Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

Articol publicat de Andreea pe 2 Septembrie 2014
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (7 votes cast)

a doua sansaZindagi Na Milegi Dobara (2011) – Viața nu-ți oferă a doua șansă

Regia: Zoya Akhtar
Distribuția: Hrithik Roshan, Farhan Akhtar, Abhay Deol, Katrina Kaif

Trebuie să recunosc că-mi plac filmele indiene. Culoarea, muzica, pasiunea cu care sunt aduse în fața marelui ecran acele sentimente elementare de care societatea ne cam privează în cursa nebună în care a pornit, dar și umorul condimentat de care probabil producătorii nu sunt neapărat conștienți, reprezintă atuurile filmului indian. Un comic de situație extraordinar și o sinceritate copilărească care te cuceresc fără drept de apel.

Deja m-am obișnuit cu ideea prezenței unei povești de dragoste într-un film, oricare ar fi el, doar că trăsătura evidentă a filmelor indiene este prezența unei iubiri imposibile sau care cunoaște destul de multe provocări până în momentul concretizării ei. A doua caracteristică a filmelor indiene ar fi asemănarea izbitoare cu un frate mai mare, de la Hollywood, aspect care nu răpește neapărat calitatea poveștii. De data aceasta cred că The Hangover e fratele mai mare, totuși doar ideea de bază e similară, filmul indian reușind să înlocuiască ideea de distracție maximă înainte de angajamentul căsătoriei cu ideea de prietenie și provocările apărute în susținerea ei, chiar și după trecerea într-o nouă etapă a vieții, cea în care puritatea copilăriei este înlocuită de materialism și de grijile unei vieți lipsite de sens.

Zindagi_Na_Milegi_Dobara_Movie_BollywoodSargam_smiling_369549Filmul de față spune povestea a trei tineri și a prieteniei care îi leagă, frumoasă, dar și năbădăioasă. Cei trei își mai dau o șansă în momentul în care unul dintre ei, Kabir (Abhay Deol) se pregătește să se căsătorească cu logodnica lui, Natasha (Kalki Koechlin), iar în loc de petrecerea burlacilor, pregătește o călătorie în Spania. Alături de Arjun (Hrithik Roshan) și Imraan (Farhan Akhtar), Kabir pornește într-o ultimă călătorie, înainte de angajamentul suprem J, în Costa Brava, Sevilla și Pamplona, unde ideile le sunt supuse provocărilor. Mai ales când cei trei încep să chestioneze corectitudinea deciziilor lor sau a manierei în care își trăiesc viața. Iar momentul în care frumoasa Laila (Katrina Kaif) se alătură grupului, aventura prinde și mai multă viață, iar băieții reușesc să-și învingă temerile și să ne ofere și ceva adrenalină!

Cu un succes răsunător în țara natală, Zindagi Na Milegi Dobara reprezintă o pată de culoare în cinematografele românești, un film plin de aventură și de voie bună ce poartă spectatorul în vacanța de care poate nu a avut încă parte: scufundări în Costa Brava, o luptă cu roșii în Bunol, skydiving în Sevilla sau curse de tauri San Fermin din Pamplona!

Notă: 8/10

Pentru mine cărțile și filmele reprezintă o a doua realitate. Precum Proust, în opera ”În căutarea timpului pierdut”, reconstitui mereu imaginile, ideile, întâmplările întâlnite în timpul zilei. Noaptea este dedicată fantasmelor, dar și visurilor ce par să nu aibă bază în realitate.


« »

Un raspuns la “Zindagi Na Milegi Dobara (2011)”

  1. […] -”Zindagi Na Milegi Dobara” (2011) – Viața nu-ți oferă a doua șansă […]

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium