Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Săptămâna Pedro Almodovar: Tacones lejanos (1991)

Articol publicat de Jovi pe 26 Septembrie 2009
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Tacones lejanos (1991)-Tocuri inalte
Regia: Pedro Almodovar
Actori: Victoria Abril, Marisa Paredes, Cristina Marcos, Miguel Bose

Dupa “Atame!”, Almodovar continua seria filmelor cu alura de politiste, cu “Tacones lejanos”, o drama psihologica construita in jurul unei crime. Aici conflictul de gandire dintre personaje este mult mai pregnant si mai puternic, ducand spre taramurile melodramei atat de intens promovata de regizor, in dauna actiunii, care atrage spectatorul si care poate scade impresia buna pe care o poate da acest film.

Conflictul principal este intre doua femei, mama si fiica – Becky (Marisa Paredes) si Rebecca (Victoria Abril) – care fac greseala sa fie indragostite pe rand de acelasi barbat, sa le fie amanta, ba chiar Rebecca sa se si casatoreasca cu el. Despartite pentru un timp, dupa ce prima revine in Spania dupa o indelungata absenta, revederea are loc si nici una dintre ele nu reactioneaza asa cum ar trebuie: Rebecca isi inseala sotul in serile urmatoare cu un travestit, iar Becky isi inseala fiica culcandu-se cu sotul ei, care, cateva momente mai tarziu, este gasit asasinat.

Urmeaza punctele care antrenează filmul pe taramul dramei psihologice. O scena este caracteristica si memorabila: cea de la televiziune, cand Rebecca, prezentatoare a unei emisiuni de stiri, izbucneste in lacrimi in momentul in care trebuie sa relateze moartea sotului ei si marturiseste in direct ca ea este cea care l-a omorat. Momentul cheie, pentru ca acesta naste adevaratele intrebari: spune ea adevarul sau doar incearca sa se sacrifice dupa mai multi ani de casnicie razbunatoare sau chiar protejeaza pe cineva?

Victoria Abril are din nou un rol remarcabil, foarte puternica si melodramatica, perfect potrivita in pielea unui personaj complet diferit fata de celalalt film si care o solicita cu mult mai mult. Pe procurorul sau judecatorul din caz am avut tendinta sa il consider la inceput un actor care nu a realizat o interpretarea prea reusita, dar surpriza a fost mare spre final cand ne dam seama ca este haina dorita de acesta si multiplele sale infatisari si personalitati.

Nota: 7/10

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium