Soldații. Poveste din Ferentari (2017)( 3 )
 • Emil Calinescu

  Desi sunt de acord cu majoritatea celor spuse de tine, am 3 observatii de facut:

  1. Nota. In general nu gust notele, nu-mi plac. Imi displace profund reducerea unui film la un numar. In plus, 10 este o nota exagerata.

  2.Ma bucur ca nu ai citit cartea. Este prima cronica de film citita a cuiva care NU a citit cartea. Eu, care am citit-o, sunt un pic dezamagit si cumva cred/credeam ca filmul e taiat ciudat si nu prea se inteleg foarte multe. Sunt multe chestii ramase fara explicatie, ceea ce nu face deloc bine. De obicei filmul iti arata mai multe decat cartea, in cazul asta e invers.

  3. Nu-mi dau seama ce sanse are festivaluri, dar mi-as dori sa i se dea o sansa de catre public. Prefer oricand un film romanesc cu mii de spectatori unuia cu 10 premii, vazut in Romania doar la festivaluri. Stiu, sunt defect ca gandesc asa.

  Răspunde
  • Jovi Ene

   În privința notării filmelor, îți răspund eu (ți-aș putea răspunde la toate, dar o las pe Iulia): asta e politica blogului nostru și așa va rămâne. Vreau ca publicul cititor al articolului să simtă cam în ce marjă se situează filmul din punctul de vedere al editorului. Îți pot da zeci de exemple din bloguri similare, inclusiv din cele pe care le citești sau le cunoști tu, unde din recenzie nu se înțelege mai nimic – dacă filmul e bun sau nu (pare că toate sunt excepționale), dacă îl recomandă, dacă e ceva care i-a displăcut…
   Așa că, preluând parțial sistemul de notare din IMdb, nota va rămâne pe filme-carti.ro.

   Răspunde
  • Jules

   Salutare,
   1. După cum a spus și Jovi, „notarea” filmelor este o caracteristică a blogului. Multe persoane preferă să găsească o notă concretă într-o recenzie (vezi voturile deja clasice pe IMDB sau Rotten Tomatoes).
   2. Întotdeauna am fost de părere că o carte va cuprinde mai multe decât un film. Sunt foarte puține excepții cele în care a ieșit invers, iar în acest caz aștept cartea ca pe o completare binevenită.
   3. Mi se pare că tendințele actuale sunt de popularizare puternică a filmelor românești. Cea mai bună dovadă în acest sens este faptul că producțiile neaoșe intră și în cinematografele „de mall” și nu mai sunt prezentate, cumva exclusivist, doar în cele „de artă”.

   Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *