Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Articol publicat de Mihaela pe 3 Noiembrie 2009
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Snow White and the Seven Dwarfs (1937)-Alba ca Zapada si cei sapte pitici
Regia: David Hand
Producator: Walt Disney

Nu mi-e rusine sa recunosc ca desi am depasit de mult varsta specifica, ma uit inca cu mare placere la desene animate….oare daca v-as povesti ca in liceu fiind, fugeam de la ultima ora sa prind episoadele din Sandy Bell, cati din cei de varsta apropiata m-ar intelge si cati ar zambi condescendent….

O explicatie ar fi faptul ca mi-am trait copilaria in perioda Galei desenului animat administrata rationalizat la fiecare sfarsit de saptamana… sau poate copilul din mine isi cere din cand in cand dreptul la fericire.. si pentru el fericirea inseamna azi “Alba ca Zapada si cei 7 pitici”.

Revazand superba productie a studiourilor Disney, aproape ca nu mi-a venit a crede ca au trecut mai bine de 70 de ani de la lansarea fastuoasa realizata in decembrie 1937. Era primul lungmetraj de animatie color produs de Walt Disney in care a investit nu numai o suma astronomica pentru acele vremuri – 1.5 milioane de dolari – ci si foarte multa rabdare(productia a durat aproape 3 ani) si inventivitate, solutiile tehnice de animatie folosite devenind ulterior standarde in industria de profil.

Alba ca Zapada si cei sapte pitici

“Nebunia lui Disney”, asa cum a fost considerata pana in momentul lansarii avea insa sa rasplatesca pe deplin autorul, aducandu-i aprecierea criticilor, aparitia pe coperta revistei “Time”, un premiu Oscar(concretizat intr-o statueta mare si 7 miniaturi pe care Walt Disney le-a primit de la Shirley Temple), dar mai ales independenta financiara care i-a permis sa-si dezvolte fabrica de vise animate pline de candoare si inocenta dupa bunul plac.

Adaptarea dupa basmul Fratilor Grimm, una din cele mai cunoscute si iubite povesti ale copilariei, este una fidela respecta intrutotul creatia inspiratoare. Ea este acompaniata de o coloana sonora de exceptie, creata special pentru aceasta productie – o alta idee de geniu a creatorului devenita clasica.

Si pentru ca nu cred sa existe cineva care sa nu stie subiectul, nu-mi ramane decat sa va invit sa va asezati comod in fotoliu, sa va luati in brate copilul si impreuna sa calatoriti in acea lume de basm cu o regina geloasa, o oglinda fermecata, un mar otravit, 7 pitici de poveste si un print fermecat care readuce la viata eroina si inveseleste finalul… E doar unul din cele 1000 de filme care trebuie vazute intr-o viata si in care in mod sigur veti descoperi mai mult decat o poveste.

Nota: 9/10


« »

Un raspuns la “Snow White and the Seven Dwarfs (1937)”

  1. […] că nu își amintește care a fost primul film pe care l-a văzut, dar probabil acesta a fost Albă-ca-Zăpada ”sau ceva de genul ăsta. Probabil vreun film Disney, cred.” I-a apreciat mereu pe frații Marx […]

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium