Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Hotel Transylvania 2 (2015)

Articol publicat de Alexandru pe 27 Octombrie 2015
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)

hotel_transylvania_2Hotel Transylvania 2 (2015)

Regizor: Genndy Tartakovsky
Voci: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Steve Buscemi

Genndy Tartakovsky, creatorul arhicunoscutelor seriale animate, Dexter’s Laboratory și Samurai Jack, revine pe marile ecrane, din 30 Octombrie, cu Hotel Transylvania 2, continuând astfel proiectul început în anul 2012, care s-a bucurat imediat de succes la nivel mondial.

Filmul duce mai departe amuzanta poveste a hotelului Transylvania, un loc construit exclusiv pentru monștri de către vestitul conte Dracula. Dacă în prima parte a producției hotelul este un loc retras, greu accesibil, unde doar creaturile nemaiîntâlnite își pot petrece vacața, iar accesul oamenilor este strict interzis, în cea de-a doua parte lucrurile sunt complet schimbate, în hotel trăind acum în armonie atât monștri, cât și oameni.

Acțiunea debutează cu nunta dintre Mavis (Selena Gomez), fiica lui Dracula, și Jonathan (Andy Samberg), un om ajuns întâmplător la Hotel Transylvania, lucru previzibil având în vedere sfărșitul primei părți, când, după multe piedici cauzate de neînțelegerile dintre monștri și oameni, tinerii reușesc în final să rămână împreună la castel, formând un cuplu.

Hotel Transylvania2Mavis este acum o femeie în toată firea și o viitoare mămică. Dacă inițial ea reprezinta o problemă, fiind o adolescentă care dorea să cunoască lumea din afara castelului și care încearca (destul de firav) să se opună tatălui ei, contele Dracula, de această dată fiul ei este problema. Născut dintr-o mamă vampir și un tată om, băiatul pare să-l fi moștenit în totalitate pe Jonathan, neavând nicio putere specifică vampirilor. Acest fapt îl întristează pe bunicul Dracula, care, deși încearcă să convingă pe toată lumea că îi este indiferentă natura biologică a băiatului, suferă din această cauză, în joc fiind mândria familiei.

Continua încercare a contelui de a scoate la iveală natura malefică a nepotului său constituie o aventură pe cinste, plină de peripeții. Împreună cu devotații săi prieteni, Dracula își supune nepotul la diferite încercări ”malefice” în speranța că, până la vârsta de 5 ani, acestuia îi vor apărea colții, semnul distinctiv al vampirilor.

Hotel Transylvania3Hotel Transylvania este una dintre cele mai bune animații a ultimilor ani, având capacitatea de a îmbina perfect ”maleficul” și distractivul, livrate sub un aspect aproape parabolic. Un film ușor, fără pretenții, excelent pentru copii, dar și pentru adulți, care vă va lasă cu siguranță cu zâmbetul pe buze.

Nota: 6/10

Student în anul al II-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. Pasionat de artă în toate formele sale, în special de literatura și cinema. Se visează critic literar.


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium