Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

”Grăsane făcând baie cu ușile larg deschise”, de Marian Ilea

Editura Cartea Românească, București, 2017

Autor articol: Gheorghe Iova

Motto: Urci în tren: la capătul culoarului, este Ardealul. Iova 14.07.1970

Lectura Ilea foloase, la “Acţiunea textuală” (Iova, Premiul USR 2000): „La umbra acestor vorbe îşi va petrece viaţa […].”: scrisori, şedintse, rapoarte, informări, cancelarii & registre. Ca la carte. Cartea cu femei grase cât uşa (bărbaţii, toţi, se descărnează).

Plurulă-te, române! Ilea scrie consistent cu românitatea Iova 1990, izomorfă UE.

Iova 1986, textul e indiferent la ficţiune.

Iova, 1973, Scriitorii’s cele mai mari trupuri: Ilea, artele, toate, mai abitir: scrisul (Curul Marin Preda), sunt atletism, lupta corp la corp.

Tu (pe cine acceseaza, tu, ăst “tu”?) acceseaza scrisul cu care poţi citi.

Că n’am suflu, face, el, capitole scurte, paragrafe, stării sufluri trase,’n lecturabile.

Ştiind că vama/ va mai fi şedinţă, şedinţa amână, ptu altă şedinţă.

Paris Londra N.Y. & Moskow au delegat practica vorbirii libere, la crud, la „romanul sud american” & „romanul siberian”.

Lit. rusă a luat Kafkaz, Crâm; Râm Maţe Donskoi nu ia Insula Şerpilor, deşi a fost guvernator al Insula Şerpilor, ca putere a literaturii.

„Posed limbile maghiară, germană şi română care îmi vor fi de mare ajutor în Medio Monte.” pune oferta de cablu: „Google România”, în Bucureşti, p’al meu comput e de pe granitsa maghiara a Romaniei.

„Tout Paris” e oficiul de scandalizat din oficiu.

„[…] ce-ai făcut pentru un om care luptă din răsputeri pentru liniştea Europei Centrale.” Iova, azi, 1.03.2017, pe fb. Viaţa’i europeană.

Orice lume, oricât de faimoasă, se dizolvă, în o oarecare viaţă.

Gheorghe IOVA, 3.03.2017.

Puteți cumpăra cartea: Editura Cartea Românească/Libris.ro/Elefant.ro.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium