Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Prin blogosfera cinefilă (16 – 22 ianuarie 2017)

Articol publicat de Jovi pe 25 Ianuarie 2017
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

-Am văzut acum câțiva ani filmul En kongelig affære și mi-a plăcut. Acum, despre el scrie Iulian Fira pe blogul său: ”Impresioneaza, insa, grija pentru decoruri si costume, care te transpun in perioada cu pricina mai eficient decat ideologiile vehiculate pe parcurs. Mai slabute sunt scenele cu multimi furioase, subdimensionate fata de cum s-ar fi cuvenit in redarea miscarilor populare; nici n-au uzat de efecte speciale, ca sa multiplice cativa figuranti patimasi, nici n-au avut soldati cu duiumul, ca raposatul Sergiu Nicolaescu. Interpretarile sunt corecte si relativ plate, mai putin Mikkel Boe Følsgaard in rolul generos al regelui nebun, personaj detestabil, dar care inspira o tenta de compatimire, pe masura ce constati ca din pionul unora a devenit al altora.”

E periculoso sporgersi, filmul din 1993 al lui Nae Caranfil, s-a relansat în această săptămână pe Cinepub.ro (și urmează să îl văd și eu în curând). Citim despre el pe ZiarulMetropolis.ro, un articol semnat de Ionuț Mareș: ”E pericoloso sporgersi” încă surprinde prin tonul său lucid, relaxat, jovial, detaşat-melancolic, senzaţie amplificată şi de muzica semnată de Nae Caranfil însuşi şi de Anton Şuteu, dar şi de panoramările aparatului de filmat, care creează un spaţiu aproape magic. Tentaţia de a cere socoteală trecutului recent, prin prisma unui prezent care amplifica permanent dezamăgirea, este temperată prin înclinaţia spre un cinema al spectacularului. Un cinema făcut să seducă şi emoţioneze spectatorul.”

-Cristi Mărculescu scrie pe blogul său Top horror 2016: ”Horror Top 2016 a implicat vreo 3 liste și 14 rescrieri. Greu cu deciziile: Carnage Park sau Dont Breathe? The Girl with all the Gifts sau Shelley? Cât de jos poate fi amplasat Greasy Strangler și cât de sus merită să fie the Rift? E atât de grav dacă ies 32 de poziții? După ce astea au fost rezolvate mi-am dat seama că topul de horror iese din horror. Aș fi putut formula diplomatic film fanastic, dar miza e horrorul, nu twilighturi și ăvengerși. Totuși, de ce Distractions este mai demn de-o listă de horror decât Ma Loute și cum se poate justifica numărul mare de thrillere? Pentru că dragii moșului nici Halloween nu-i film de groază, este decât un thriller cu virginica cireșica de ea pe care vrea s-o mierlească (în subtext a se citi să o fută) fra-su ieșit de la balamuc. E thriller 100%. Am deci thrillere și o comedie atât de WTF că e deja foarte film fantastic și face niște secvențe de mai mare impact decât multe filme de groază 100%. Nu am zis pas la o dramă minier-sângeroasă și finalmente m-am trezit că după lupte seculare s-a terminat și topul ăsta. Care conține suspect de multă necrofilie, incredibil de multe mumblegore-uri și niscaiva  femei gestante care ar fi făcut mai bine să avorteze dreacu.”

Recenzii filme pe Filme-carti.ro în această perioadă:

-”Blade Runner(1982)

The Hateful Eight(2015)

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium