Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Endless Love (2014)

Articol publicat de Andreea pe 14 Februarie 2014
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (8 votes cast)

foto1Endless Love (2014) – Îndrăgostiţi pentru totdeauna

Regia: Shana Feste
Distribuția: Gabriella Wilde, Alex Pettyfer, Bruce Greenwood, Joely Richardson, Robert Patrick, Rhys Wakefield, Dayo Okeniyi

Mă întreb unde s-au ascuns acele povești de iubire ce frângeau inimile spectatorilor din cinematograf. Unde sunt acele cupluri care radiau de fericire și înotau în melodramă, reușind în același timp să evite penibilul? Se pare că e din ce în ce mai greu să găsesști doi actori talentați care să fie dispuși să joace într-o poveste adevărată de dragoste, eventual și cu un final frumos, așa ca de ziua îndrăgostiților, un eveniment comercial dar atât de binevenită pentru cuplurile de îndrăgostiți.

Cred că v-ați dat seama că această zi mult amintită în ultima perioadă nu va avea parte de lansări de filme excepționale. Endless Love este creația unei regizoare ce este îndrăgostită de sentimentul de iubire. Shana Feste este la al treilea film al său, iar tema iubirii nu a fost străină de creațiile ei niciodată. Doi colegi de liceu reușesc să-și vorbească pentru prima dată în ziua absolvirii cu toate că David se gândește să o sărute pe Jade de prima dată când a văzut-o sau de prin clasa a zecea…nu prea îmi aduc aminte care era punctul de referință al acestui îndrăgostit ce luptă până la capăt pentru iubirea vieții lui; lucru de admirat într-o lume în care fiecare dintre noi așteaptă ca cel de lângă să lupte deoarece egoismul a atins cote maxime. După multe obstacole din partea tatălui fetei și din cauza secretelor din adolescența lui David, cei doi îndrăgostiți se află din nou în postura de a alege. Și ce va fi? Prima iubire sau o căutare fără sfârșit și fără șanse de câștig a unei iubiri ce poate de mult a fost trecută cu vederea?

foto 2

În ciuda faptului că subiectul nu este unul lipsit de interes pentru tinerii îndrăgostiți, iar scenariul nu este chiar atât de insipid, filmului îi lipsește acea componentă, de cele mai multe ori necunoscută și nedefinită chiar și pentru echipa de producție, care să-i ofere substanță. În acest sens cred că îl voi cita pe Mircea Daneliuc care afirmă într-unul din interviurile sale: „Filmul de tip Hollywood nu-i cere să exprime nimic, decât cuvântul „mișto”. Nu-i cere mai niciodată să pătrundă ceva, astfel încât cortexul lui nu e excitat decât de violență și scenografie.”, făcând referire la raportul creație-spectator.

foto 3

Actorii principali, chiar dacă sunt de origine engleză (iar eu am un respect aparte pentru această categorie), nu reușesc să câștige simpatia publicului, pentru dragostea sau suferința lor. David (Alex Pettyfer) pare o combinație nereușită între Edward din Twilight (probabil devenit un reper pentru actorii din generația lui) și un adolescent de o naivitate soră cu prostia. Iar Jade (Gabriella Wilde) îmi aduce aminte de alergatul haios și ciudat al lui Kim (Maggie Grace) din Taken (2008) și Taken 2 (2012). Dar tot timpul cineva salvează situația și oferă o oarecare prestanță, de data aceasta eroul fiind prietenul lui David, Mace (Dayo Okeniyi), care pare să dirijeze un program umoristic pe tot parcursul filmului.

Dragoste, intrigi, o durere ascunsă și consecințele acesteia asupra dragostei. Cam așa s-ar rezuma remake-ul filmului cu același nume din 1981, o dramă și un romance care va reprezenta un oarecare interes pentru adolescenții îndrăgostiți, fără consecințe grave asupra sentimentelor și dezvoltării lor.

Notă: 6.5/10

Pentru mine cărțile și filmele reprezintă o a doua realitate. Precum Proust, în opera ”În căutarea timpului pierdut”, reconstitui mereu imaginile, ideile, întâmplările întâlnite în timpul zilei. Noaptea este dedicată fantasmelor, dar și visurilor ce par să nu aibă bază în realitate.


« »

2 Raspunsuri la “Endless Love (2014)”

 1. diana says:

  Pentru mine a fost decisiva comparatia cu alergatul tembel al actritei din Taken. Remarcasem si eu voiosia deplasata a personajului adolescentin foarte prost jucat. Pai, cred ca ms lipsesc de Endless love 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Andrusca says:

  Cu siguranță vei găsi o poveste de dragoste mult mai bună de vizionat. Sunt curioasă cum va fi primit filmul Winter’s Tale (2014)…
  Andrusca a scris recent..You can be anything with „HER”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium