Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

In Production – Noah (2014)

Articol publicat de Deea pe 31 Ianuarie 2013
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (6 votes cast)

IMG.1In Production – Noah (2014)

Regia: Darren Aronofsky
Scenariul: Darren Aronofsky, John Logan
Muzica: Clint Mansell
Distribuția: Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly

M-am gândit că ar fi interesantă o rubrică despre filmele promițătoare ale anilor viitori, iar filmul cu care începem această rubrică nouă este ”Noah” (2014):

Am un sentiment foarte plăcut legat de acest film și abia aștept să fie lansat. Noua dramă regizată de Darren Aronofsky va urmări viața lui Noe, înainte și după potop, revelația pe care a avut-o și care l-a ghidat în construirea uriașei corăbii și adunarea tuturor animalelor din lume, pentru a păstra intactă viața.

Deși bazat pe povestea biblică, nu cred că scenariul îi va fi foarte fidel. Cunoscându-l pe Aronofsky, sunt convinsă că va descoperi o nouă interpretare și, deși nu va schimba locația sau timpul, ne va oferi o nouă perspectivă asupra vieții omului care a salvat omenirea. Emma Watson a spus într-un interviu: ”Cred că Darren încearcă să îl realizeze astfel încât povestea ar putea avea loc oricând. Ar putea fi 1000 de ani în viitor sau 1000 de ani în trecut.”

Cred că va fi o combinație între halucinațiile/revelațiile din Requiem for a Dream, frumusețea extraordinară a imaginilor din The Fountain și relațiile sociale complexe (și posibil înfricoșătoare) din Black Swan. Abia aștept scena revelației divine; sunt convinsă că va fi specială, însă nu știu la ce să mă aștept. Nu știu cum să explic sentimentul, probabil dacă vă gândiți la cel mai frumos eveniment la care veți participa anul acesta, veți simți aceeași nerăbdare și curiozitate care mă macină și pe mine.

IMG.2

Darren Aronofsky a declarat că a fost mereu fascinat de soarta lui Noe și l-a văzut drept ”un om complicat și întunecat, care suferă de vina supraviețuitorului”. Din moment ce episodul potopului este destul de puțin descris în Biblie, scenariștii și-au permis destulă libertate, deși ne-au promis că vor rămâne fideli materialului-sursă.

Clint Mansell nu este o surpriză, el fiind compozitorul tuturor filmelor regizate de Aronofsky și sper ca măcar de data asta să primească șansa la un Oscar, pe care îl merită din plin. Muzica s-ar putea să fie mai grandioasă decât în alte filme, însă, la fel ca și Howard Shore înainte de Stăpânul Inelelor, Clint Mansell cu siguranță va surprinde.

IMG.3

Filmările au început deja în Islanda și câteva fotografii au reușit să se strecoare, printre care și una cu Russell Crowe în timpul unei scene, arătând puțin ca Tom Hanks în Cast Away. Ar putea fi vorba de un rol demn de un Oscar, însă acest lucru este complet în mâinile abile ale fostului gladiator. Emma Watson mă intrigă cel mai mult. Am urmărit-o în toate filmele Harry Potter și aș putea spune că am crescut cu ea, însă nu am văzut-o niciodată într-un rol care va fi cu siguranță brutal, greu și va cere o abilitate actoricească mare. Am speranțe mari pentru ea și sper că va fi la înălțime. Știu cât de mult încearcă ea să scape de imaginea Hermionei Granger, iar acest rol, de fiică adoptivă a lui Noe, ar putea fi portița ei spre rangul de ”actriță matură”.

Filmul va fi lansat probabil în toamna anului 2014 și va avea cu siguranță o audiență mare, deoarece un buget de 130 de milione de dolari promite și un marketing pe măsură. Abia aștept să îl văd, va fi cu siguranță la fel de înfiorător ca și alte filme Aronofsky, însă nu pot spune că mă deranjează. Mintea lui, neagră și întortocheată cum este, ne-a oferit cele mai bune drame psihologice din ultimii ani. Iar cinematografia americană are nevoie de arta lui extraordinară.


« »

3 Raspunsuri la “In Production – Noah (2014)”

 1. Aronofsky, Mansell, Hopkins – impreuna ca sa revitalizeze un tablou biblic…
  Pfiu, sper sa ma insel, tare imi doresc sa ma insel, dar am senzatia ca o sa fie un maaaaare rateu… Dar care e posibil sa loveasca ceva Oscar-uri.
  P.S. call me Mama Omida 😛
  Razvan van Firescu a scris recent..Filme nominalizate la Oscar – The Master

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. […] venit, a venit! La aproape un an de la recenzia mea plină de nesiguranță, iată-ne puși în fața dovezii concrete. Vom pleca într-o aventură demnă de […]

 3. […] De altfel, a publicat pe Filme-cărți.ro două articole foarte interesante despre film: Noah – In Production și un articol despre apariția […]

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium