Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Cronica de CotroceniȘtirile săptămânii: Cronica de Cotroceni, de Adriana Saftoiu, la Bookfest 2015 si in librariile din tara.

Cronica de Cotroceni, de Adriana Saftoiu, la Bookfest 2015 si in librariile din tara

Cronica de Cotroceni, cartea-eveniment semnata de Adriana Saftoiu si aparuta la Editura Polirom, in colectia „Ego-grafii”, este disponibila din aceasta saptamana atit in librariile din tara, cit si pe www.polirom.ro.

Numele Adrianei Saftoiu este prezent in constiinta publica si a specialistilor mass-media mai ales datorita profesionalismului prin care s-a remarcat in anii cind a fost consilier prezidential si purtator de cuvint al Presedintelui Romaniei.

Scrisa cu nerv, cu un spirit de revolta bine temperat, si bazindu-se pe iscusinta autoarei de a analiza retrospectiv fapte la care a fost martora nemijlocit, cartea Adrianei Saftoiu se constituie astfel intr-o marturie condusa inteligent despre o epoca si citeva dintre personajele ei aflate la putere sau in preajma acesteia, dar si despre ce se poate intimpla atunci cind convingerile personale ajung sa se afle in opozitie cu ale celor din jur.

Insemnarile sale din jurnal, completate cu numeroase amintiri, reconstituie fragmentar acea perioada din viata autoarei, intr-o vreme cind sperantele renascute ale multor romani se aflau pe un trend ascendent. Iluziile insa nu pot dura o vesnicie. Simple gesturi, evenimente sau scurte schimburi de replici vin sa ne sugereze o alta lume, indeobste nevazuta sub toate fatetele ei, una in care regulile par fluide si imposibil de ordonat, iar deciziile depind prea adeseori de afinitati sau aversiuni greu de inteles.

„Prima mea zi la capatul a zece ani de colaborare cu Traian Basescu a fost vineri, 30 martie. Dimineata a sunat telefonul. Nu imi era greu sa-mi imaginez cine ar fi putut sa fie. N-am raspuns. In sfirsit, eram libera de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te cauta Presedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poti sa-i spui ca nu am raspuns la telefon.»” (Adriana Saftoiu)

Adriana Saftoiu este absolventa a Facultatii de Litere, sectia Romana-Spaniola, a Universitatii din Bucuresti. A fost jurnalist, purtator de cuvint al Guvernului Radu Vasile intre 1998 si 2000, consilier al Presedintelui Romaniei si purtator de cuvint al Administratiei Prezidentiale in perioada 21 decembrie 2004 – 30 martie 2007 si membru in Parlamentul Romaniei, de unde, in ianuarie 2012, si-a dat demisia de onoare. In prezent este managerul propriei firme de P.R. si comunicare. A mai publicat Vocile puterii. De vorba cu purtatorii de cuvint (2007) si Jurnal de campanie (2009).

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Un raspuns la “Câteva știri din lumea culturală românească (18 – 24 mai 2015)”

 1. doina jela says:

  Buna ziua, am citit aici o recenzie excelenta la cartea lui Jung Chang, tradusa in urma cu cativa ani la Curtea Veche Publishing> As vrea sa-l invit pe autorul ei la o intalnire cu autoarea, maine, 26 mai 2015, la sediul editurii, din str. Aurel Vlaicu 35.

  multumiri,

  doina jela

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium