Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Ride Along 2 (2016) – Un poliţist şi trei sferturi!

Articol publicat de Andreea pe 15 Ianuarie 2016
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)

ride_60709300Ride Along 2 (2016) – Un poliţist şi trei sferturi!

Regia: Tim Story
Distribuția: Ice Cube, Kevin Hart, Tika Sumpter, Benjamin Bratt, Olivia Munn, Ken Jeong, Bruce McGill, Sherri Shepherd

Complicatul “cuplu” James – Ben pornește într-o nouă aventură chiar înainte de nunta lui Ben cu Angela, dar și într-o nouă formă, căci Ben a absolvit Academia acum și încearcă să pună în practică toată teoria studiată cu sârg. Dacă în 2014 experimentatul detectiv James și prietenul surorii acestuia abia se cunoșteau, iar James se abținea să nu-l omoare pe Ben la fiecare pas, în cea de-a doua aventură James pare să-i acorde un oarecare credit micului Ben, admițând că în 99% din cazuri Ben aduce numai necazuri, dar există acele 1% cazuri când reușește să fie un geniu nebun, rezolvând situațiile critice într-o manieră unică.

ride along foto 1

Și de data aceasta, James și Ben formează o echipă, „The Brothers in Law”, plecată tocmai la Miami pentru căutarea de probe pentru acuzarea unui traficant de droguri, prins de către băieți după foarte multe peripeții marca Ben și după ce partenerul lui James ajunge în spital. Rămas fără partener, dar mai ales pentru că dorește să-i demonstreze lui Ben că acesta din urmă nu are stofă de detectiv, James îl invită la Miami, Ben asumându-și rolul de polițist cu succes, cel puțin la aspectul îmbrăcăminte. Aici li se alătură dura polițistă Maya, dar și A.J. (Ken Jeong), mâna dreaptă a unui interlop ce postează drept un binefăcător al societății, având relații la cel mai înalt nivel. Iar când acesta devine rivalul echipei de polițiști și caută să-i omoare, aventura prinde noi proporții. În paralel, Angela pregătește nunta împreună cu organizatoarea de evenimente Cori (Sherri Shepherd), cel mai mare dușman al mirelui Ben care nu dorește deloc hortensii la nunta lor, dar din nou, opinia lui nu prea contează.

ride along poza 2

Filmul se bucură de prezența actorilor Ice Cube (care în ultimii ani a pășit pe teritoriul comediei în roluri de dur inabordabil), și încă proaspătul Kevin Hart, iar simpla lor prezență asigură calitatea comediei. Bineînțeles, că trebuie să ținem cont că ne aflăm pe teritoriul comediei cu persoane de culoare, și atunci trebuie să te asiguri că-ți place acest gen înainte să pornești la drum cu cei doi. Filmul conține câteva scene de un umor intens, cu o coloană sonoră care susține ritmul, cu multă ironie și cu un grad de idioțenie chiar. Dar împreună, reușesc cumva să reliefeze anumite momente comice din viața fiecărui om, să le potențeze mesajul și să creeze un film ce te binedispune. Dar cu siguranță trebuie să ai starea necesară, căci totuși filmul nu este chiar atât de bun încât să-ți schimbe starea de spirit. Totuși, spre deosebire de alte sequel-uri, Ride Along 2 a știut să profite de anumite momente din prima poveste, a adăugat câteva elemente noi, prezentându-se drept un film ce cred că va avea succes în cinematografe.

Notă: 7/10

Pentru mine cărțile și filmele reprezintă o a doua realitate. Precum Proust, în opera ”În căutarea timpului pierdut”, reconstitui mereu imaginile, ideile, întâmplările întâlnite în timpul zilei. Noaptea este dedicată fantasmelor, dar și visurilor ce par să nu aibă bază în realitate.


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium