Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

640x400 3marTrei scurtmetraje de gen, ”Irreversible” (regia Raymond Popa și Cornel Caldeș), ”Lumina firavă” (regia Florina Dumitrache) și ”Mitul Moroilor” (regia Bogdan Matei), pot fi vizionate, gratis și legal, începând cu joi, 3 martie, pe CINEPUB.

Mituri românești, moroi, sfârșitul lumii și controlul propriului destin sunt explorate în ”Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor”. Cei trei tineri regizori nu urmează calea realismului Noului Val Românesc și experimentează un altfel de cinema într-un horror, un thriller și un SF.

În urma unui accident de mașină un bărbat își confruntă întreaga existență în scurtmetrajul ”Irreversible”, semnat de Raymond Popa și Cornel Caldeș. La scurt timp acesta realizează că nu își poate controla propriul destin.

irreversible-play

Acțiunea filmului ”Lumina firavă”, de Florina Dumitrache, se petrece într-un apartament de modă veche. Luminile se sting. Victor și Marta așteaptă sfârșitul lumii.

lumina-firava-playConform mitologiei românești sufletele copiilor morți si nebotezați se transformă în moroi. ”Doar mit sau o cruntă realitate?” este întrebarea pe care o ridică scurtmetrajul ”Mitul Moroilor”, un proiect realizat de CaskadeTeam.

mitul-morilor-play

Irreversible”, ”Lumina firavă” și ”Mitul Moroilor” au premiera pe CINEPUB  joi, 3 martie, ora 20:30.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)

Etichete: ,

« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium