Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări, de Lucian Boia( 3 )
 • Razvan

  Excelenta recenzia!
  Am vrut si eu sa incerc o recenzie mai exhaustiva dar cand am vazut ce discutii si scandaluri a iscat un volumas care nu face altceva decat sa reia teorii mai vechi, am preferat sa ma abtin.
  Eu zic ca Lucian Boia face, din pacate, o greseala: nu vine cu mai multe trimiteri bibliografice… Tonul cartii e acela al unui orator, al unei persoane care trebuie sa tina un discurs in fata unui auditoriu, or asta aduce un mare deserviciu atat imaginii domnului Lucian Boia cat si lucrarilor sale.
  Eixsta riscul sa ramai cu impresia ca istoricul scrie si recita de la inaltimea unui piedestal care-i permite sa dirijeze orchestra dupa bunul sau plac si ignorand partitura.
  Din pacate atitudinea de este asa pentru ca asa zic eu nu cred ca poate sa aibe parte de foarte mult succes. Dar am o banuiala ca asta este atitudinea ceruta de editura si ca domnul Lucian Boia a cam obosit si aceasta oboseala il impinge la asumarea unor riscuri pe care in trecut le evita cu inteligenta si intelepciune, zic eu…

  Răspunde
 • codrut constantinescu

  Cam aveti dreptate, este, in mod sigur si o politica editoriala care implica faptul ca Lucian Boia neaparat sa scoata ceva inaintea fiecarui targ de carte. Sa nu fie victima propriului succes mediatic, de marketing etc. Cam asta am incercat eu, o modesta furnica, sa atrag atentia. Astept copita sa ma repuna la locul meu!

  Răspunde
 • Prin blogosfera literara (19 – 25 mai 2014) | Recenzii filme si carti

  […] -”Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări”, de Lucian Boia […]

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *