Concurs: Câștigă una dintre cele trei cărți „Cer de plumb”, de Carme Martí, oferite de Editura Meteor Press! – ÎNCHEIAT!

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 18 )
 • alex

  Marturie din Iad. In mijlocul genocidului din Rwanda – Immaculee Ilibagiza Steve Erwin pentru ca este o carte emotionanta

 • vasile

  zona 51 pentru ca nu stiu adevarul

 • Serban Cornel

  Cartea mea de istorie preferata este Diplomația, de Henry Kissinger, pentru că este prima carte de istorie care m-a făcut să înțeleg cum funcționează lumea din jurul meu. Istoria este influențată de marile decizii politice și de relațiile internaționale, iar această carte oferă informații despre cum s-a scris istoria ultimului secol, într-o eră a conflictelor internaționale.

 • Gabriel

  Imi plac povestirile care sunt inspirate din realitate, de pe urma carora mai poti admira ceva chiar si astazi. Inclusiv cele care se bazeaza pe intrigi, dragoste si prietenie. Fiind prima carte cu conotatie istorica pe care am citit-o pe la 15 ani, Regina Margot este romanul care reda mare parte din istoria unei natiuni( Franta)…

 • daniela

  “Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman

 • parasca

  “Testamentul lui Hitler”, Herman Rothman

 • Adrian Balan

  „De la Pearl Harbour la Hiroshima” de Florin Vasiliu, am citit-o pe vremea cand eram in liceu, de pe atunci fiind pasionat de evenimentele istorice, mai ales de WW2. Mi-a placut modul detaliat, sistematic de a descrie conflictul, cauzele sale, desfasurarea fortelor si cercetarea temeinica, pe care autorul a realizat-o impreuna cu un istoric japonez.

  Imi amintesc ca am sesizat eroarea profesorului de istorie care, amintind de atacul de la Pearl Harbour, a mentionat ca japonezii au folosit acolo si „kamikaze”, insa in realitate aceasta s-a intamplat doar spre finalul razboiului, ca o masura disperata de a intoarce soarta luptei in Pacific. Am avut o discutie in contradictoriu cu un coleg care nu a crezut varianta mea, insa am castigat argumentul destul de usor in momentul in care i-am aratat a doua zi capitolul din carte 🙂

 • Adrian C

  ”Ruşii, masonii, Mareşalul şi alte răspântii ale istoriografiei”, de Mihai Dimitrie Sturdza – o carte foarte interesanta, care analizeaza cu realism si pertinenta cateva dintre cele mai dramatice perioade din istoria romanilor. Mi-a placut indeosebi faptul ca reuseste sa desfiinteze mitul nefast, dupa parerea mea, al contributiei oculte a societatilor masonice la momentele hotaratoare din istoria Romaniei, cum ar fi unirea principatelor si aducerea lui Carol I pe tronul Principatelor Unite

 • oana

  Testamentul lui Hitler de Herman Rothman pentru ca Hitler a schimbat cursul lumii, acest geniu perfid are un dar aparte de a scrie

 • Adrian

  Fereastra serviciilor secrete. România în jocul strategiilor globale de Aurel I. Rogojan. O carte densa, puternica, care ne ofera o radiografie cred pertinenta si realista asupra a ceea ce inseamna spatiul geopolitic in care ne gasim inclusiv o analiza a ceea ce s-a intamplat in revolutia din decembrie 198 pe care multi dintre noi am trait-o intai cu entuziasm, apoi cu dezamagire si acum incercam sa o redescoperim cu detasare si cu informatii de dincolo de cortina. O carte pentru retrezirea constiintei civice.

 • Lazar Adrian

  NEAGU DJUVARA – O scurta istorie ilustrata a romanilor, deoarece este exprimata foarte bine istoria noastra!

 • Lazar Anca Iuliana

  Al Doilea Razboi Mondial. Kursk 1943 de Robert Forczyk pt. ca ma fascineaza razboiul mondial.

 • costas123

  zona 51

 • Alexandru Raul

  Am citit si eu „Eu Claudius Imparat” si mi s-a parut interesanta. Povestea unui imparat mai putin cunoscut.

 • Cristina Popescu

  Arhipelagul Gulag

 • Ionita Adriana

  “Saga dinastiei Romanov” este cartea mea preferata. De la baluri si palate grandioase la misterul calugarului Rasputin si la tragicul sfarsit al intregii dinastii. Misterul ce se tese in jurul calugarului Rasputin este legendar intrucat, nici pana in zilele noastre nu se stie daca acesta a avut sau nu puteri tamaduitoare. Acelasi mister planeaza si asupra mortii calugarului, una din teorii spunand ca un grup de nobili ar fi incercat mai intai sa-l otraveasca, apoi l-au impuscat pentru ca intr-un final sa il bata pana sa reuseasca sa il omoare. Un alt mister ce se tese in jurul Romanovilor este legat de moartea Anastasiei, fiica cea mica a Romanovilor. Desi se presupune ca ea ar fi murit impreuna cu familia ei in timpul revolutiei, de-a lungul timpului, numeroase fete au pretins ca ar fi ducesa Anastasia.Astfel”Saga dinastiei Romanov” este cartea mea de istorie preferata, intrucat am fost mereu interesata de aceasta dinastiei si de misterul care a facut mereu parte din viata lor.

 • Csoka Eugen

  Ken Follett:Stalpii Pamantului
  Un roman care te coleseste prin diversitatea si intensitatea emotiilor -iubire,ura,furie,sensibilitate,durere…,si prin profunzimea personajelor cu visele si curajul lor.
  Este un roman istoric dar si politic in acelasi timp.

 • horade

  Una dintre cartile pe care le-am citit pe nerasuflate a fost „Cruciada in Europa” de Dwight Eisenhower, in care fostul general si presedinte american, ne orezinta memoriile sale vis-a-vis de ce a insemnat Cel de-al Doilea Razboi Mondial in Europa. Este o lucrare de mari dimensiuni, care m-a ajutat sa inteleg mult mai bine evolutia razboilui dus de aliati in Europa impotriva Germaniei naziste.

Comentariile nu sunt permise.