Recomandat Stiri

Concurs: Câştigă trei cărţi „Enervări sau despre bucuria de a trăi în România”

Saptamana aceasta avem două concursuri, deci suntem in fata unei premiere. De data aceasta, premiile constau in cate un exemplar din volumul „Enervari sau despre bucuria de a trai in Romania”, autori Codrut Constantinescu si Mirel Banica, pentru trei persoane care raspund la intrebarea noastra. Cartea a aparut la Editura Polirom in anul 2007, iar premiile sunt oferite de unul dintre autori, colegul nostru, Codrut Constantinescu.

Despre carte:

Textele reunite in volum sint rezultatul unui „joc” publicistic pe care Mirel Banica l-a purtat timp de 10 luni cu Codrut Constantinescu: sa scrie pe carti postale ilustrate sau pe „cartoline” despre faptele care enerveaza in Romania.

„Exilul prelungit predispune la enervare. Orice om normal construit nu poate sa nu observe faptul ca, odata intors printre conationali, anumite lucruri care pareau firesti acolo devin prilej de nesfirsite chinuri aici, acasa. Din acest punct de vedere, Enervarile au fost, pe de o parte, o tentativa de a nu lasa sa se piarda ceva special, greu de prins in cuvinte, iar pe de alta parte, un exercitiu terapeutic, necesar readaptarii la stilul de viata haotic, brutal, cerut de Romania.” (Mirel Banica)

„Am colectionat, in fond, precum doi filatelisti impatimiti, cele mai stridente si mai interesante enervari, le-am sters de uitare, le-am lustruit bine si le-am pus in acest clasor. Spre deosebire de adevaratii filatelisti, noi am avut grija sa ne lasam amprenta pe dosul fiecarui timbru. Dorinta noastra a fost de a lasa cumva un mic portret, chiar si strimb, al unei perioade ciudate din istoria Romaniei, perioada de tranzitie care, in mod sigur, nu se incheie decit scriptic odata cu acceptarea Romaniei in Uniunea Europeana.” (Codrut Constantinescu)

Pentru a castiga una din cartile oferite, va rugam sa răspundeţi la următoarea întrebare:

Ce vă enervează cel mai mult în România?

Condiţii de participare :

  • folosiţi o  adresă de e-mail validă;
  • lasati un SINGUR comentariu;
  • cele mai nostime enevari vor fi alese si premiate cu cate un exemplar din carte de către Codruţ Constantinescu, unul dintre autori.

Asteptam comentariile dvs. pana joi, 22 noiembrie 2012, inclusiv, iar cei trei castigatori vor fi anuntati pe aceasta pagina si pe adresa de e-mail pentru comunicarea datelor personale, respectiv nume si adresa postala, unde vor primi (fiecare) câte un exemplar din volumul „Enervari sau despre bucuria de a trai in Romania”.

Succes!

Concursuri Online

Later edit (25 noiembrie 2012): Codrut Constantinescu a citit comentariile voastre si i-au placut foarte mult. Asa ca a ales nu mai putin de 5 castigatorii al cartii pe care a scris-o. Acestia sunt:

1. Roxana Timofte says:
– reducerile/promotiile care genereaza imbulzeli false
– filmele romanesti cu subiecte sociale extreme: Dupa Dealuri – cazul Tanacu, 432 – avortul
– mass-media care nu-si respecta codul deontologic si etica profesionala
– “ritualul de cucerire” al locurilor de catre batrani in mijloacele de transport
– ostentatia colantilor in vestimentatie (camel toe, transparenta fesiera – agresiune vizuala pentru barbati si femei
– transpiratia care te incolteste in mijloacele de transport si magazine, implicit prezenta in topurile mondiale cu cele mai mici cantitati de produse cosmetice si de igiena folosite
– produsele traditionale: rosiile de Galati, pepenii de Dabuleni, carnatii de Plescoi, si nu in ultimul rand branza de Sibiu vanduta peste tot de “pacalici” cu clop
– shaworma cu de toate, inclusiv mustar si ketchup
– smartphonetizarea Romaniei din ciclul: “ai carte, ai parte”
– produsele eco, bio, traditionale vandute cu acest titlu desi nimeni nu le stie provenienta
– greselile gramaticale si de ortografie in cartile pentru copii, pentru adulti, pe etichetele cu nume de produse din piata, hypermarket, de pe sloganurile electorale, afise…
– injuraturile spuse oriunde si apelativele frivole de pe strada si din piata: “iubita”, “papusa”, hai sa-ti vand!
– barbatii care poarta pantalonii si cureaua deasupra buricului
– rahatii de caine de pe trotuar
– curentul “Romania, te iubesc” – forma fara fond
– gratarul – in weekend, de 1 mai, in cimitir facut de tigani, oricand, manifestare definitorie a romanului
– berea la pet de 2,5 si 3 l
– metroul in Drumul Taberei: primavera 2012: “In 3 ani aici va fi statia ta de metrou”, iar Metrorex a emis o declaratie in care a estimat ca va fi functional in 2016
– va urma…
2. Brindusa V says:
Cel mai mult ma enerveaza ca toti avem nemultumiri si asteptam ca altii sa ia atitudine sa se rezolve ceva – fie ca este vorba de faptul ca nu este presiune la apa, fie ca suntem deranjati de derbedeii care stau pana noaptea tarziu in fata blocului vociferand si consumand bauturi alcoolice, fie ca sunt cateva locuri de parcare ocupate de masini nemiscate de ani de zile si cate si mai cate, nu am pune mana pentru nimic in lume sa facem o sesizare la organul competent sa rezolve probelam. Pornim de la premisa ca nu se intampla nimic chiar daca facem plangeri si gata, dar nu e chiar asa – haideti sa facem lucrurile sa se miste, daca nu pentru oi, macar pentru copii nostri… Nu este cea mai nostima enervare, dar este unul dintre lucrurile care as vrea sa nu ma mai supere in tara noastra!!!
 3. Elena C. says:

Enervarile apar inca de la aeroport, imediat ce intru in contact cu romanii nostri dragi… Ce sa aleg mai intai intre domnisoara blonda cu fusta scurta care te priveste de sus pentru ca e mai frumoasa si mai intolita decat tine sau intre persoanele care te imping ca sa avansezi mai repede in avion… Odata in tara, esti enervat de vanzatoarele care nici nu se uita la tine, desi astepti de 10 min in magazin, sau de notele de restaurant care iti socotesc si painea si mustarul si de ospatarul care asteapta bacsis sau de soferii care iti arata degetul pentru ca esti in Dacie si ai indraznit sa-i depasesti sau nu le faci loc sa treaca ei cu Mercedesul… Enervarile se tin lant si numai asa imi explic de ce romanii sunt atat de agresivi in mai toate imprejurarile.
4. Ursu George says:

Fratilor….pot sa spun ca va iubesc…si inainte sa incep cu frustrarile…vreau sa incep prin a va multumi pentru faptul ca organizati aceste concursuri si ca mi-ati recomandat niste filme fara sa imi cereti nimic. Acum ca tot vorbim de suparari…unde sunt eu acum am 3 prieteni care se cearta strasnic de vreo 4 ore pe diverse teme si desi am participat si eu cu sarg si virtutile necesare acum constat ca noi nu ne putem intelege, si totusi ne iubim asa, si sunt sigur ca dupa toata treaba din seara asta o sa fim toti prieteni. Urasc cu jeg infect clasa politica si tot ce reprezinta aceasta pentru ca toti cei ce ar merita nu ajung acolo. Urasc universitatile din aceasta tara in care toti cei care sunt in sistem sunt acolo pe linie de familie. Urasc tot ce inseamna coruptie la toate nivelele…si eu am dat mita si toti am dat cel putin o data mita…si cred ca am fost injectati cu acest sindrom malign… si ii urasc pe cei pe care l-au perpetuat. Cred ca imi ajunge spatiul acesta consumat… Va rog din suflet sa organizati un concurs prin care sa incercati sa aflati de ce inca scriem in aceasta limba maiastra si de ce inca iubim aceasta tara… Felicitari inca o data pentru tot !
5. draghita melinda says:
cel mai mult ma enerveaza in Romania:
– incompetenta medicilor, lipsa aparatelor in spitale, si condamnarea la moarte a pacientilor bolnavi din aceasta cauza
– justitia nedreapta, adica cel care fura 3gaini ca nu are ce manca face puscarie 10ani, iar “astia mari” (oameni de afaceri, parlamentari) fura miliarde si nimeni nu-i baga la puscarie,pt ca ei isi pot cumpara libertatea cu banii murdari
– asa numite “atentii” pe care trebuie sa le dai peste tot la medici, la o angajare, la…peste tot daca vreai ceva dai spaga
– lipsa locurilor de munca, faci facultate si stai acasa, ca daca nu ai “pile” nimeni nu te angajeaza
– lipsa banilor, foametea, saracia
– lipsa implicarii statului in cautarea de locuinte pt cei nevoiasi, sunt famili cu copii care stau pe strazi
– cersetorii, pe care ii gasesti la toate colturile si se “lipesc” de tine, insistenti nu te lasa pana nu le dai ceva, degradeaza imaginea romaniei
….
Felicitari!

Articole similare

Michele Placido – Invitat special TIFF 2011

Delia Marc

Câteva știri din lumea filmului românesc (30 aprilie – 6 mai 2018)

Jovi Ene

Semnal TV filme: weekend 16 – 18 noiembrie 2012

Delia Marc

113 comments

Elena Broscaru 15 noiembrie 2012 at 15:54

In Romania cel mai mult ma enerveaza oamenii! 😛 Ca sa fiu mai explicita, lasand deoparte toate defectele natiei noastre scumpe si dragi, cel mai iritant mi se pare atitudinea romanilor cu privire la tara in care traiesc. Ii auzi mereu zicand ce nasoala e tara asta: coruptie, crime..etc, toti vor sa plece afara pentru ca cica umbla cainii cu covrigi in coada pe-acolo! 😛 Mi se pare foarte ciudat ca nimeni nu vrea sa se schimbe pe el insusi si cere ca altii sa se schimbe si sa fie mai buni, mai corecti..etc,. Dar cand vine vorba de alte natii..vaaai..nimeni nu ne-ajunge la degetul mic de la picior. Tiganii sunt hoti si jegosi, evreii sunt corupti, arabii sunt teroristi si imputiti, chinezii sunt sarantoci si galbejiti…si pot sa contiunui. Sigur ca nu generalizez, dar am constata ca sunt foarte putini romani care nu se incadreaza in cele scrise mai sus. :(( E foarte trist, pentru ca eu chiar iubesc tara in care m-am nascut si nu cred ca o sa schimbe nimic in bine daca nu ne schimbam pe noi insine si nu ii repspectam si pe ceilalti 🙂

Vlad F. 15 noiembrie 2012 at 18:08

Indiferenta, alaturi de lipsa de preocupare si grija, spre a duce la bun sfarsit ceva, sunt 2 elemente care ma deranjeaza, in raport cu intrebarea concursului.

Doldoran Corina 15 noiembrie 2012 at 21:33

Lipsa de interes fata de ceeace se intampla zi de zi.

alex 15 noiembrie 2012 at 23:43

Cel mai mult ma enerveaza, si sunt in toate locurile caini pentru ca mie frica de ei:D

Ursu George 16 noiembrie 2012 at 03:53

Fratilor….pot sa spun ca va iubesc…si inainte sa incep cu frustrarile…vreau sa incep prin a va multumi pentru faptul ca organizati aceste concursuri si ca mi-ati recomandat niste filme fara sa imi cereti nimic. Acum ca tot vorbim de suparari…unde sunt eu acum am 3 prieteni care se cearta strasnic de vreo 4 ore pe diverse teme si desi am participat si eu cu sarg si virtutile necesare acum constat ca noi nu ne putem intelege, si totusi ne iubim asa, si sunt sigur ca dupa toata treaba din seara asta o sa fim toti prieteni. Urasc cu jeg infect clasa politica si tot ce reprezinta aceasta pentru ca toti cei ce ar merita nu ajung acolo. Urasc universitatile din aceasta tara in care toti cei care sunt in sistem sunt acolo pe linie de familie. Urasc tot ce inseamna coruptie la toate nivelele…si eu am dat mita si toti am dat cel putin o data mita…si cred ca am fost injectati cu acest sindrom malign… si ii urasc pe cei pe care l-au perpetuat. Cred ca imi ajunge spatiul acesta consumat… Va rog din suflet sa organizati un concurs prin care sa incercati sa aflati de ce inca scriem in aceasta limba maiastra si de ce inca iubim aceasta tara… Felicitari inca o data pentru tot !

andreea 16 noiembrie 2012 at 11:48

Multe ma enerveaza in tara asta, dar cel mai tare birocratia si placerea romanilor de a sta la coada chiar si pentru nimic, Si ca sa fie si nostim am sa va spun un banc referitor la aceasta meteahna a noastra, a romanilor :”Intr-o buna dimineata un om iesind pe strada vazu o „coada” formându-se la un colt. Acesta curios întreba pe ultimul asezat la rând:
– Nu va suparati, ce se vinde aci?
– Nu stiu dom’le, întrebati mai în fata!
Merse omul nostru la mijlocul cozi si întreaba din nou:
– Nu va suparati, ce se vinde aci?
– Nu stiu domnu, întreaba si mata mai în fata!
Acesta merse în fata:
– Fiti amabil, de ce stati la coada?
– Nu stiu dom’le întreaba pe domnul din fata!
Suparat de atâta „întreba mai în fata”, merse la primul din rând.
– Domnule la ce stai aici la rând?
Mirat, se uita la cel care-l întreba:
– Care coada? Domnule, uite care-i treaba, mi s-a facut rau si m-am sprijinit de zidul asta.
– Atunci la ce mai stai aci?
– Hm! esti prost. N-am fost niciodata primu la un rând asa de mare. „

Gabriela L. 16 noiembrie 2012 at 14:11

Indiferenta si raceala oamenilor,drumurile dezastroase,cainii vagabonzi,guvernanti care zic numai minciuni si lipsa de implicare a populatiei.

draghita melinda 16 noiembrie 2012 at 14:47

cel mai mult ma enerveaza in Romania:
– incompetenta medicilor, lipsa aparatelor in spitale, si condamnarea la moarte a pacientilor bolnavi din aceasta cauza
– justitia nedreapta, adica cel care fura 3gaini ca nu are ce manca face puscarie 10ani, iar „astia mari” (oameni de afaceri, parlamentari) fura miliarde si nimeni nu-i baga la puscarie,pt ca ei isi pot cumpara libertatea cu banii murdari
– asa numite „atentii” pe care trebuie sa le dai peste tot la medici, la o angajare, la…peste tot daca vreai ceva dai spaga
– lipsa locurilor de munca, faci facultate si stai acasa, ca daca nu ai „pile” nimeni nu te angajeaza
– lipsa banilor, foametea, saracia
– lipsa implicarii statului in cautarea de locuinte pt cei nevoiasi, sunt famili cu copii care stau pe strazi
– cersetorii, pe care ii gasesti la toate colturile si se „lipesc” de tine, insistenti nu te lasa pana nu le dai ceva, degradeaza imaginea romaniei
….

Virgil 16 noiembrie 2012 at 15:03

Birocratia si prostia romanilor,care cred ca ne va ajuta cineva sa iesim din situatia in care suntem. Vom invinge doar prin forte proprii, multa munca.

lori 16 noiembrie 2012 at 15:33

aia care fac bani cu locurile de parcare. mai ales cei care dau banii si sustin aceste practici.

ambrus mihaela 16 noiembrie 2012 at 16:37

indiferenta oamenilor,parlamentarii care nu fac nimic si drumurile cu gropi

dovan cristina 16 noiembrie 2012 at 19:00

va spun sincer ca cel mai mult ma enerveaza in romania prostia care e la fiecare pas,nesimtirea,indiferenta,bataia de joc si politicienii

Melinda V. 16 noiembrie 2012 at 19:01

Nepasarea, superficialitatea, lipsa de interes pentru educatie.

Stanciu 16 noiembrie 2012 at 20:08

In Romania cel mai enervant aspect este lipsa timpului.

Marian 16 noiembrie 2012 at 20:14

Imi place in Romania ca nu poti sa fii enervat de o chestie prea mult timp ca imediat apare una si mai si

Alexandru O. 16 noiembrie 2012 at 21:06

Faptul ca in Romania, daca vrei sa sa te ridici, esti tras in jos de ceilalti, ca sa ramai cu ei in mocirla…

pauna oana 16 noiembrie 2012 at 21:55

Ce ma enerveaza?Ce numa enerveaza-as scrie mai putin.Ma enervez cand ma duc la doctor sa-mi dea un nume de medicament,ceva si stau 10 ore pe hol in frig,mai bine sun direct la ambulanta.Ma enerveaza ca stau pachet in autobuz,aproape in bratele unui pustan care se gandeste la altceva.Ma enervez cand trebuie sa ies seara la magazin si mi-e frica sa nu-mi dea cineva una in cap sa-mi ia banii,ma enerveaza bancomatele in aer liber,toti se uita la tine de parca ai fi milionar.Ma enerveaza cand nu am loc sa respir in supermarket pe 15 sau 30 ale lunii.Ma enerveaza prostii care iti sar in fata in trafic si cei care traverseaza aiurea si te injura ca nu-i lasi sa treaca.Ma enerveaza ca bancile sunt ultramoderne inauntru si in spitale pica zidurile pe tine,in lift nu ai curaj sa te urci.Ma enerveaza prostia,ignoranta,superficialitatea,aerul de superioritate,frica,teama de a face ceva nou,de a-si exprima opinia a tuturor oamenilor inculti din Romania.De 4 ani,de cand am intrat la liceu,am refuzat sa ma mai uit la tv.M-am saturat sa vad emisiuni cu oameni prosti,care nu au niciun talent,adusi sa faca circ la tv.Nu suport sa vad la tv persoane care nu stiu sa vorbeasca,nu ma uit la stirile de la ora 5 ca am cosmaruri urmatoarele 3 luni.Nu suport sa vad cum baga a 1001 oara acelasi film vechi,cand pe net circula a 3-a parte.Ma enerveaza ingamfarea,orgoliul,indiferenta,prefacatoria oamenilor romani care se cred buricul pamantului.Ma enerveaza sa stau la coada,sa stau gresit la coada si apoi sa ma reorientez la alta coada gigantica.Ma enerveaza taxele,cand am si eu un ban in pus,imi aduc aminte de impozit.Cand mi-e lumea mai draga imi amintesc ca am netul de platit pe 2 luni si daca mai stau cateva zile mi-l suspenda.Sincer,nu-mi mai amintesc ce ma enerveaza.

Magda C. 16 noiembrie 2012 at 22:04

Cel mai mult ma enerveaza la Romania lipsa de comunicare si superioritatea nefondata a multora ce traiesc in aceasta tara.

Sararu Laura 16 noiembrie 2012 at 22:40

EL. Il poti gasi umbland in gasti, cu zambetul pe buze, ca si cand orice vorba i-ar dovedi istetimea. Imbracat cat mai ,,cool”, avand in permanenta ochelarii din dotare, se comporta de parca ar conduce nu numai orasul, ci si oamenii.
Nu se da in laturi de la injuraturi – asta a inteles el prin ,,dezvoltarea” vocabularului.
Odata ajuns la bloc, trebuie sa duca gunoiul: oriunde, numai acolo unde trebuie nu.
Nu intelege la ce folosesc tacamurile, asa ca le lasa acolo unde le gaseste. Foloseste nimic altceva decat… mana (in niciun caz mintea).
Asculta manele cu volumul dat la maximum, ,,proband” sistemul audio de ultima generatie. Nici de la bataie nu se da in laturi, trebuie sa demonstreze ca are ,,cojones”. “Ai grija ca ti-o iei!”.

Rusu Alexandru 16 noiembrie 2012 at 22:44

Pe mine ma enerveaza pentru ca nu ai unde sa muncesti ca sa castigi un ban pentru mancare si datorii,ma enerveaza ca TVA-ul e 24%,ma enerveaza ca datoriile sunt mari si cresc penalitati!

Mihuti 16 noiembrie 2012 at 23:08

Coruptia la nivel inalt!

Alex 16 noiembrie 2012 at 23:29

Ma enerveaza ca ne intrebam ce ne enerveaza in Romania.

Tudor 16 noiembrie 2012 at 23:55

Ma enerveaza ca cei care se desteapta aleg drumul pribegiei.

Dedicut 17 noiembrie 2012 at 00:27

Ma enerveaza faptul ca atat de multe lucruri ma enerveaza incat intr-o zi o sa fiu atat de nervoasa incat o sa plec din tara! Si mi-e teama ca o sa fie destul de curand….

Tatiana 17 noiembrie 2012 at 00:53

Faptul ca ne complacem intr-o stare de letargie profunda.

Morosanu Andreea Ruxandra 17 noiembrie 2012 at 02:16

Ma enerveaza prostia, lipsa de informatii cu adevarat importante si interesante, ideile preconcepute, lipsa de deschidere fata de noutati, oameni si idei diferite de cele cu care sunt obisnuiti.

Andrisan Cristina 17 noiembrie 2012 at 07:58

Cel mai mult ma enerveaza lipsa de cultura si de educatie de la persoane de la care avem pretentii….si nu sunt cazuri izolate caci ,in detrimentul lecturii multi aleg sa „faca”bani.

cojocariu victor 17 noiembrie 2012 at 08:06

Hotii si tradatorii de tara care ne conduc!!!

Alina. 17 noiembrie 2012 at 08:22

Mentalitatea !!

dan ababei 17 noiembrie 2012 at 08:42

Clasa politica.

candrea nadia alina 17 noiembrie 2012 at 09:22

Pe mine ma enerveaza teribil modul in care se conduce pe drumurile publice, agresivitatea soferilor, teribilismul, lipsa de bun simt fata de pietoni si mai ales, de ceilalti participanti la trafic !

Bordei Alexandru 17 noiembrie 2012 at 09:49

in romania ma supara lipsa incredibila de educatie a tineretului , ceea ce duce la degradarea moralitatii poporului roman! e un lucru trist dar adevarat!

Mariana A. 17 noiembrie 2012 at 10:06

Pe mine ma enerveaza ca toata lumea se enerveaza si nimeni nu face in schimb nimic sa imbunatateasca situatia. Toate tarile au problemele lor, nu suntem singurii cu metehne, asa cum cred unii („pai sa vezi ca in Anglia sau Germania, unde am lucrat, nu era sistemul asta ca la noi, oamenii erau civilizati…”), tocmai din acest motiv au pornit revoltele Wall Street si s-au extins in aproape toata lumea. Foarte multe tari se confrunta cu nemultumirea poporului fata de conducere insa la noi atitudinea standard este de a sta cu mainile incrucisate si de a astepta sa se intample ceva, sa faca altcineva ceva. Lumea s-a dezumflat dupa protestele de iarna trecuta si au zis ca nu se poate face nimic in modul acesta. Pai tocmai pe asta se bazau alesii poporului, pe caracterul de renuntare al romanului de rand! Daca am fi mai ambitiosi, mai hotarati, mai proactivi, nu am sta aici sa ne plangem de atatea chestii, ci poate ca am reusi sa schimbam efectiv ceva.

rosca raluca daniela 17 noiembrie 2012 at 10:50

Nepasarea, superficialitatea, lipsa de interes pentru educatie.

Georgescu Ramona 17 noiembrie 2012 at 11:13

Politica

Vlad 17 noiembrie 2012 at 11:31

Noi ca popor desi avem o inteligenta peste medie, ne complacem intr-un fel de mazga sociala destul de brutala si primitiva. Din pacate generatiile care vin din urma, cu toate ca au acces la informatie si o deschidere mai mare spre exterior, se lasa indobitocite de Facebook si emisiuni gen Happy Hour. Fapt care duce la crezul in promisiunile politicienilor, fara a intelege ca noi ca popor ii controlam prin votul nostru si nu ei prin ce minciuni ne toarna.

Ellie 17 noiembrie 2012 at 12:26

ce ma enerveaza in Romania? mizeria generalizata de pe strazile oraselor, din zonele rurale, de pe malurile raurilor,de peste tot.
si ma mai enerveaza manelizarea nationala si faptul ca tot felul de parasute prostituate sunt promovate pe tv si ajung sa fie luate de „modele” de catre fetitele si adolescentele de azi.

Patrunjel Nicusor 17 noiembrie 2012 at 14:59

ce ma enerveaza cel mai mult e faptul ca se incearca prin orice metoda sa ne fraiereasca(guvernu) chiar ieri am vazut un afisi pe un bloc cu „Am dat bani inapoi pensionarilor ne-am tinut de cuvant. Votatine!” adica ceva de genu stii ca va-m furat dar fiti recunoscatori ca va-m dat bani inapoi dupa ce va-m furat ceva de genu se intelegea .

Alexa C. 17 noiembrie 2012 at 16:01

Da’ cate nu ma enerveaza… Par exemple, cum ne prefacem noi ca gasim solutii eficiente si dupa aia ne batem cu pumnu-n piept ce tari am fost. Concret, s-au gandit mai marii invatamantului la o solutie pentru chiulul elevilor de liceu: sa-i puna pe dirigintii acestora sa numere saptamanal absentele si sa le raporteze superiorilor. Sa faci asta in fiecare joi, sa numeri absentele de la 15 septembrie pana la zi e „curat mestesug de tampenie”. Rezultatul? Absentele nu se mai trec in catalog… Mai marii, in schimb, au constatat ce s-a mai imbunatatit situatia si au mai scos una: pe langa numaratoarea cu pricina, sa se numere si absentele din fiecare luna. Deci o situatie de la 15 sept pana la zi si alta lunara. Va dati seama ca, la o asa bataie de joc, o sa fie in catalog cate o absenta simbolica? Gandind cu capul, singura „absenta” din toata chestiunea asta e LOGICA. Pana acum, diringitii chiar urmareau absentele si chiar contactau parintii cand era nevoie. Acum, nici nu mai stiu cand lipsesc, ca in catalog se vad doar masurile eficiente ale luminatilor… Pe vremea impuscatului cum era? Pentru urechile cele mai mari, se raportau cantitati imposibile de recolta la hectar, desi toata lumea stia ce gogonata e! In scoli, nu erau corigenti sub nicio forma, ca invatamantul era beton! Va mai amintiti faza cu mastile de oxigen de pe vremea lui Ceasca? Cum au fost obligati profesorii sa cumpere mastile ce incurcau prin depozite? Noroc ca nu le-am aruncat! O sa ni le punem acum pe nas sa nu ne intoxicam la ce-o sa mai scoata „ilustrii” invatamantului…

Claudia Lungu 17 noiembrie 2012 at 17:32

cel mai mult ma enerveaza mizeria de pa strazi

Constantin Craciun 17 noiembrie 2012 at 17:57

La fiecare 4 ani apar personaje pitoresti care spun: toti cei de pana acum te-au mintit, au vrut doar voturile tale…alege-ma pe mine pentru ca eu am sa fiu altfel, eu am sa fac ceva…si evident nu mai auzi nimic despre acea persoana pana dupa alti 4 ani cand vine si spune…nu am fost lasat de ceilalti sa fac ceva….
Si uite asa se-ntampla de 22 de ani si tara asta dispare si noi imbatranim…ce poate fi mai enervant ?

Luparu Diana 18 noiembrie 2012 at 00:15

As vrea sa zic ca faptul ca nu sunt locuri de parcare, dar cu criza asta lumea si-a cam vandut masinile. Ha ha !

Geanina s. 18 noiembrie 2012 at 01:26

Starea de fapt ma enerveaza si neputinta la care suntem supusi.Fata mea de 13 ani imi sopteste sa scriu ca totul ne enerveaza,eu insa nu pot spune despre Romania mea asa ceva ,caci eu chiar m-am bucurat de copilaria de pana-n „89 si vreau sa cred ca va fi bine candva ,pentru urmasii nostrii.

Bleotu Macrina 18 noiembrie 2012 at 08:10

Cel mai mult ma enerveaza pasivitatea,indiferenta,frica,comoditatea oamenilor!

botezatu 18 noiembrie 2012 at 08:42

prostia omeneasca

Ionescu Aneta 18 noiembrie 2012 at 09:48

Ipocrizia si indiferenta clasei politice din oricare partid ar fi.

Malos Vasile Calin 18 noiembrie 2012 at 10:28

Cel mai mult ma enerveaza ca toata lumea se crede sef.

Vasilescu Alexandra 18 noiembrie 2012 at 11:05

Hmmm… sa gandim! Ce ma ENERVEAZA in Romania?
Sunt multe lucruri care pot face un om sa se ENERVEZE in tara aceasta, insa noroc ca sunt o fire calma si optimista!
Pe mine personal, cel mai mult ma ENERVEAZA faptul ca lumea se ENERVEAZA prea des si din orice motiv banal.
Ma ENERVEAZA faptul ca suntem o tara de oameni NERVOSI, o tara de oameni frustrati si stresati. Ca asteptam sa se rezolve totul de la sine si ne ENERVAM cand nu se intampla, dar nu am pune nici un deget in miscare sa rezolvam singuri treaba.
Ma ENERVEAZA faptul ca ne petrecem prea mult timp in viata ca fiind NERVOSI si ENERVATI si ENERVANTI si stresati si frustrati si prea putin timp in a fi fericiti si zambitori si optimisiti si altruisti si ambitiosi si luptatori.
Iar in momentul de fata ma ENERVEAZA ca sunt incruntata gandindu-ma la ce ma ENEVEAZA in loc sa zambesc la cafeaua mea aburinda si la ziua frumoasa ce ma asteapta! Defapt, deja am lasat NERVII la o parte si am asezat un bine meritat zambet pe buzele mele, caci sunt mandra de comentariul meu si chiar de nu va fi castigator, zambetul meu va ramane biruitor!

Petrea Simona Maria 18 noiembrie 2012 at 11:17

Pe mine cel mai mult mă enervează forţarea spaţiului tău personal. Cel mai concret exemplu: când stau şi eu ca tot omul într-un supermarket la coadă, la casa de marcat…mereu este cineva în spatele meu care fie se agită să-şi pună produsele pe bandă şi îmi mai scapă câte un cot, fie ma împinge si-mi bagă căruţu’n….(spate). De fiecare data trag câte o privire serioasă urmată de un pas în faţă dar nu prea merge…loviturile se mută şi ele, să fie din nou lângă mine. Motivul nu ar fi banda prea scurtă sau spaţiul prea mic, în supermarketul respectiv, pe o singură bandă, ar putea aşeza produse chiar si 3,4 persoane. Dar na, asta e Romania de azi…probabil unora le este dor de înghesuiala pe mâncare de dinainte de ’90.

Bumbaru Daniel 18 noiembrie 2012 at 12:27

Analfabetii cu diplome….

STEFAN NADIA IRINA 18 noiembrie 2012 at 15:29

nesimtirea

Andreea Bianca 18 noiembrie 2012 at 16:39

Mult prea multe poate,insa daca ar fi sa aleg unul ar fi promovarea non-valorii.

Cristina P. 18 noiembrie 2012 at 17:37

Cel mai mult ma enerveaza in Romania lenea. Pe unde mergi dai de ea. De la Dorelul de pe strada care lucreaza, iar restul se uita la el la doamnele de la birourile publice.

Hermycc 18 noiembrie 2012 at 18:26

Ignoranta, intoleranta, rautatea, invidia si pasivitatea.

Alin 18 noiembrie 2012 at 18:46

Nepasarea persoanelor sus-puse cu privire la viitorul incert al natiunii noastre.

Moldovan Lenuta Georgiana 19 noiembrie 2012 at 00:23

Mentalitatea

matthers 19 noiembrie 2012 at 00:39

Delasarea zilnica a populatiei…

Sava Ramona Georgeta 19 noiembrie 2012 at 04:15

Ce ma enerveaza cel mai mult la Romania?! Faptul ca lipsesc cu desavarsire (devenind aproape un handicap pentru cei care le poseda si le folosesc): moralitatea, decenta, bunul simt, dragostea pentru lectura, muzica (adevarata muzica!!!), arta si frumusetea NATURALA.

Alexandra M. 19 noiembrie 2012 at 09:24

Ce ma enerveaza cel mai mult in Romania? Meseria de clovn, mai ales la nivel inalt. Oamenii cu o mie de fete, mincinosi, ipocriti, avari, nesimtiti si „epitetele” pot continua la nesfarsit!

larisa 19 noiembrie 2012 at 09:26

faptul ca, ca popor, devenim din ce in ce mai inculti, uitand de adevaratele valori umane..

Andreea Lazar 19 noiembrie 2012 at 09:41

Rautatea, prostia si lipsa bunului simt!

Marian C. 19 noiembrie 2012 at 11:24

Ignoranta, nesimtirea si romanii, in general.

Brindusa V 19 noiembrie 2012 at 11:34

Cel mai mult ma enerveaza ca toti avem nemultumiri si asteptam ca altii sa ia atitudine sa se rezolve ceva – fie ca este vorba de faptul ca nu este presiune la apa, fie ca suntem deranjati de derbedeii care stau pana noaptea tarziu in fata blocului vociferand si consumand bauturi alcoolice, fie ca sunt cateva locuri de parcare ocupate de masini nemiscate de ani de zile si cate si mai cate, nu am pune mana pentru nimic in lume sa facem o sesizare la organul competent sa rezolve probelam. Pornim de la premisa ca nu se intampla nimic chiar daca facem plangeri si gata, dar nu e chiar asa – haideti sa facem lucrurile sa se miste, daca nu pentru oi, macar pentru copii nostri… Nu este cea mai nostima enervare, dar este unul dintre lucrurile care as vrea sa nu ma mai supere in tara noastra!!!

Anca Ocian 19 noiembrie 2012 at 12:08

cum nu au fost inca confiscate averile celor care au furat si cum acestia continua sa fie in fata si chiar sa ne hotarasca viitorul. Din veniturile declarate, unii reusesc ca faca inzecit, insutit, inmiit. Sunt chiar extraordinar de buni manageri. Incat, te miri de ce nu reusesc sa fie si in viata profesionala. In viata profesionala banii scad, pe cand in cea persoanala cresc …

Grosu Ioana 19 noiembrie 2012 at 12:29

Oamenii care promit multe pentru tara si nu fac decat sa ne arunce in groapa maI tare. Oamenii care nu muncesc si li se pare ca merita mult mai mult in viata. Oamenii care nu mai stiu sa respecte pe alti oameni. Oamenii care si-au pierdut credinta in Dumnezeu …

vladuianu gabriel 19 noiembrie 2012 at 13:00

OAMENI CA SI-AU UITAT COPII ACASA

Alexandra. 19 noiembrie 2012 at 13:14

Prostia..

iuliadm 19 noiembrie 2012 at 13:59

Ma deranjeaza lipsa de personalitate a romanilor, spiritul de turma si aceasta promovare excesiva a lipsei de valoare, de adevar si de respect. Desi este liberala (in teorie), televiziunea este principalul vinovat pentru raul din tara, pentru promovarea ignorantei si a lipsei de civilizatie. Vorba cuiva: cineva ne vrea prosti. Va spun sincer ca refuz sa imi cumpar televizor, incerc pe cat posibil sa evit acest tip de poluare.

Paun Roxana-Maria 19 noiembrie 2012 at 15:13

Lipsa bunului-simt, grosolania dusa la extrem. Materialismul, goana dupa un „pumn de arginti”. Invidia, meschinaria. Uitarea si ignoranta fata de eroii neamului si trecutul glorios. Lenea, mediocritatea. Indiferenta fata de cultura, de carti, de muzee, de arta si dependenta de TV, „aceasta icoana facatoare de minciuni”. Delasarea individului care se multumeste sa isi blameze conducatorii, asteptand de la ei „marea cu sarea”. Si ar mai fi multe, dar ma opresc aici, sperand la o „luminita de la capatul tunelului”.

Constantin Catalin C. 19 noiembrie 2012 at 15:31

Incerc sa nu ma enervez !

Atanasoaiei Razvan 19 noiembrie 2012 at 16:09

Nivelul de trai,comparativ cu celelalte tari din UE.

roxana 19 noiembrie 2012 at 16:09

Cea mai mare enervare a mea in Romania este lipsa de respect a oamenilor.Fata de munca celuilalt , fata de locul celuilalt,fata de principiile celuilalt. Lipsa asta de respect a dus si la aparitia pe tv a atator scalambaieli si nonvalori.E un semn ca nici pe noi nu ne mai respectam

gal diana cristina 19 noiembrie 2012 at 17:11

Ce ma enerveaza in tara mea de origine este felul de a fi al unor oameni care fitosi,care nu stiu sa pretuiasca adevaratele valori ale tarii si care nu pretuiesc adevarata muzica si numai zic ca ma enerveaza la culme politicienii si domnul Traian Basescu a carui loc nu este sa conduca tara.

