Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Singin’ in the Rain (1952)

Articol publicat de Jovi pe 5 Noiembrie 2010
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)

Singin’ in the Rain (1952) – Cantand in ploaie
Regia: Gene Kelly, Stanley Donen
Distributia: Gene Kelly, Donald O’Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Un film care debordeaza de optimism si care darama orice film muzical al ultimilor ani si nu numai. Nu pot compara acest film cu niciun musical al anilor ’90 sau 2000. De altfel, chiar daca nu a primit nici un premiu Oscar, este considerat cel mai bun musical facut vreodata la Hollywood. Este un film exceptional si l-am vazut de fiecare data cu mare atentie si cu un interes care nu a slabit la nicio vizionare. Rezultatul este ca m-a impresionat din nou.

Un film musical care celebreaza, intr-un fel, chiar aparitia filmului vorbit in Hollywood-ul anilor ’20. Suntem chiar in 1927 cand Cantaretul de jazz avea debutul in cinematografe si minuna spectatorii prin noua perspectiva asupra filmelor. In acest timp, Don Lockwood (Gene Kelly) si Lina Lamont sunt un cuplu de actori celebru in acea perioada, dar numai pentru componenta filmelor mute. Din cauza vocii ei pitigaiate, in momentul cand se doreste trecerea la filmul vorbit, atat el, cat si producatorii isi dau seama ca totul va fi un fiasco si trebuie sa caute cartea castigatoare.

Gene Kelly

De aceea, in momentul in care Don o intalneste din intamplare pe Kathy Seldon (Debbie Reynolds), hotaraste impreuna cu prietenul sau pianist sa o aleaga pe ea ca sa o dubleze ca voce pe Lina. In timp, cei doi se indragostesc (iar scena in care Don isi da seama de asta se incheie cu binecunoscutul cantec “Singin’ In The Rain”). Finalul filmului este in acelasi timp amuzant, pentru ca sa o asculti pe Lina Lamont cum vorbeste si canta este o splendoare a oricarui film de comedie, dar si emotionant, pentru ca intregul scenariu imaginat de aceasta pentru preluarea controlului asupra studioului este daramata de o idee simpla: este lasata sa vorbeasca si sa cante in fata spectatorilor.

Cel mai bun musical al tuturor timpurilor este impregnat de melodii frumoase, care rezista timpului: comica Make ‘Em Laugh a lui Donald O’Connor, Singin’ In The Rain al lui Gene Kelly, melodica Good Morning sau splendidul final de 12 minute Brodway Ballet (cateva dintre ele le veti regasi mai jos). Ma mira si acum nerecunoasterea acestui film in epoca, primind doar doua nominalizari la premiul Oscar (cea mai buna coloana sonora-Lennie Hayton si cea mai buna actrita in rol secundar-Jean Hagen), insa in timp valoarea i-a fost si ii este recunoscuta. Recomandat!

Nota: 9.5/10

Puteti cumpara DVD-ul acum, de pe ProVideo.ro.

Cateva melodii din film.
1. Singin’ in the Rain

2. Good Morning

3. Fit As A Fiddle-cea mai amuzanta

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

2 Raspunsuri la “Singin’ in the Rain (1952)”

  1. Cristian F. says:

    Chiar daca sunt fan SF, am apreciat acest film si cred ca il am in colectie. De fapt unele filme ‘romantice’ le-am procurat la sugestia sotiei si a fiicei mele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. […] nr. 43  – Singin’ in the Rain din filmul Singin’ in the Rain (1952), compozitor Nacio Herb Brown canta Gene Kelly, nominalizare […]

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium