Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Cel mai bine vandute titluri ale editurii Nemira la Gaudeamus 2015!

Articol publicat de Jovi pe 22 Noiembrie 2015
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

andrei-tarkovski---sculptand-in-timp_c1Ediţia a XXII-a a Târgului de carte Gaudeamus 2015 a însemnat pentru editura Nemira mii de cititori care au vizitat standul şi vânzări record, făcând această ediţie a târgului cea mai bună din 2008 încoace, cu o creştere de 20% faţă de vânzările din 2014.

Din cele peste 700 de titluri şi o mulţime de noutăţi editoriale, cititorii au cumpărat şi anul acesta volume de beletristică, autori români şi străini, deopotrivă, dar şi eseuri (din colecţiile noastre de psihologie, spiritualitate, artă bizantină, istorie).

Cel mai bine vândute titluri Nemira de anul acesta sunt:

1. Sculptând în timp – jurnalul de creaţie al lui Andrei Tarkovski, unul dintre cei mai mari cineaşti ai secolului al XX-lea. Volumul a apărut în premieră în România, în colecţia Yorick, tradus din limba rusă de Raluca Rădulescu.

2. Cavalerul celor şapte regate, de George R.R. Martin, volum de povestiri prequel la fenomenul mondial Urzeala Tronurilor.

cavalerul-celor-sapte-regate_site

3. Viaţa elfilor, roman din colecţia Babel semnat de autoarea franceză Muriel Barbery, cunoscută deja în România cu bestsellerul Eleganţa ariciului.

muriel-barbery---viata-elfilor-lat-1024px

4. 111 cele mai frumoase poezii ale generaţiei 80 – antologie ce cuprinde poeme semnate de Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Bogdan Ghiu, Alexandru Muşina şi mulţi alţii.

111-cele-mai-frumoase-poezii-ale-generatiei-80

5. Istoria lumii, de Andrew Marr, faimosul documentarist BBC, o istorie cu accent pe poveştile mai puţin cunoscute ale personajelor care ne-au marcat civilizaţia.

6. Almanahul Anticipatia 2016 – un tur de forţă cu texte semnate de autori străini câştigători ai prestigioaselor premii Hugo şi Nebula, precum şi autori români consacraţi.

7. Distanţa dintre noi, de Jhumpa Lahiri, romanul care spune povestea unor generaţii de femei dezrădăcinate, mereu pierdute între India şi Statele Unite ale Americii.

8. Războiul etern de Joe Haldeman, roman clasic despre război, dar unul care se petrece la mii de ani de prezent, scris de un veteran al războiului din Vietnam.

9. Mister Mercedes, de Stephen King, prima parte a trilogiei Bill Hodges, povestea plină de suspans a unui psihopat care terorizează un oraş întreg.

10. Mineral, roman scris de Marian Truţă şi Dănuţ Ungureanu, o distopie românească autentică, continuare a romanului Vegetal publicat în 2014.

Le mulţumim cititorilor că au ales şi anul acesta plăcerea lecturii!

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium