Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, de Tatiana Niculescu

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 7 )
 • Io

  Nu-i o descriere impartiala , este o disectie partizana. Nu partizana cu Codreanu, se intelege…
  Nu poti face astfel de afirmatii , generalizand : „Din punctul meu de vedere, aplicabil nu numai acestei situații, o școală militară de la o vârstă mică (așa cum se întâmplă în cazul liceelor militare sau școlilor de poliție) determină nu numai călirea organismului, fizic și moral, ci și o aplecare ulterioară spre rigurozitate negativă, violență și aplecare spre extremism în toate domeniile vieții.”
  Baietii acestia au fost si sunt croiti sa se sacrifice pt confortul dumitale, ulterior unei stari confictuale, tanti, ca sa poti scrie si dumneata libera !

  Alta aberatie defaimatoare: „Pe lângă originea străină (tatăl său, Ion Zelinski”
  Romanilor din zonele ocupate li se pocea numele de familie …

  Răspunde
  • Jovi

   Păi de ce ar fi cineva partizan cu Codreanu? Pentru crime, pentru extremism, pentru ideile lui? Să fim serioși.
   În plus, afirmația în ghilimele îmi aparține, nu este a autoarei. Exprimă părerea mea despre cei instruiți în școli militare. Fiecare cu propria lui părere, desigur 🙂

   Răspunde
  • Jovi

   Dacă ați avea un discurs normal, așa cum a fost și al meu în recenzie, putem avea o discuție cu argumente și contraargumente. Dar se pare că nu se poate, nene (ca să fac o paralelă cu ”tanti” a dvs.)!

   Răspunde
 • Bogdan

  Duca a fost asasinat în 1933, nu 1932.

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *