Concerte memorabile

LIVE! Roger Waters The Wall

Line-up Roger Waters Graham Broad Jon Carin Dave Kilminster Snowy White Harry Waters G. E. Smith Sunt spectacole care surprind. Sunt spectacole care uluiesc. Sunt spectacole care inspiră. (mai mult…)

David Garrett Concert Live @ Berlin Wuhlheide

David Garrett Rock Symphonies Open Air 2010 Extraordinara figura si virtuozitatea interpretativa a lui David Garrett cred ca nu mai reprezinta un secret pentru cititorii nostri. Totusi, pentru curiosi, biografia, discografia, concertele sale si multe alte informatii pot fi accesate cu usurinta pe internet la adresele: David-Garrett-Fans.com David-Garret.com Wikipedia (mai mult…)

Concert: Kaas a cântat Piaf şi la Cluj

24 iunie 2013, ora 20:30 Sala Sporturilor „Horia Demian” Biletele şedeau frumuşel într-o mapă de vreo câteva luni bune. Le-am luat în avans, aşa, ca nişte oameni prevăzători, pentru că, personal, nu doream să ratez o şansă (poate) unică în viaţă: cea de a vedea în direct, „în carne şi oase”, cum se spunea cândva, o mare doamnă a scenei internaţionale; o stea a chanson-ului – o Patricia Kaas îndelung adorată şi pomenită de generaţia antepusă şi nu doar. Concertul, conceput în stil piano bar şi înţesat de un sentimentalism aparte, este un omagiu adus celei care a fost Edith Piaf şi interpretărilor sale inegalabile. El face parte din turneul mondial „Kaas chante piaf” – 2013 şi, în România, a mai poposit şi la Bucureşi sau Iaşi. (mai mult…)

Trupa israeliana Mashina – Live la Cesareea

Vreau sa va fac cunostinta cu trupa MASHINA (in ebraica משינה‎). I-am ascultat pentru prima oara in anul 1989, in Israel si de atunci incoace le-am urmarit piesele si albumele si performantele. Anul trecut, in august 2012 am avut ocazia si marea placere sa merg la un concert Mashina in Waset din Ramat haGolan – Israel. Trupa de rock, Mashina a fost activa din anul 1984 pana in 1995 si dupa o pauza – din nou, din 2003 pana in prezent. Mashina este considerata una dintre cele mai importante si influente trupe de rock israelian. Stilul lor muzical se inspira – printre alte surse, din ska  si hard rock. Trupa se compune din Yuval Banai (o familie de artisti: tatal sau -  Yossi – actor si cantaret, unchii sai Gabri si Yaakov, dar si verii sai) – vocal si chitara acustica si din Shlomo Bracha – chitara electrica, Iggy Dayan – percutie, Avner Hoodorov – keyborad, sax, acordeon, Michael Benson – chitara bas, avand in spate pe Yaara Bar (intrand solista alaturi de Yuval), Micha Margalit – lumini, Oran Zilberstein – back stage, Naor Ohad Ben Meir Costi – back stage si Eyal Even Tzur – sunet. (mai mult…)

Adriano Celentano – Live Concerto Arena Di Verona

8 octombrie 2012 – Live Concerto Arena Di Verona Un super-concert susţinut de "bătrînul ADRIANO" în celebrele Arene de la Verona, anul trecut în 2012. Este vorba de un spectacol conceput în integro de Celentano (ideea, scenariul şi regia). Fără paiete, fără fiţe decorative... Producător Claudia Mori. V-o mai aduceţi aminte pe frumoasa actriţă din filmul "În genunchi mă întorc la tine" cu Gianni Morandi? Adolescenta si tineretea multora dintre noi! Bucurati-va asa cum am facut-o si eu, reascultand piese nemuritoare, intr-o interpretare inconfundabila!!!   (mai mult…)

Leonard Cohen “Gold Ideas”- Gent Concert

Leonard Cohen “Gold Ideas”- Gent Concert 15 august 2012 - Belgia Gestul mainii prinzand intre degete palaria, salutand si apoi reasezand-o pe cap. Superb gest care exprima intregul fel de a fi si de a simti al unei generatii. De la care trebuie sa invatam! Cred ca sunt de prisos cuvintele pe care le-as putea insira in preambulul acestui concert! (mai mult…)

Katie Melua – Live “OVO Session 2007”

Am descoperit-o pe Katie (Ketevan) Melua cu cativa ani in urma, la imboldul unui coleg de pe un forum yahoo si de atunci incoace i-am urmarit cu interes cariera si cu placere piesele lansate. Tanara (16 septembrie 1984), frumoasa si talentata, muziciana de origine georgiana, formata in scolile Angliei, Katie Melua are deja la activ 5 albume valoroase: Call Off The Search 2003 Piece by Piece  2005 Pictures  2007 The House  2010 Secret Symphony  2012 7 piese pe coloanele sonore ale filmelor si numeroase concerte de anvergura. (mai mult…)

Alan Parsons Live Project / Madrid 14 mai 2004

The Alan Parsons Project a fost o fabuloasa trupă britanică de rock progresiv activă între anii 1975 și 1990. Trupa era formată din Eric Norman Woolfson (18 martie 1945 – 2 decembrie 2009), compozitor, textier, vocalist, producator executiv, pianist, la baza avocat de profesie si Alan Parsons (20 decembrie 1948), producător și inginer muzical de succes. Duo-ul a colaborat in decursul a 15 ani de muzică cu o varietate de artiști, cei mai des întâlniți fiind: Stuart Elliot, Ian Bairnson, Colin Blunstone si Chris Rainbow. Ca de obicei, pentru detalii asupra formatiei si stilului muzical abordat, va indrum catre mama wiki. (mai mult…)

Live! Florence and the Machine – Hackney Empire 2011

Line-up: Florence Welch Robert Ackroyd Christopher Lloyd Hayden Isabella Summers Tom Monger Mark Saunders Rusty Bradshaw Una dintre cele mai bune cântărețe britanice apărute în ultimii ani, câștigătoare a multiple premii și nominalizată la Cel mai bun Artist la Premiile Grammy, Florence Welch a reușit să readucă în scenă muzica soul, în combinație cu rockul psihedelic britanic. O demnă succesoare a lui Grace Slick, pe care o numește ca fiind eroina sa, Florence are cea mai versatilă voce pe care am auzit-o, depășind-o pe Adele cu mult, atât ca talent, cât și ca versuri și orchestrație. (mai mult…)

Vaya con Dios Farewell Tour – 13 martie 2013, Cluj-Napoca

Concert: Vaya con Dios Farewell Tour 13 martie 2013, ora 20:00 Sala Sporturilor ”Horia Demian” Sunt rare momentele în care îmi ofer răsfățul de a asista la un concert live; asemenea evenimente se transformă în tratații nu din lipsă de oferte, ci din lipsă de timp. Constat că vorbele înțelepte precum desincronizare, anacronism și alți compuși-copii ai lui Cronos, mărețul zeu al timpului, își au dreptatea lor. Cu zece ani în urmă, aveam tot timpul din lume – nu-l iroseam, dar îmi rămânea suficient pentru activități plăcute. Atunci însă, simpla idee de a merge la un concert al unei trupe favorite părea desprinsă de pe aceeași planetă ca și conceptul de zbor cu avionul. Acum, când în România se organizează câte un eveniment deosebit în fiecare săptămână, iar eu am nenumărate zboruri la activ, tânjesc după timpul liber în care mă scăldam pe când nu aveam suportul financiar necesar să-mi plătesc accesul la asemenea evenimente. (mai mult…)