Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Filme pe scurt: The Artist (2011)

Articol publicat de Tudor pe 18 Aprilie 2017
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

The Artist (2011) – Artistul

Regia: Michel Haznavicius.

Cu Jean Dujardin în rolul lui George Valentin şi Bérénice Bejo în rolul lui Peppy Miller. Şi cu Uggie în rolul căţelului.

7 premii Bafta şi 5 Oscaruri.

Un film despre moartea filmului mut. Alb-negru, normal. Şi mut.

Un film franţuzesc din 2010, despre Hollywood-ul anilor ’20-’30 ai secolului trecut. Făcut exact în spiritul comun al acelor ani: banal, previzibil, invariabil happy-ended. Despre acţiunea propriuzisă a filmului nu cred că ar mai fi şi altceva de spus.

Un film modern remarcabil. Cum asta? Simplu: ţesătura convenţională până la saţietate are mai mereu inserţii sclipitoare de inteligenţă regizorală modernă, dar ce spun modernă, de inteligenţă pur şi simplu. Nici despre asta nu sunt multe de spus, trebuie pur şi simplu văzut.

Şi mă întreb: dacă noi, educaţi deja de marii regizori care au făcut şcoală între timp, suntem capabili să gustăm aşa ceva, publicul de atunci ar fi fost? Cred că da, pentru că el l-a gustat şi pe Charlie Chaplin, mai modern decât care greu se poate imagina. Ce ţi-e şi cu modernitatea asta!

Ar mai fi de amintit farmecul celor trei actori principali, despre al treilea spunându-se că ar fi luat premiul de interpretare canină Palme Dog, la Cannes (informaţie neconfirmată, dar extrem de plauzibilă).


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium