Stiri

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, premiat la Cinema Eye Honors

Filmul lui Andrei Ujică, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, a câştigat premiul secţiunii Spotlight la Cinema Eye Honors, cele mai importante distincţii dedicate filmului de non-ficţiune. Gala a avut loc marţi, 18 ianuarie, la Museum of the Moving Image din New York.

Spotlight este dedicată filmelor care ar merita mai multă promovare în Statele Unite şi este singura categorie care ia în calcul filme ce nu au fost încă distribuite peste Ocean. La ediţia de anul viitor, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” ar putea deveni eligibil la celelalte categorii – cel mai bun film de non-ficţiune, regie, montaj etc. – dacă va fi proiectat în cinematografele americane.

Lansate în 2007, Cinema Eye Honors recompensează măiestria şi inovaţia în non-ficţiune, promovând elita artei de gen. Nominalizările au fost decise de 25 dintre directorii celor mai importante festivaluri axate pe producţii de non-ficţiune, ca Sundance, Woodstock, Copenhaga, Tribeca sau Silver Docs.

Celelalte pelicule nominalizate la aceeaşi categorie sunt: „Steam of Life”, de Joonas Berghäll şi Mika Hotakainen, „Nostalgia de la Luz”, de Patricio Guzman, „La Bocca del Lupo”, de Pietro Marcello, şi „The Arbor”, regizat de Clio Barnard.

Marele câştigător al ediţiei din acest an a Cinema Eye Honors a fost „Exit Through the Gift Shop” al lui Banksy. Trofeul Legacy Award i-a revenit unuia dintre marile filme ale genului, „Grey Gardens” (1975), de Albert şi David Maysles.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” a fost realizată de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia ARTE VIZUALE şi HFG / ZKM Filminstitut.  Filmul este distribuit în România de Voodoo Films.

Articole similare

Nicolae Ceauşescu se întoarce la Sala Palatului

Jovi Ene

Ludmila Ulitkaia in dezbatere la Clubului de Cartile Denisei

Jovi Ene

Câteva știri din lumea culturală românească (1 – 7 aprilie 2019)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult