar ca replica serialului Vikingii ci ca exploatare a unor imagini care ofera adultilor amintirea filmelor de aventuri ale copilariei si, unora, chiar chipul confruntarii dintre Kirk Douglas si Tony Curtis iar noii generatii savoarea visului desteptat candva de ecranizarile volumelor lui Jules Verne ori Walter Scott, strivit astazi de laptop si de tableta. Si mai este un marunt detaliu care recomanda seria – sirul de actori pe val care s-ar bate sa il interpreteze pe Halfdan Hrorikson. Bonusul – vestea ecranizarii ar impinge Nemira catre publicarea, in sfarsit, a celui de-al treilea volum al seriei. Asa incat, dupa elfi si vampiri, sa vina randul vikingilor !

 • Mihaela Istrate

  Mi-ar plăcea să văd o ecranizare a romanului ”Eleganța ariciului” de Muriel Barbery, să surprind și pe micul ecran o minunată poveste de viață, inteligența a două femei diferite în aparență, dar suflete gemene în realitate. O adevărată filosofie existențială care, da, merită ecranizată.

  • Bianca

   Există film după această carte.

 • viorel

  Eu tare mult as vrea sa vizionez un film dupa cartea Blaze de stephen king,pt.ca nu l-am gasit de loc pe net,oricum Blaze este o carte interesanta si ar fi numai bine daca s-ar mai face un film sau o noua editie!Cel mai mult mai interessa sa vad cum surprind ei marea lovitura mai ales ca vroiau sa fure cu atata ardoare copilul de la cei bogatasi.(adresa de e-amil pentru contactare este voicu.viorel77@yahoo.com)

 • oana stanciu

  Un fel de spatiu de Ion Hobana, pt ca ma fascineaza filmele cu mistere, filmele sf

 • Serban

  Mi-ar plăcea să fie ecranizată cartea Pistolarul, de Stephen King, fiindcă ar urma încă 7 filme din seria Turnul Întunecat, aceasta fiind seria mea preferată.

 • alex

  Pacatele familiei Borgia pentru ca, cred ar rezulta un film de succes.

 • Angela

  Pacatele familei Borgia, de Sarah Bower. Aceasta carte are un continut captivant, istoric care s-ar transpune foarte bine intr-un film.

 • Bianca

  Ar fi multe cărți pe care le-aș vrea transpuse în filme, dar totuși trebuie să aleg doar una. Aceea carte ar fi „Călătorii în timp și lumi paralele” de Rodica Bretin deoarece cred că ar atrage un public destul de larg având în vedere că vorbim despre o carte SF. Având în vedere că este o carte pe care o ador, este normal să fiu subiectivă și să o aleg pe ea.

 • Laura

  Magicienii – Lev Grossman, pentru frumusetea cartii si a mesajului, sperand ca ecranizarea sa fie cel putin la inaltimea ..magiei cartii! Cu atat mai mult cu cat echilibrul intre … culoarele imaginatiei si .. culoarele unei realitati translucide este mai mult decat fragil. Dar as prefera ca filmul sa nu abuzeze, pentru a „se scoate” atat de usor din problemele transpunerii cartii pe ecran, de mijloacele tehnice, ci as dori ca regizorul sa gaseasca actorii perfecti, cadrele perfecte etc.

 • Lazar Adrian

  Armele secrete ale CIA, de Gordon Thomas mi-ar placea sa fie ecranizata, deoarece sunt pasionat de serviciile secrete.

 • Ioana

  „320 de pisici negre” de Rodica Ojog-Brașoveanu e cartea pe care aș vrea să o văd transpusă într-un film. E una dintre cărțile mele preferate din literatura română și, la fel ca seria ecranizată cu Miss Marple, cred că ar avea succes. Mie îmi pare un scenariu bun, dar cartea îmi va rămâne mai dragă.
  Apreciez editura Nemira pentru seria „Remember Melania”.

 • Larisa M

  Mi-ar placea sa se ecranizeze JFK de Stephen King in primul rand pentru ca este vorba de calatorie in timp si in al doilea rand pentru ca are si o tenta istorica si una romantica care l-ar face un film de exceptie.

  • buggy

   se filmeaza deja..va fi o mini serie cu james franco

 • eli elena

  Robopocalipsa de Daniel H. Wilson – este carte anului 2015 – si multumesc editurii Nemira pentru ca a adus-o si in Romania – fiind nu doar o carte ce te tine sub puterea lecturii, ritmul alert al povestii si prin dragostea ce o manifesta autor fata de personaje, e si o ghid despre un viitor posbil, o carte educativa care ridica problema progresului tehnologic in societatea de azi.

 • Lazar Anca Iuliana

  Minerva se dezlantuie de RODICA OJOG-BRASOVEANU, deoarece imi plac filmele politiste 🙂

 • Cornelia Antonesi

  Orele indepartate de Kate Morton, cartea are potential pentru un film drama, chiar de suspans, numai bun de vazut intr-o dupa amiaza de duminica.

 • Laura Mavrodin

  Romanul lui Stephen King, Duma Key, pentru mesajul energic prin care transmite ca atunci cand pierzi ceva, castigi altceva.

Comentariile nu sunt permise.