Sabi 19 noiembrie 2012 at 17:59

Ma enerveaza „taranii” si aici nu ma refer la oamenii simplii de la tara , care inca traiesc dupa traditii mai vechi ci la oameni care au uitat de traditii si de natura, cei care polueaza si distrug padurile.

dumitru 19 noiembrie 2012 at 20:01

Ma enerveaza clovnii avizi de putere din parlament si cei care se lupta pe ciolan si nu fac nimic altceva decat sa ne afunde mai mult in mocirla pe noi oamenii de rand se gandesc numai la ei iar noi dumnezeu cu mila……..

Diana 19 noiembrie 2012 at 21:13

Cred ca cel mai mult ignoranta persoanelor din jurul lor,afinitatea catre prostie,aroganta persoanelor care nu au realizat nimic si influenta mass media asupra tinerilor!

Claudia B. 19 noiembrie 2012 at 21:54

Cel mai mult ma enerveaza acum, realitatea a ceea ce au scris la comentarii cei dinaintea mea.Toti au dreptate.Am dorit sa postez un comentariu amuzant ,dar acum m-a cuprins tristetea si ma gandesc la mitul Mioritei care parca ne reprezinta din ce in ce mai mult.

Melina C 19 noiembrie 2012 at 22:34

Romania,taramul tuturor posibilitatilor! :)…ma enerveaza cel mai mult gandirea oamenilor,nu suntem invatati sa gandim outside the box, Input.ul si Output.ul merg pe principiul „gigi”,gunoi bagi gunoi iese….

danut nedelcu 19 noiembrie 2012 at 23:43

– Ma enerveaza campania electorala.deci… parca nu e campanie,fara mititei,bere la draft,andreea banica,lipseste ceva din parcul izvor,din piata constitutiei,unde este uleiul,malaiul,mapele cu promisiuni…?!si mai e ceva ce ma enerveaza,sa inchid robinetul la calorifer de cate ori plec de acasa,:))

Diana 19 noiembrie 2012 at 23:44

Ma enerveaza ca toata lumea se revolta impotriva a ceva, fara sa faca nimic ca sa-l schimbe, ca toata lumea se plange si nimeni nu ia atitudine. Ma enerveaza ca ne radem singuri de propria tara si ne asteptam ca occidentalii sa ne respecte. Ma enerveaza cum ne promovam frumusetile naturale prin tot felul de campanii mass-media, iar omul de rand arunca gunoaie peste tot si lasa prapad in urma lui cand merge la iarba verde. Ma enerveaza manelizarea muzicii si televiziunii, vocile prelucrate si nepromovarea artistilor adevarati. Ma enerveaza excesul de talk-show-uri si faptul ca omul de rand nu stie – si nici macar nu incearca – sa se bucure de viata asa cum e, cu greutatile ei, ca tot trece orice-ar fi. Ma enerveaza enervarile. Chiar si ale mele! 🙂

Niculae Victoria 20 noiembrie 2012 at 09:43

Totul, nu mai vad aproape nimic sa nu ma enerveze, mai caut refugii in valori culturale si frumusete a naturii, dar si alea au devenit un lux inaccesibil sau o raritate, si asta e inca un lucru care ma enerveaza.

Elena C. 20 noiembrie 2012 at 10:46

Enervarile apar inca de la aeroport, imediat ce intru in contact cu romanii nostri dragi… Ce sa aleg mai intai intre domnisoara blonda cu fusta scurta care te priveste de sus pentru ca e mai frumoasa si mai intolita decat tine sau intre persoanele care te imping ca sa avansezi mai repede in avion… Odata in tara, esti enervat de vanzatoarele care nici nu se uita la tine, desi astepti de 10 min in magazin, sau de notele de restaurant care iti socotesc si painea si mustarul si de ospatarul care asteapta bacsis sau de soferii care iti arata degetul pentru ca esti in Dacie si ai indraznit sa-i depasesti sau nu le faci loc sa treaca ei cu Mercedesul… Enervarile se tin lant si numai asa imi explic de ce romanii sunt atat de agresivi in mai toate imprejurarile.

Ciprian O. 20 noiembrie 2012 at 12:15

Cel mai mult si cel mai mult ce ma enerveaza in Romania: mentalitatea in general, lenea, prostia, hotia, birocratia, ca nu suntem uniti, nu stim sa ne aparam drepturile si ne lasam calcati in picioare in propria nosatra tara.

Daniela Carmen 20 noiembrie 2012 at 12:18

Mentalitatea, grosolania, fudulismul prost, foarte multi se cred mai destepti si atotstiutori, bunul simt care a cam disparut cu desavarsire.

nicolae claudia 20 noiembrie 2012 at 12:18

Ma enerveaza faptul ca Romania este o tara frumoasa, ocupata de niste maimute primitive.

codrut constantinescu 21 noiembrie 2012 at 10:05

Aveti perfecta dreptate!

codrut constantinescu 21 noiembrie 2012 at 10:06

Oare exista maimute carnivore, carnasiere?

Vasilescu Alexandra 22 noiembrie 2012 at 20:27

Daca privim putin prin perspectiva lui Darwin in evolutia noastra, noi, oamenii, devenim niste maimute carnivore, carnasiere.
Dar poate, nu asta e marea noastra „evolutie”, deja am trecut la un nou „regim”, actualmente ne place sa mancam si zilele noastre si ale altora.

rosca raluca daniela 20 noiembrie 2012 at 13:19

prostia care este intr-o proportie de 80%

maria 20 noiembrie 2012 at 13:26

cretinatatea conducatorilor auto de pe soselele patriei

parasca 20 noiembrie 2012 at 13:27

mizeria umana din cei care se guguta sa conduca destine

vasile 20 noiembrie 2012 at 13:28

tupeul primarilor

HUTU MIHAELA 20 noiembrie 2012 at 14:10

Ma enerveaza ca oamenilor nu le pasa de mediul inconjurator, ca nu arunca gunoiul in locurile special amenajate ci asa, la intamplare.

Paul Cristian Geletu 20 noiembrie 2012 at 15:16

Ma enerveaza prostia generalizata.

Alexa Oana 20 noiembrie 2012 at 15:47

ce ma enerveaza pe mine cel mai mult la romania nu este faptul ca ca ne complacem in situatia asta de mizerie pe care o fac unuii si nu facem nimik pentru a iesi din aceasta situatie

nirolf3538 20 noiembrie 2012 at 19:15

Prostia din mintile oamenilor naivi , si „adormirea” din care nu se mai trezesc niciodata….mergem spre involutie….e de rau.

Pislaru Ovidiu Sorin 20 noiembrie 2012 at 19:20

Mentalitatea

Adela D 20 noiembrie 2012 at 20:54

Ma enerveaza nesimtirea, prostia si fatarnicia

Marian O. 20 noiembrie 2012 at 23:17

prostia si ingamfarea … dar deja m-am obinuit, viata e prea scurta sa ne mai obosim

Arsene Grig 21 noiembrie 2012 at 00:08

Faptul ca romanii au in general prea putina autostima.Si de aici deriva lipsa de respect pentru semeni si starea de separare artificiala..

Alina Lazarescu 21 noiembrie 2012 at 20:19

Hotii astia jegoshi care mi’au spart masina cu 2 seri in urma si nu stiu de ce,dar prevad ca politia nu va rezolva cazut,pentru ca in Romania totul,absolut TOTUL E CORUPT!!!!!

vasilica46 21 noiembrie 2012 at 20:24

Prostia si mandria nejustificata, sintetizata in zicala ” Prostul nu-i prost destul, daca nu-i si fudul”

Lulu87 21 noiembrie 2012 at 20:34

Pentru mine cel mai inervant lucru din Romania este politica.

Mircea 21 noiembrie 2012 at 20:36

Cel mai inervant lucru din Romania Traian Basescu.

sanzianul 21 noiembrie 2012 at 20:44

prostia, incapatanarea romanilor, coruptia, nepotismul, si in ultimul rand, tiganii.

Alexandra L.M. 21 noiembrie 2012 at 21:54

Politica, prostia, nesimtirea, si cel mai mult ma enerveaza faptul ca nici macar un politician nu este corect, toti sunt corupti, toti… iar cei corupti, ce sunt arestati, sunt arestati de persoane si mai corupte, chiar nu exista dreptate, din pacate. Si ma mai enerveaza toate pitipoancele promovate la televizor, pe langa ca sunt proaste, se mai si lauda cu asta…

Stoica Cosmin Marian 21 noiembrie 2012 at 22:39

Infrastructura

Claudia Petrisor 22 noiembrie 2012 at 01:14

Delasarea!

AnaVasilescu 22 noiembrie 2012 at 06:38

In Romania toata lumea se pricepe la fotbal si la politica.
Peste tot aud „ce facem? ce facem?” dar nici un om nu ia atitudine. In fata camerei de filmat nimeni nu spune nimic.

Televiziunea romana nu mai promoveaza cultura, bunele maniere, nimic.

Ma nerveaza si faptul ca nu se vrea sa se promoveze o viata sanatoasa. Eu vreau sa merg cu bicicleta , dar pe unde? Nici loc de parcare pentru ea nu am. Abia marile supermarketurile au inceput sa aiba si asta pentru ca sunt branduri straine.
Nu am vazut un magazin romanesc cu asa ceva.

SebastIan Daniel Cojanu 22 noiembrie 2012 at 15:55

Ce ma enerveaza cel mai mult in Romania este faptul ca cetatenii ei sunt atat de indiferenti si ignoranti fata de problemele pe care ii streseaza,fata de lucrurile din jurul lor,nu iau atitudine si nu isi stiu drepturile dar si obligatiile. De asemenea,ma mai enerveaza faptul ca la absolvirea unui ciclu de studii (facultate,masterat etc) daca vrei sa-ti gasesti un job in domeniul pe care te-ai pregatit prima intrebare care iti va fi adresata este: Ai experienta ? De unde experienta cand tu esti tanar si abia ai absolvit facultatea… Romania !

BUDULACHE CRISTINA 22 noiembrie 2012 at 16:27

Mizerie de pe strazi si din oamenii, lasitatea celor care pot schimba situatia actuala,traficul , aerul care devine din ce in ca mai insuportabil.

Roxana Timofte 22 noiembrie 2012 at 21:18

– reducerile/promotiile care genereaza imbulzeli false
– filmele romanesti cu subiecte sociale extreme: Dupa Dealuri – cazul Tanacu, 432 – avortul
– mass-media care nu-si respecta codul deontologic si etica profesionala
– “ritualul de cucerire” al locurilor de catre batrani in mijloacele de transport
– ostentatia colantilor in vestimentatie (camel toe, transparenta fesiera – agresiune vizuala pentru barbati si femei
– transpiratia care te incolteste in mijloacele de transport si magazine, implicit prezenta in topurile mondiale cu cele mai mici cantitati de produse cosmetice si de igiena folosite
– produsele traditionale: rosiile de Galati, pepenii de Dabuleni, carnatii de Plescoi, si nu in ultimul rand branza de Sibiu vanduta peste tot de “pacalici” cu clop
– shaworma cu de toate, inclusiv mustar si ketchup
– smartphonetizarea Romaniei din ciclul: “ai carte, ai parte”
– produsele eco, bio, traditionale vandute cu acest titlu desi nimeni nu le stie provenienta
– greselile gramaticale si de ortografie in cartile pentru copii, pentru adulti, pe etichetele cu nume de produse din piata, hypermarket, de pe sloganurile electorale, afise…
– injuraturile spuse oriunde si apelativele frivole de pe strada si din piata: “iubita”, “papusa”, hai sa-ti vand!
– barbatii care poarta pantalonii si cureaua deasupra buricului
– rahatii de caine de pe trotuar
– curentul “Romania, te iubesc” – forma fara fond
– gratarul – in weekend, de 1 mai, in cimitir facut de tigani, oricand, manifestare definitorie a romanului
– berea la pet de 2,5 si 3 l
– metroul in Drumul Taberei: primavera 2012: “In 3 ani aici va fi statia ta de metrou”, iar Metrorex a emis o declaratie in care a estimat ca va fi functional in 2016
– va urma…

Emilia 22 noiembrie 2012 at 21:22

nimeni nu face nimic pentru tara noastra,face doar pentru el…

Comments are closed.

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult