Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Survivor (2015) – Supraviețuitoarea

Articol publicat de Mihaela pe 11 Iunie 2015
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Survivor_posterSurvivor (2015) – Supraviețuitoarea

Regia: James McTeigue
Distribuția: Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Angela Bassett, Dylan McDermott, Paddy Wallace, Parker Sawyers, Bashar Rahal

Incepand din 12 iunie 2015, pe ecranele cinematografelor romanesti Ro Image ne propune spre vizionare un nou film de actiune si spionaj. Prezenta pe afis a celebrilor Milla Jovovich, Pierce Brosnan, Angela Bassett si Dylan McDermott, precum si a regizorului James McTeigue ( V for Vendetta) va starni, probabil, interesul publicului spectator, asteptarile vor fi pe masura, insa incantarea va disparea repede, lasand locul blazarii si plictiselii.

Milla Jovovich o interpreteaza pe Kate Abbot, seful de securitate al ambasadei SUA din Londra, responsabila cu depistarea posibililor teroristi care opteaza pentru aceasta cale de acces in America.

Instinctul mereu in alerta si comportamentul putin suspect al sefului departamentului vize din ambasada ii atrage atentia asupra savantului roman (hi, hi) expert in gaze explozive. Investigatiile sale prea amanuntite, intrebarile incomode adresate persoanelor sus-puse precipita actiunea si Kate ajunge destul de repede incalcita in itele unui complot international.

Scapata ca prin minune dintr-o explozie menita sa-i opreasca actiunile, acuzata de crima si urmarita cu insistenta de un criminal platit, presupus exceptional, eroina fuge prin canalele Londrei, fenteaza politia, killerul si cliseele specifice genului, urmarita de toti, neavand de partea sa decat doi – trei prieteni si ingaduinta scenaristului.

maxresdefaultN-o sa intru in detaliile hilar de aberante ale povestii, o sa va zic doar ca sunt atat de multe scapari, fortari, exagerari si previzibilitate, incat suspansul lasa loc umorului involuntar. Nu poti sa nu razi cand vezi renumitul asasin platit cum rateaza sa-si impuste victima din 5 metri pe cea mai ingusta alee din oras, cum renumita agenta se sperie cand i se descarca pistolul, cum se patrunde prin usa din dos in ambasada fara sa obseve nimeni, etc…

Sfidarea inteligentei este regula acestei povesti, insa daca tot alegi sa-i dai o sansa acestei pelicule mai bine suspenzi logica si ratiunea, tratezi totul cu umor si apreciezi partile bune.

Si una din partile bune este Pierce Brosnan care ii da viata “Ceasornicarului”, killerul care petrece o mare parte din timp intre ceasurile sale, intr-un atelier din mijlocul Londrei. In ciuda acestui fapt, autoritatile nu au nici o idee unde sa inceapa sa-l caute si nici despre infatisarea sa nu se stie prea multe.

002657Seriozitatea ce o presupune rolul negativ, inteligenta si meticulozitatea sa, nu i-au pus prea multe probleme fostului James Bond care si-a concentrat experienta pentru a da credibilitate negativului erou, in ciuda platitudinilor dialogului si a deghizarilor jenante impuse de scenariu.

Milla Jovovich se transpune usor si cu mult realism in pielea fugarei adaugand intensitate trairilor unui rol previzibil si mult supraevaluat dovedind, daca mai era nevoie, ca se simte bine in pielea personajelor puternice, justitiare.

Angela Bassett este ambasadorul SUA, putin exagerata in reactii si neobisnuit de intransigenta cu conationalii sai, in numele „securitatii”, iar Dylan McDermott este cel mai intelegator si cerebral sef posibil intr-o situatie de criza.

„Supravietuitoarea” este incercarea nereusita a unei echipe de a da viata si stralucire unui scenariu imposibil, improbabil, o poveste ce s-a dorit un omagiu adus oamenilor ce asigura siguranta contra terorismului, dar care ajunge sa fie ofensatoare prin inexactitatile, neprofesionalismul si ridicolul procedurilor pe care le prezinta. Ca orice film care se ia prea in serios ajunge sa fie hilar si asta ii mai salveaza in ochii spectatorului.

Nota: 5/10


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium