În punctul lui rebbe G., de Dan Alexe

DESPRE AUTOR

Dan Romascanu

M-am nascut in Bucuresti, unde am trait primii 31 de ani de viata. Din 1984, m-am mutat impreuna cu sotia mea Liliana in Israel, unde am lucrat ca inginer specialist in domeniul comunicatiilor si al Internetului. Din 2016, imi dedic mai mult timp familiei (doi baieti, un numar in crestere de nepoti) si pasiunilor care m-au insotit cea mai mare parte a vietii: calatoriile, cartile, filmele, teatrul, artele plastice, muzica de jazz, blues si clasica, sportul vizionat de pe canapeaua din salon, scrisul si comunicarea pe Internet.( 1 )
 • geeea

  E o chestie foarte interesantă – de ce personajul masculin (principal) seamănă atît de mult cu autorul şi o sfîrşeşte „prost” odată cu fiecare aventură.
  La un nivel superficial, cartea poate fi citită în cheie psihologică, personajul poate fi făcut responsabil de diverse încălcări ale diverselor (pseudo)norme actuale, inclusiv aberaţii ale corectitudinilor politice prost înţelese.
  La un alt nivel, pe care nu voi îndrăzni să-l denumesc, nu de alta, dar nu ştiu destule despre el, întrezăresc o posibilă lectură a devenirii umane şi spirituale: cartea asta e un demers al autorului, unul intim, dar exhibat, spre bucuria voyeurilor, chiar cu riscul de a fi prost înţeles. Un demers întru cunoaştere, pornind prin autocunoaştere. Nu degeaba tarot, nu degeaba sefiroţi.
  Aşadar, a chacun sa lecture!
  PS:Nu doar bărbaţilor le place să-şi povestească exploit-urile erotice, însă în cultura noastră aproape că aş putea spune că avem o formă de interdicţie sau de blam faţă de aventurile erotice feminine şi expunerea lor publică, într-o formă sau alta.

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *