Filme Filme americane Recomandat

The Change-Up (2011)

The Change-Up (2011) – Daca as fi… tu
Regia: David Dobkin
Scenariul :Jon Lucas, Scott Moore
Distributia: Ryan Reynolds, Jason Bateman, Olivia Wilde, Leslie Mann, Alan Arkin, Mircea Monroe

Incercand sa-mi creionez in minte ce vreau sa scriu despre aceasta pelicula, n-am putut sa nu inventariez cele cateva filme cu aproximativ acelasi subiect… „Face-Off”, „Trading  Places”, „Freaky Friday”, „It’s a Boy Girl Thing”, „All of Me”, „Prelude to a Kiss”, „13 Going on 30”, „17 Again”, semn ca la capitolul originalitate se pierd multe puncte din start.

Regizorul David Dobkin (Wedding Crashers), scenaristii Jon Lucas si Scott Moore (The Hangover) au mizat pe talentul lor si pe interpretarea eroilor principali asigurata de Ryan Reynolds si  Jason Bateman, total diferiti unul de celalalt pentru a face schimbarea si mai dificila, pentru a salva aceasta comedie de la esec. Si in mare parte au reusit. Nu se poate spune ca au realizat o capodopera, insa imbinarea subiectului „rasuflat” cu umor uneori inteligent si ascutit, alteori..uffff…grosier si primitiv dar si cu o doza de sentimentalism face aceasta comedie vizionabila si chiar reconfortanta pana la final.

Jason Bateman este Dave, avocat ambitios si familist devotat, tatal al trei copii nazdravani, care a uitat sa se bucure de viata de familie. Bunul sau prieten Mitch, interpretat de Ryan Reynolds, este un burlac fermecator, actor cu jumatate de norma aflat intr-o vesnica recreere. Fiecare dintre cei doi ravneste la statutul celuilat, Dave apreciind viata relaxata si fara constrangeri a lui Mitch iar acesta invidiind realizarile prietenului sau. Pana intr-o seara cand, in urma unui ritual perfect…”barbatesc”…urinatul intr-o fantana publica…are loc schimbarea si odata cu ea marea etalare de talent actoricesc a celor doi eroi principali.

Pentru ca, daca Jason Bateman si Ryan Reynolds sunt perfecti pentru rolurile initiale, adevarata provocare si umorul vine din credibilitatea interpretarii contratipului pe care il reprezinta dupa schimbare.

Mitch in corpul lui Dave trebuie sa faca fata dialogurilor si noptilor petrecute alaturi de minunata sotie a lui Dave, Jamie (Leslie Mann), sa se ocupe de copii si sa rezolve cu succes fuziunea unei companii, ce ii ofera posibilitatea unui parteneriat in firma de avocatura la care lucreaza.

De cealalta parte, Dave in corpul lui Mitch se trezeste incoltit de rolul pe care trebuie sa-l joace intr-un film porno, sub indrumarea unui regizor est european cam dubios si avand ca partenera o starleta scapatata. Mai mult, Dave in corpul lui Mitch, se vede prins in capcana de Sabrina(Olivia Wilde), colega sa de serviciu pe care o admira de la distanta si care face o pasiune pentru Mitch, care Mitch este de fapt Dave, care Dave isi iubeste totusi sotia…

Ma rog, nu stiu daca ati priceput mare lucru din ce am scris mai sus, si daca nu, si mai bine caci veti savura cu mai multa placere filmul, in caz ca va hotarati sa urmariti aceasta comedie.

Mesajul primar este oarecum simplu si adecvat realitatii – fii atent ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca – insa dincolo de rasete, situatii hilare sau jenante filmul vorbeste despre dureri si bucurii, jena tristete si melancolie pe care le incearca personajele in drumul descoperirii constiintei de sine.

Un film usor, dar bun pentru animat o dupa-amiaza obosita. Vizionare placuta…

Nota: 7/10

Articole similare

Ho woo shi jul (2009)

Mihaela

Tarantino și Hollywood-ul ripostează: Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Dan Romascanu

Mortdecai (2015)

Mihaela

1 comment

movieaddicted 17 septembrie 2011 at 14:43

cum ai putut sa dai hidoseniei neamuzante o nota mai mare decat lui Horrible Bosses?! ultima macar a fost distractiva

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult