Stiri

Câteva știri din lumea filmului românesc (19 – 25 ianuarie 2015)

promopicȘtirile săptămânii: Legendarul Hercule la East European Comic Con 2015.

Legendarul Hercule la East European Comic Con 2015

Actorul american care l-a interpretat pe eroul Hercule în popularul serial cu același nume ce făcea furori în anii ’90, Kevin Sorbo, vine în România pentru cea de-a treia ediție a celui mai mare eveniment de acest gen din estul Europei, East European Comic Con.

Organizatorii au pregătit numeroase surprize pentru cei 35.000 de vizitatori așteptați la Romexpo în acest an, în perioada 8-10 mai 2015. Aceștia se vor bucura de 3 scene: una dintre ele va găzdui o competiție regională de gaming (Sport Electronic), o scena principală dedicată numelor importante de la Hollywood, mult așteptatul concurs de cosplay, precum și concursul de quiz, iar scena 2 va aparține celebrităților din online care vor interacționa direct cu fanii.

Timp de trei zile vizitatorii vor face parte dintr-o lume plină de culori, a serialelor, filmelor, benzilor desenate și a jocurilor video în cadrul unui eveniment de calibrul convenției de la San Diego, sursa de inspirație pentru East European Comic Con.

Așadar, care vor fi cele mai mari atracții?  Actorii internaționali și celebritățile din mediul online care vor interacționa îndeaproape cu fanii, concursul de gaming și întreaga zonă destinată jocurilor video, unde pasionații vor putea testa cele mai noi apariții din domeniu,  Cosplay-ul în care doritorii se pot transforma în personajele lor preferate, elementele de recuzită de pe platourile de filmare, precum și panel-urile, în care invitații vor purta discuții interactive cu publicul.

East European este mai mult decât o convenție este un “exercițiu de diplomație culturală”, conform directorului evenimentului, Mircea Mureșan. “Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite nu trebuie să rămână doar la nivel instituțional. Dacă ne uităm în jur, ne dăm seama că sunt mult mai multe lucruri care ne leagă de poporul american. Cultura nord americana este extrem populară în spațiul est european și a contribuit foarte mult la dezvoltarea regiunii. Astfel suntem extrem de bucuroși să ajutăm și noi la consolidarea acesteia prin evenimentul East European Comic Con”, a adăugat Mircea Mureșan.

Primele 1000 de abonamente sunt disponibile la prețul de 49 de lei, următoarele 3000 se vor putea cumpăra cu 64 de lei, iar în ultima săptămână costul va fi de 79 de lei.

Practic, în perioada de early bird, pentru a profita de atracțiile convenției, vizitatorul va plati doar 16,3 lei pe zi. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Orange Shop.

East European Comic Con se desfășoară în perioada 8-10 mai la Romexpo și este organizat de Asociația Culturală Kesenai și Kickoff Events.

Articole similare

UrbanEye Film Festival are loc între 7-11 noiembrie 2018

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (8 – 14 decembrie 2014)

Jovi Ene

Câteva știri din lumea filmului românesc (20 – 26 noiembrie 2017)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult