Recomandari Recomandat

Recomandări cărți Black Friday 2014: Elefant.ro

1276_ixiii-gen-ii-iii-black-friday-iiiiiv-iiviivxiiiviiiii-teaserBlack Friday 2014 la Elefant.ro – cele mai bune cărți românești citite în 2014

Promoțiile nu sunt aproape niciodată comunicate cu mult timp înainte, ba chiar ele apar doar la ora 0.00 (sau spre dimineață) pe majoritatea site-urilor. La fel și pe Elefant.ro, unul dintre marile magazine online, care a apărut inițial doar ca librărie online. Pentru noi, poate pentru mulți, a rămas doar o librărie online, cea de pe care ne putem cumpăra cărțile favorite, fie în format de hârtie, fie în format de e-books.

De Black Friday, Elefant.ro anunță reduceri de până la 80%, iar noi suntem gata să le urmărim. Dar până vom afla exact care sunt acestea, haideți să continuăm experimentul meu și să prezint recomandările mele pentru cele mai bune cărți românești citite în 2014. Desigur, vom actualiza acest articol cu amănunte despre promoții, dar până atunci urmăriți reducerile la aceste cărți:

ZarazaZaraza”, de Andrei Ruse: ”Dacă pășiți dincolo de tristețea finalului unei epoci și vă gândiți doar la momentele frumoase, vă invit să vă desfătați cu ”Zaraza”. Este un roman scris bine, plăcut și care te întoarce într-un timp plin de parfum, cu mâncare aleasă și muzică adevărată. Iar dacă veți descoperi misterul Zarazei, să ne spuneți și nouă :)”

Cum să faci primul milion”, de Bogdan Costin: ”Ce mi-a plăcut la cartea lui Bogdan Costin este alura ei proaspătă și aparent non-ficțională. Lumea asta pe care a descris-o este reală, trăiește și pulsează în jurul nostru, de la corporatiștii pe care nici noaptea nu îi dă afară din birouri la oameni puși pe scăpătat mânați de propriul interes și fără milă față de suferințele celorlalți, de la patroni care mituiesc pe oricine, fie el procuror, polițist sau parlamentar, numai pentru propriul interes până la românul simplu, care muncește fără să gândească o zi întreagă pentru a continua să nu gândească serile, atrași fiind de spectacolul grotesc al televiziunilor mondene. Totul este real, chiar dacă personajele sunt inventate.”

Cateva lucruri despre tine (ego proza)-a-”Câteva lucruri despre tine”, de Florin Irimia: ”Mi-a plăcut mult ”Câteva lucruri despre tine” și, deși este un roman mai mult confesiv, care descrie stări sufletești mai degrabă decât acțiuni sau evenimente, este alert și nu te plictisești nicio clipă. Personajul principal, deși depresiv în ultimul hal și introvertit în relații, se dezlănțuie în convorbirea sa cu ”doctorului”, expunându-și sincer toate problemele existențiale pe care nu și le-a explicat până acum, într-un mod extrem de inteligent și, de ce nu?, realist (dar asta depinde de interpretarea și trăirile fiecărui cititor). ”

Fetița care se juca de-a Dumnezeu”, de Dan Lungu.

Sfârșit de sezon”, de Marius Chivu.

Balcic. Micul Paradis al României Mari”, de Lucian Boia: ”Lucian Boia are capacitatea spirituală de a nu se repeta şi de a-şi alege mereu alte subiecte care captivează, pentru că istoricul bucureştean stăpâneşte deja o metoda pe care o aplica cu mult succes celor mai variate subiecte. Explorarea complexei prezenţe româneşti la Balcic poate fi considerată şi o radiografie locală a unei mici părţi a României Mari, care este cu atât mai interesantă pentru publicul românesc de astăzi, cu cât oraşul nu mai este în cadrul  frontierelor Romaniei. ”

un-american-la-chisinau_1_fullsizeUn american la Chișinău”, de Dumitru Crudu: ”Dumitru Crudu face o radiografie realistă (și crudă, ca să fac o glumă cu numele autorului) a vieții postdecembriste, plină de ipocrizie și de lipsă de substanță, astfel încât tarele societății în ansamblu, ale politicii în special se reflectă în viața tuturor personajelor: ele sunt lovite nu numai de naivitate sau de prostie, ci și de amestecul voluntar al politicului, ale jurnalismului prost executat, al lipsei de viziune în viața unor oameni care au cu totul alte scopuri în viață (cum ar fi publicarea unei cărți, pentru care trebuie ori să ai noroc, ori să te proslăvești în fața unui magnat financiar, de multe ori în ființa unui politician). Rezultă un roman viu, care ne arată o Românie foarte actuală, dar până la urmă optimistă (după atâta naivitate, prostie, abundență de zgomote, mai ales psihice), neașteptat de optimistă.”

Muște pe parbrizul vieții. Nou catalog de perle”, de Radu Paraschivescu: ”Este o carte pe care o recomand. Între atâtea cărți serioase, aveți nevoie și de puțină seninătate, de mai multe zâmbete, de o distanțare de orice este monden sau politic. Orice perlă din această carte vă va binedispune, ceea ce nu e puțin lucru.”

Desigur, nu e vorba numai despre aceste cărți. Vă puteți achiziționa, de exemplu, și ”Pas cu pas”, autobiografia președintelui ales al României, Klaus Iohannis (inclusiv în format electronic) sau o căruță de jucării (deja sunt cu ochii pe un Lego, pe care trebuie să îl aducă Moș Crăciun). Totul pe Elefant.ro.

P.S. În cursul serii, cei de la Elefant.ro au anunțat ca sigure următoarele reduceri:

Cartile anului 2014, cu până la 90% DISCOUNT

Noutatile anului 2014, cu până la 65% DISCOUNT

Carti la pret de superchilipir

Bestseller LEGO.

Articole similare

Recomandări cărţi Black Friday 2013

Jovi Ene

Recomandări cărţi Ziua Îndrăgostiţilor (2): cărţi de dragoste de la Editura Nemira

Jovi Ene

Recomandări cărţi Black Friday – Libris.ro (II)

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult