Miezul verii. Scene de viaţă provincială, de J.M. Coetzee

DESPRE AUTOR

Victor Alartes

Am scris romanul “Abandonul calului negru”, în care mi-am propus să spun povestea unui tânăr profesionist împins în arena politică precum o piesă de şah azvârlită într-un joc de noroc. Acest prim şi – cel puţin deocamdată – singur roman al meu a văzut lumina tiparului în 2011, fiind urmat după doi ani de povestirea “Departe de carte”, publicată în volumul “Ficțiuni reale”. Dar de scris am mai scris. Despre ce? Despre filme și cărți. Unde? Unde altundeva decât aici, pe filme-carti.ro.( 3 )
 • Andrea

  Cu tot respectul, va reamintesc ca o propozitie de tipul: „Însingurat şi excentric, John Coetzee este tratat cu nepăsare, dispreţ sau ostilitate de către cei din jur.” nu-si are locul intr-o prezentare a acestei carti, pentru ca aceste lucruri i se intampla PERSONAJULUI CARTII, chiar si atunci cand conventia propusa de autor este „scriu despre mine”.

  Inteleg ca nu va propuneti recenzii, ci prezentari accesibile, dar ceea ce va reamineam mai sus sunt cerintele pe care bacalaureatul le impune astazi oricarui tanar roman. Prezentarea ideii de conventie auctoriala incepe in Romania de azi in clasa a 9-a. Ajutati acesti tineri atunci cand prezentarile simple sunt si corecte.

  Cine citeste din intamplare „Dezonoare” inaintea acestei carti, va fi mult mai putin socat de ipostazele in care este pus personajul, devenind mai disponibil pentru o lectura mai buna, mai cu miez a cartii.

  Răspunde
  • Alartes

   Cu tot respectul,va amintesc ca personajul din cartea lui J.M. Coetzee se numeste John Coetzee. In acest context, nu inteleg ce imi reprosati.

   Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *