Prin blogosfera cinefila Recomandat

Prin blogosfera cinefilă (11 – 17 iulie 2016)

prin-blogosfera-cinefila-Un interviu foarte interesant cu Ion Indolean (tânăr critic de film român, acum aflat la primul lungmetraj în calitate de regizor) luat de un alt tânăr critic de film român, Ionut Mareș. Totul pe ZiarulMetropolis.ro: ”Întâlnirea cu Marius a fost pentru mine o binecuvântare, pentru că mi-am dat seama că a scrie despre cinema nu e îndeajuns pentru mine şi că mi-ar plăcea să fac film. Tot ce am făcut până acum, de 4-5 ani de când sunt la facultate, am făcut din plăcere. Nu am câştigat un leu din scris sau din făcut filme. Am investit bani, dar am investit pentru „on the long run”, pentru viitor. Acum un an şi jumătate mi-am dat seama că vreau să fac un film. Făcusem „Fata care mănâncă pizza”, dar care nu e un film, e tot un experiment şi o pastişă după John Smith. Îl făcusem pentru că eram obligat, aveam o temă pentru un final de semestru la facultate, chiar ultimul semestru de la licenţă, semestrul şase. Am avut un curs care se chema, parcă, „Film experimental şi artă-video” şi ne-a pus să facem un film experimental. După proiecţia de final de an, cu toate lucrările studenţilor, unde erau zeci de filme, pentru că fiecare student face 2-3 filme pe semestru, filmul nostru şi cel al colegelor Claudia Cojocariu şi Claudia Negrea – cu Claudia Cojocariu am lucrat şi la „Discordia”, e regizor asistent – au fost cel mai bine receptate, cu toate că noi nu mai pusesem mâna pe o cameră până atunci. Profesorilor le-a plăcut tocmai faptul că aveam o bază teoretică în ceea ce făceam.”

-O recomandare must see a lui Dan Becerescu pe blogul său. E vorba despre Finding Vivian Maier: ”Vivian Maier facea fotografii bune, excelente si incredibile. Care ar fi disparut odata cu ea daca un pustan n-ar fi cumparat cu 380 de dolari niste negative. Si nu ar fi sapat apoi, simtind mirosul unei povesti din care va scoate bani – de acord – dar oferind in acelasi timp publicului o opera fotografica solida si o poveste de viata interesanta si, ce sa vezi, cu un aer apropiat de Szondi-ul asteptat de mine.” 

Articole similare

Prin blogosfera cinefila (28 mai – 3 iunie 2012)

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (15 – 21 februarie 2016)

Jovi Ene

6 lucruri inedite despre sticla de vin

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult