Craii și morții, de Dan Stanca

DESPRE AUTOR

Jovi Ene

Îmi place să citesc, pe scurt. Așa că am avut ideea acestui blog colectiv cultural prin 2009, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Doar o pasiune, sunt doar un cititor și un pasionat de filme, nicidecum un critic.( 7 )
 • Jane L.

  „nu știu câți bărbați ar fi rezistat acestei scene fără să o ia la bătaie pe aceasta!”
  Esti constient de ceea ce sugerezi?

  Răspunde
  • Jovi

   Nu sugerez nimic, era doar o constatare…
   Ai citit cartea, știi despre ce scenă vorbesc?

   Răspunde
   • Jane L.

    Exclamarea ta arata ca ti se pare iminenta recurgerea la violenta in scena aia.
    Nu am citit-o si tocmai asta e ideea, n-am nimic cu cartea, am ceva cu fraza ta. Cu cat de natural ii faci pe barbati sa para niste barbari care sar cu pumnul. Urata reclama. Nu se face asa ceva.

    Răspunde
    • Jovi

     Nu am zis că aveți ceva cu cartea, dar mă întrebam acest lucru pentru a o pune în legătură cu ceea ce am scris.
     Nu sunt violent, nu am dat niciodată într-o femeie, dar ca să reformulez fraza aș spune că, dacă o femeie-soția mea sau partenera mea mi-ar face ceea ce a făcut soția personajului principal în acea scenă, m-ar aduce în stadiul să îi dau o palmă sau două… Am generalizat în recenzie, dar consider că în acest caz generalizarea este posibilă.

     Răspunde
     • Jane L.

      Inteleg ce spui. Ma tem doar ca majoritatea internautilor ce iti citesc articolul sunt si ei ca mine, nu au citit cartea, si poate nu constientizeaza ca tu nu promovezi violenta si ca ea este o atitudine extrema.
      (Ca o paranteza, sunt impotriva violentei in general, nu doar celei fata de femei. Daca o femeie loveste un barbat, tot delict e.)

 • Revista presei culturale (25 – 31 octombrie 2013) | Recenzii filme si carti

  […] celei mai recente cărți a lui Dan Stanca, ”Craii și morții” (despre care am scris și eu pe Filme-cărți.ro). În preambul, el mărturisește: ”Ca puțini alți romancieri autohtoni lansați după 1990 […]

  Răspunde
 • “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu este câştigătorul Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012 | Recenzii filme si carti

  […] orb”, de Daniela Zeca – 5 puncte ”Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu – 4 puncte ”Craii și morții”, de Dan Stanca – 3 puncte ”Hotel Universal”, de Simona Sora – 2 puncte ”Șoseaua […]

  Răspunde

LASĂ UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *