Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Prin blogosfera cinefila (6 – 12 august 2012)

Articol publicat de Jovi pe 15 August 2012
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

-Vă mai amintiţi de povestirea “Puiul” de Alexandru Brătescu-Voineşti? Probabil că mulţi dintre voi vi-o amintiţi, chiar dacă au trecut mulţi ani de la această lectură obligatorie din anii ’90… Pe Ad’s Blog, Adina pune această povestire în legătură cu ultimul film pe care l-a văzut, Nicostratos le pelican: De data asta, cum ghiciți din titlu, e vorba de un pelican. Iar părintele e jucat de Emir Kusturica. Și decorul nu are răceala celui imaginat de Brătescu-Voinești, ci e cel al unei insule grecești idilice, unde toată lumea salută pe toată lumea și se trăiește în pace și armonie, chiar dacă viața nu prea oferă multe. Sigur că atmosfera e de basm și e dubios că toți vorbesc franceză, iar personajul lui Kusturica mai face asta și cu accent balcanic. Plus că mersul lucrurilor devine previzibil de la un moment dat. Dar e o anume căldură și o bucurie ludică în acest film care mă face să vreau să îl văd alături de propriul meu copil, când o veni vremea.”

-Despre noul “Total Recall” scrie Victor pe Poison Whisky şi îl notează cu nota 2/5 (deci un fel de nota 4 la noi pe blog): “Nu vreau să compar filmul de față cu cel făcut de Verhoeven, dar o diferență mi se pare esențială. Filmul din 1990 are coaie în cel mai puternic sens al cuvântului. Nu este un film perfect, nici pe departe, dar nu face compromisuri așteptărilor publicului și nu se dă înapoi de la a pune pe ecran cele mai twisted fantezii ale autorului său (și Verhoeven cu siguranță nu duce lipsă de acestea – vezi și aici). Iar pe cât de explicite erau imaginile sale, pe atât de ambiguă era povestea, despre care nu putem știi dacă este vis, realitate, delir sau o combinație dintre toate acestea.”

-Pe FilmSinopsis.ro ne-a atras atentia The Believer (2002), unul dintre primele roluri fundamentale ale lui Ryan Gosling: The Believer este un film de excepţie cu un personaj principal atât de bine construit încât nu ai ce să-i reproșezi. Finalul a fost bine gândit şi ne trimite din nou la momentul în care totul a început pentru Danny. Fără să fie o lecţie despre spiritualitate, The Believer este portretul unui tânăr inteligent, un tânăr care ajunge să propovăduiască înteligent o mişcare fascistă şi care deseori se pierde în gesturi necugetate.

-La Buticul cu filme si carti gasim un guest post al lui Bogdan despre “muzica si filmul”: Coloana sonora este o componentă importantă și indispensabilă a filmului,  necesită muncă și creativitate pentru a alege muzica potrivită scenelor, filmului ca întreg și pentru a fi in armonie cu el. La majoritatea filmelor, în special a celor comerciale și de consum, coloana sonoră constituie primul contact cu filmul sau produsul. Înainte de aparație fie se lansează un album cu coloana sonoră sau chiar se scoate un single ce este promovat pe toate canalele media disponibile, venind la pachet cu un videoclip care de asemenea conține secvențe din film.”

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium