Despre Sorin Stoica şi „criticii” săi

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 5 )
 • codrut

  Vizita celebrului critic local C. Tr. seamana mai degraba cu incercarea unui vultur batran de a se hrani dintr-un cadavru tanar, atragator, care valora, in viata fiind, mult mai mult decat opera plesuvului vultur bont. Dupa aceasta intamplare, nu-ti mai ramane decat un gust amar. Apare si necesitatea de a nu muri deloc tanar pentru a nu fi folosit propagandistc de catre criticii de ocazie, aflati in cautarea de material biografic proaspat.

  Răspunde
 • Bogdan Stoicescu

  „Vultur bătrîn” distinsul C.T.? E mult prea măgulitor spus, dragul meu Codruţ! Comportamentul jalnicului personaj s-ar încadra mai degrabă într-o cu totul altă zonă animalieră, aceea a suinelor, de exemplu, decît într-aceea a nobilelor zburătoare pomenite de tine… Pe 6 ianuarie anul acesta s-au împlinit şase ani de la plecarea mult prea precipitată a lui Sorin Stoica dintre noi, hélas!, în timp ce indivizi decrepiţi şi crapuloşi de teapa „maestrului” C.T. continuă să facă umbră pămîntului degeaba, ba mai mult, să mai şi comită impardonabile turpitudini de genul celor la care s-a dedat în casa familiei Stoica… Dar vorba lui Nichita Stănescu: porcii nu trebuie înţeleşi, ei trebuie mîncaţi… Asta dacă tot veni vorba despre suine, animale nevinovate, de altfel!

  Răspunde
 • Bogdan Stoicescu

  Sensibil şi delicat textul acesta al dvs, dle Jovi, despre Sorin… Felicitări! Mi-am permis să vorbesc despre el părinţilor lui Sorin, sîmbăta trecută, cînd am fost la Băneşti împreună cu doi buni prieteni şi foşti colegi ai lui Sorin de la Muzeul Ţăranului Român (Cosmin Manolache şi Călin Torsan), întru pomenirea fiului lor.

  Răspunde
  • Jovi

   Multumesc frumos, domnule Stoicescu!
   Din pacate, nu s-a dorit a fi publicat in revista de cultura din Campina, probabil deranja… Oricum eu il facusem pentru Sorin, nu pentru publicare.

   Răspunde
 • codrut

  Il deranja pe celebrul critic campinean. Nu comentez optiunea redactorului-sef al revistei culturale din Campina, pana la urma este strict decizia dansului, imi e mult prea simpatic si tin prea mult la el ca sa ma enervez de dragul unei nulitati macar morale. Cum comentam mai demult in ziarul Oglinda de Campina, CT imbatraneste urat. Unii mor rapid, inainte de a imbatrani urat sau frumos, altii imbatranesc frumos, cu demnitate. CT o face la fel ca si Ion Ilici Iliescu: urat, agatand-se de putere sau de urme ale puterii.Iar altii mor de tineri.Termenul de crapulosi vine cumva de la „crap”? (crapul de la cap de impute?)

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *