Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

Bolt (2008)

Articol publicat de Mihaela pe 13 Ianuarie 2010
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Bolt (2008)
Regia: Chris Williams (IX), Byron Howard
Voci: John Travolta, Miley Cyrus, Mario Cantone

Zappand intr-una din zile prin cele n-spe posturi tv pe care de cele mai multe ori nu gasesti nimic important de vazut, am nimerit chiar inceputul de la “Bolt” si pentru ca este desen animat, pentru ca este Disney… am hotarat sa-l urmaresc pana la sfarsit. Si nu pot zice ca am facut o alegere tocmai gresita.

E o poveste simpla si antrenanta despre un catelus care poate nu se ridica la nivelul artistic al productiilor cu care ne-a obisnuit Disney, este insa cald, induiosator si placut de urmarit.Avem un hamster obez si visator, pisici malefice vedete de cinema, pisici vagaboande cu inima mare, porumbei natafleti, avem actiune intre New York si California, deci avem motive de amuzament.

Scenariul nu este foarte complicat si creaza premizele unui road movie pentru cei mici insa. Bolt- catelul star tv se trezeste intr-o zi, in urma unei incurcaturi expediata in New York, departe de studiourile Hollywoodiene in care isi traia viata convins fiind ca toate filmele in care aparea sunt reale.Socul orasului strain i se adauga si lipsa superputerilor pe care credea ca le are dublat de faptul ca Bolt nu stie sa fie un catel independent, sa latre, sa-si caute de mancare, sa…fugareasca pisici.

Singurul lucru care il pastreaza este loialitatea pe care o simte pentru Penny si care il motiveaza in cursa contra cronometru pe care o face inapoi spre Hollywood., pentru a o feri de maleficul Dr. Calico. Tovarasi de calatorie ii vor fi Mittens, o pisica care isi invinge frica si malitiozitatea si il invata pe Bolt sa fie… caine si Rhino, un hamster dependent de TV ruland intr-o bila, tovaras de aventuri si responsabil cu umorul grupului.

Desi subiectul este in intregime previzibil, nu este insa si plictisitor probabil din cauza ca mesajele morale lipsesc cu desavarsire, filmul concentrandu-se pe dezvoltarea emotionala ca personajului principal, publicul simpatizand cu pataniile acestuia si cu situatiile prin care trece in incercarea de a reveni la viata cu care fusese invatat dar pe care n-o alesese singur ci ii fusese impusa fara a cunoaste si alternativa. Nu pot scapa atentiei publicului spectator trimiterile la” The Truman show”, ce-i drept canin de asta data, la fel cum Penny, stapana lui Bolt, actrita se incadreaza foarte bine in tiparul agentilor din “Entourage”.

“Bolt” are calitatile magice ale animatiilor de exceptie, reusind sa impresioneze fara a incerca sa tina lectii si fara sa manipuleze. Urmand sabloanele clasice pierdut-regasit si confruntarea cu pericolul – salvare din pericol este realizat cu gust ceea ce il face credibil. Vocile sunt alese bine, Travolta reusind sa capteze trairile lui Bolt si sa le redea credibil si cu umor. Caracteristicile expresive excelent realizate il fac pe Bolt aproape real, concurat fiind cu succes de pisica cu probleme de abandon si cu cel mai comic hamster pe care l-am vazut intr-un film de animatie.

Daca apreciati duiosia relatiei stapan-animal de companie, aventura si umorul alegeti fara grija “Bolt” pentru o dupa-amiaza de relaxare. Si in avalansa de filme cu super eroi veti descoperi alaturi de eroul animat ca nu e nevoie de puteri superspeciale pentru a infrunta lumea in care traim si nici pentru a te face remarcat in ea.

Nota: 7.5/10


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium